dilluns, 27 de juny del 2016

GOTETS DE MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA AMB SALSA DE GERDS

Per Sant Joan és molt tradicional fer el dinar familiar de Festa Major que intento arrodonir amb una de les meves postres. A casa encara mantenim la tradició de celebrar el dia del patró. I, no solament nosaltres, sinó que moltes famílies del poble després d'anar al sant ofici, que no és de la meva devoció i,  a la tradicional ballada de sardanes tothom s'entaula en un dinar digne de Festa Major. A més a casa tenim en Joan, el meu nebot; una excusa més per mantenir aquesta tradició.

  
Ingredients
Per a 6-8 gotets x pers aprox.
-75 gr. de xocolata blanca.
-300 gr. de iogurt grec natural.
-3 clares d'ou.
-3 fulls de gelatina.
-50 gr. de sucre.
-300 gr. de gerds.

Preparació
-Remulleu uns 5' en aigua freda les fulles de gelatina. Trossegeu la xocolata i la foneu al bany Maria. Un cop fosa la retireu del foc i la mescleu amb el iogurt.
-Bateu les clares a punt de neu i, mentre bateu, afegiu-hi el sucre en forma de plugim.
-En un cassó escalfeu, a foc molt lent, tres cullerades de la mescla de iogurt i xocolata i, seguidament dissoleu la gelatina escorreguda. Retireu del foc i afegiu-ho a la resta de la preparació. Mescleu bé i incorporeu-hi les clares a punt de neu amb moviments envolvents.
-Renteu els gerds i tritureu-ne 3/4 parts. Ompliu els gotets amb la mousse i els alterneu amb una capa de salsa de gerds.
-Deixeu quallar a la nevera i, decoreu amb els gerds restants.


 

 Font: Revista " Lecturas"
Bon profit!

dimecres, 22 de juny del 2016

PA, VI I SUCRE


Pa remullat amb vi i sucre és una preparació molt antiga que forma part del Corpus del Patrimoni Culinari Català, segons la Wikipèdia. Alguns consideren el pa amb tomàquet el plat insignia però no el més antic ja que el tomàquet va arribar d'Amèrica el 1492. A més a més, el pa amb tomàquet segons la tradició oral fou un invent dels primers immigrants que arribaren a Catalunya a ppis del segle XX, els murcians. Aquests aprofitaren els excedents de tomàquet per remullar el pa.


Avui primer dia de la Festa Major és molt tradicional que un cop acabat el pregó es reparteixi entre tots els assistents el pa amb vi i sucre. És una tradició que la he viscuda des de petita i, mereixia una entrada en el blog. Pa, vi i sucre...tan senzill de fer com bo de menjar!.

Ingredients
-Pa de pagès.
-Vi negre a temperatura ambient.
-Sucre.

Preparació
-Impregneu el pa completament amb el vi a temperatura ambient.
-Afegiu-hi una cap generosa de sucre.
-Espereu uns minuts abans de consumir-lo perquè s'impregnin tots els gustos i, a xalar!

Bon profit, i bona Festa Major!!

dilluns, 2 de maig del 2016

PASTÍS MOUSSE DE XOCOLATA

 L'abril és un mes d'aniversaris a casa meva. El primer d'ells va ser el de la meva neboda que ja ha fet 11 anys! Em va demanar un pastís tot de xocolata. I com no podia ser d'altra manera la vaig acontentar amb  pastís tipus mousse. Una delícia pels xocolaters!.



Ingredients
Motlle de 23 cm
Per la base
-2 ous.
-40 gr. de farina.
-40 gr. de sucre.
-25 gr. de cacau en pols.
-Per la mousse de xocolata
-150 gr de xocolata de cobertura negra.
-500 ml de nata líquida per muntar.
-4 fulls de gelatina.
-2 clares d'ou.
-1 cullerada gran de sucre.
Per la glaça de xocolata
-2 fulles de gelatina.
-80 gr de nata líquida.
-120 gr. de sucre.
-90 gr. d'aigua mineral.
-40 gr. de cacau pur en pols.

Preparació
De la base
-Preescalfeu el forn a 108ºC.
-Bateu els ous amb el sucre fins que quedi una mescla escumosa i blanquinosa. 
-Afegiu-hi la farina i el cacau tamissats. Mescleu amb compte perquè la mescla d'ous no s´abaixi.
-Aboqueu-ho dins del motlle, repartiu uniformement i, enforneu uns 10'. Deixeu refredar.
De la mousse
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda uns 5'.
-Munteu la nata fins aconseguir la textura de semi-muntada( comencen a marcar-se les varilles).
-Munteu les clares i, cap al final afegiu-hi el sucre en forma de plugim, fins que estiguin a punt de neu.
-Foneu la xocolata al bany maria. Mentrestant, retireu la gelatina de l'aigua i, sense escórrer-les, les foneu 15'' al microones i les afegiu a la xocolata calenta i desfeta.
-Seguidament afegiu-hi un terç de la nata a la xocolata i, la mescleu enèrgicament.A continuació i, a tongades, afegiu-hi la nata restant i la integreu amb suavitat a fi que no s´abaixi.
-Un cop incorporada la nata, afegiu-hi les clares amb moviments envolvents.
-Aboqueu-ho sobre la base de pa de pessic i, reserveu en la nevera fins que hagi quallat; mínim 3 hores.
De la glaça(Fer-la d´un dia per l'altra).
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda uns 5'.
-En un cassó mescleu el sucre, l'aigua i la nata. Escalfeu fins que el sucre s'hagi dissolt.
-S'incorpora el cacau fins que arribi a 103ºC, tot remenant constantment amb una espàtula. Quan arribi a la temperatura es deixa bullir un parell de minuts.
-Es retira del foc i, es deixa refredar fins a una temperatura de 60ºC. Llavors hi afegim la gelatina hidratada, escorreguda i assecada amb paper de cuina. Remenar fins que s´hagi integrat i dissolt completament.
-Cobrir el pastís, fred i quallat, delicadament amb la glaça de xocolata.
-Deixar quallar.

Font  de la recepta: Cuina per llaminers.
Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...