dilluns, 23 de juny del 2014

COCA DE PASTA FULLADA FARCIDA DE CREMA

Un altra cop Sant Joan i, aquesta vegada amb una coca de pasta fullada. Una bona alternativa al brioix quan fas curt de temps o no tens ganes de suar. Farcideta de crema amb un toc de xocolata és irresisteble pels paladars més llaminers.


Ingredients
-2 làmines de pasta fullada.
-crema pastissera o natilles d'envàs.
-sucre.
-1 ou.
-pinyons o ametlles laminades.
-xocolata negra de cobertura.

Per fer la crema pastissera:
-1/2 litre de llet.
-125 gr. de sucre.
-45 gr. de maizena
-3 rovells d'ou.
-1/ branca de canyella.
-1/2 peladura de llimona.

>Per fer la crema pastissera aboqueu-hi en un cassó la llet (reserveu 30 ml), la canyella, la pela de la llimona i 1/3 del sucre que requereix la recepta.
-En un altre bol aboqueu-hi els rovells d'ou, la resta del sucre i la maizena que haureu mesclat amb els 30 ml de llet.
-Quan la llet arrenqui el bull remeneu amb l´espàtula i retireu-ne la canyella i la pela de llimona. Tot seguit aboqueu-hi una mica d´aquesta llet a la mescla dels rovells.Quan tingueu la mescla dels rovells ben barrejada l´aboqueu al cassó de la llet a través d'un colador xinès.
-Remeneu fins que s´espesseixi.A la primera butllofa heu de retirar la crema del cassó a fi que no se us cremi ni se us exganxi. i la poseu en una safata i la cobriu amb un paper film que toqui la crema a fi que no ens faci crosta.
La crema pastissera es pot fer com a màxim  amb dos dies d´antelació a la seva consumició.

Muntatge coca:
-Preescalfeu el forn a 180ºC de dalt i de baix.
- Poseu una làmina de pasta fullada sobre la safata de forn amb el paper de forn que hi porti incorporat i punxeu-la.
-Aboqueu-hi per sobre la làmina  i escampeu la crema pastissera, tot deixant un marge d´un centímetre d´ample als voltants que pintareu amb rovell d´ou.
-Col.loqueu l'altra làmina a sobre, a la qual prèviament haurem fet uns tallets  tipus reixeta. L'estireu una mica a fi que s´obrin els talls i encaixeu sobre el marge pintat de rovell d´ou i segelleu.
-Pinteu la superficie amb rovell d'ou, afegiu-hi sucre, i els pinyons.
-Enforneu a 180ºC uns 30' o fins que estigui daurada al gust.
-Un cop freda decoreu amb filets de xocolata negra.


Bona revetlla i Bon profit!

11 comentaris:

  1. Fantastica coca y hojaldre con crema me encanta.
    Bona revetlla

    ResponElimina
  2. Bona revetlla!!!!!! Amb aquesta coca...anirà genial!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. m'encanta !! es tan facil de fer amb la pasta de full i sempre queda tant i tant bona! petons

    ResponElimina
  4. Es una coca ràpida i també molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
  5. mmm... una combinació molt del meu gust!

    ResponElimina
  6. Boníssima!! De crema és com més m'agrada. Més que amb cabell d'àngel i tot, que potser és més típica!! Ja vaig veure que vas passar una revetlla de Festa Major!!! Petons

    ResponElimina
  7. M'agrada molt la pasta de full amb crema, jo també vaig fer una de crema i un altre amb cabell d'àngel.
    Boníssima amb aquest punt de xocolata.
    Petons

    Per cert el mes de Juliol soc per aqui. Quan fas vacances?

    ResponElimina
  8. Si tingués aquesta coca, com pecaria...!!! m'encanta! petons

    ResponElimina
  9. per Sant Joan ja es tard, però encara queda Sant Pere i Sant Jaume!! .P petonets

    ResponElimina
  10. La pasta fullada amb crema és una de les combinacions que més m'agraden! Com l'acostumo a fer sovint, per Sant Joan m'estimo més fer la coca de brioix, perquè no se'm queixin... jeje
    Petons

    ResponElimina
  11. Que bona que t'ha quedat, segur que va triomfar aquesta coca! Un petó

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...