diumenge, 16 de setembre del 2018

PASTÍS DE FORMATGE RICOTTA AMB PERA CARAMEL.LITZADA

Happy happy to meee!! Qui dia passa, any empeny. Doncs per ajudar-me a empènyer-lo,
que millor que un pastís farcit de ricotta amb peres caramel·litzades. L'any passat, tot tornat de Sardenya, vaig voler fer-me un pastís d'aniversari italià, pastís engrunat farcit de formatge ricotta amb nectarines que va agradar moltíssim. Enguany he volgut fer-ne un de similar però amb la pera com a protagonista per aprofitar el seu regnat a les darreries de l'estiu.




Ingredients
Per un motlle de 18 cm
-180 gr. de galetes Maria
-80 gr. de mantega
-250 gr. de formatge ricotta.
-250 gr. de nata líquida per muntar.
-40 gr. de sucre llustre.
-2 peres grans.
-2 cullerades de sucre.
-1 nou de mantega.

Preparació
-Tritureu les galetes fins aconseguir la textura de polsim.
-Talleu a dauets la pera i, caramel·litzeu-les a foc lent. En una paella afegiu-hi dues cullerades de sucre i la nou de mantega. Un cop la mantega i el sucre s'hagin fos afegiu-hi la pera. No deixeu de remenar. Les tindreu a punt quan vegeu que la paella s'ha begut el propi suc de la pera.
-Retireu i, deixeu refredar. Si no us voleu complicar podeu substituir aquest procés per pera en almívar.
-Folreu la base d'un motlle amb paper vegetal i feu-ne la base i parets del motlle. Reserveu en la nevera.
-Munteu la nata.
-Mescleu la ricotta amb el sucre.
-Integreu la ricotta a la nata amb moviments envolvents perquè no s'abaxi.
-Afegiu-hi la pera, sense excés de suc d'almívar, amb cura.
-Aboqueu-hi la preparació al motlle. Deixeu refredar en la nevera unes 3 hores abans de consumir.
-Decoreu al gust i servir.
 
 
Bon profit!

2 comentaris:

  1. quina pintorra per favor!! llàstima que no puc menjar làctics, que em senten faltal i els he erradicat de la meva dieta, que sino me'l cruspiria d'una sentada!" petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...