diumenge, 16 de setembre del 2018

PASTÍS DE FORMATGE RICOTTA AMB PERA CARAMEL.LITZADA

Happy happy to meee!! Qui dia passa, any empeny. Doncs per ajudar-me a empènyer-lo,
que millor que un pastís farcit de ricotta amb peres caramel·litzades. L'any passat, tot tornat de Sardenya, vaig voler fer-me un pastís d'aniversari italià, pastís engrunat farcit de formatge ricotta amb nectarines que va agradar moltíssim. Enguany he volgut fer-ne un de similar però amb la pera com a protagonista per aprofitar el seu regnat a les darreries de l'estiu.




Ingredients
Per un motlle de 18 cm
-180 gr. de galetes Maria
-80 gr. de mantega
-250 gr. de formatge ricotta.
-250 gr. de nata líquida per muntar.
-40 gr. de sucre llustre.
-2 peres grans.
-2 cullerades de sucre.
-1 nou de mantega.

Preparació
-Tritureu les galetes fins aconseguir la textura de polsim.
-Talleu a dauets la pera i, caramel·litzeu-les a foc lent. En una paella afegiu-hi dues cullerades de sucre i la nou de mantega. Un cop la mantega i el sucre s'hagin fos afegiu-hi la pera. No deixeu de remenar. Les tindreu a punt quan vegeu que la paella s'ha begut el propi suc de la pera.
-Retireu i, deixeu refredar. Si no us voleu complicar podeu substituir aquest procés per pera en almívar.
-Folreu la base d'un motlle amb paper vegetal i feu-ne la base i parets del motlle. Reserveu en la nevera.
-Munteu la nata.
-Mescleu la ricotta amb el sucre.
-Integreu la ricotta a la nata amb moviments envolvents perquè no s'abaxi.
-Afegiu-hi la pera, sense excés de suc d'almívar, amb cura.
-Aboqueu-hi la preparació al motlle. Deixeu refredar en la nevera unes 3 hores abans de consumir.
-Decoreu al gust i servir.
 
 
Bon profit!

diumenge, 2 de setembre del 2018

BESCUIT DE IOGURT, XOCOLATA I OLI

Benvingut setembre amb moltes ganes de xocolata. I què millor per arrencar i agafar rodatge que amb un bescuit molt fàcil de fer, que no et fa suar i, que en un moment el tens llest al forn, que tampoc et fa suar😏


 
Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
-1 iogurt natural.
-2 mides de iogurt de farina.
-2 mides de iogurt de sucre.
-1 mida de iogurt de cacau pur en pols
-1 mida de iogurt d'oli d'oliva verge.
-4 ous.
-1 sobre de llevat químic.
-1 culleradeta de postres d'essència de vainilla.
Per la cobertura
-200 gr. de xocolata negra de cobertura
-40 ml de oli d'oliva.

Preparació
-Prescalfeu el forn a 180ºC i prepareu el motlle.
-Bateu els ous fins que estiguin escumosos. Afegiu-hi tots els ingredients tot començant pel iogurt i, els integreu amb compte(jo he tamisat la farina i el cacau) fins que us quedi una crema homogènia i sense grumolls.
-Aboqueu-hi la preparació al motlle i, enforneu a 180ºC.(35-40') Forn de baix. Feu-ne la prova de l'agulla.
-Un cop cuit, el desemmotlleu i, el deixeu refredar completament sobre una reixeta.
-En acabat, prepareu la cobertura. Foneu la xocolata al bany maria. Un cop fosa aboqueu-hi, fora de foc l'oli d'oliva i, aboqueu-hi la preparació sobre el bescuit. Deixeu refredar i, decoreu al gust.

Bon profit!

dimarts, 24 de juliol del 2018

GOTETS DE CREMA CATALANA AMB PINYA CARAMEL.LITZADA

😋Santa Cristina amb uns gotets de crema catalana i pinya caramel·litzada, la versió moderna de la tradicional rodanxa de pinya amb crema. que no deixen a ningú indiferent.😋
 


Ingredients
Per la pinya caramel.litzada
-1 pinya.
-50 gr. de sucre.
-25 gr. de mantega.
Per la crema catalana
-500 ml. de llet.
-125 gr. de sucre.
-1 beina canyella.
-1/2 pela de llimona.
-3 rovells d'ou.
-25 gr. de maizena.

Recomanació: Fer les postres el mateix dia de la consumició. Al matí si són pel migdia i a la tarda, si són per la nit.
 
Preparació
De la pinya caramel·litzada: Talleu la pinya en rodanxes d'1 a 2 cm de gruix. Talleu-les en cercles del mateix diàmetre que el got amb l'ajut d'un aro de rebosteria per exemple.
Daureu les rodanxes pels dos costats en una paella engreixada amb la mantega. Empolsineu-les amb el sucre i les coeu a foc lent fins que es caramel·litzin. Retireu i reserveu.
Per la crema catalana: Aquí
Finalment repartiu la pinya en el fons dels gotets, incorporeu-hi la crema catalana. Deixeu-ho entebeir fins que s'atemperi o les poseu a la nevera.
Afegiu-hi sucre i cremeu amb el cremador abans de servir.

Bon profit!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...