Ingredients
Motlle de 23 cm
Per la base
-2 ous.
-40 gr. de farina.
-40 gr. de sucre.
-25 gr. de cacau en pols.
-Per la mousse de xocolata
-150 gr de xocolata de cobertura negra.
-500 ml de nata líquida per muntar.
-4 fulls de gelatina.
-2 clares d'ou.
-1 cullerada gran de sucre.
Per la glaça de xocolata
-2 fulles de gelatina.
-80 gr de nata líquida.
-120 gr. de sucre.
-90 gr. d'aigua mineral.
-40 gr. de cacau pur en pols.
Preparació
De la base
-Preescalfeu el forn a 108ºC.
-Bateu els ous amb el sucre fins que quedi una mescla escumosa i blanquinosa.
-Afegiu-hi la farina i el cacau tamissats. Mescleu amb compte perquè la mescla d'ous no s´abaixi.
-Aboqueu-ho dins del motlle, repartiu uniformement i, enforneu uns 10'. Deixeu refredar.
De la mousse
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda uns 5'.
-Munteu la nata fins aconseguir la textura de semi-muntada( comencen a marcar-se les varilles).
-Munteu les clares i, cap al final afegiu-hi el sucre en forma de plugim, fins que estiguin a punt de neu.
-Foneu la xocolata al bany maria. Mentrestant, retireu la gelatina de l'aigua i, sense escórrer-les, les foneu 15'' al microones i les afegiu a la xocolata calenta i desfeta.
-Seguidament afegiu-hi un terç de la nata a la xocolata i, la mescleu enèrgicament.A continuació i, a tongades, afegiu-hi la nata restant i la integreu amb suavitat a fi que no s´abaixi.
-Un cop incorporada la nata, afegiu-hi les clares amb moviments envolvents.
-Aboqueu-ho sobre la base de pa de pessic i, reserveu en la nevera fins que hagi quallat; mínim 3 hores.
De la glaça(Fer-la d´un dia per l'altra).
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda uns 5'.
-En un cassó mescleu el sucre, l'aigua i la nata. Escalfeu fins que el sucre s'hagi dissolt.
-S'incorpora el cacau fins que arribi a 103ºC, tot remenant constantment amb una espàtula. Quan arribi a la temperatura es deixa bullir un parell de minuts.
-Es retira del foc i, es deixa refredar fins a una temperatura de 60ºC. Llavors hi afegim la gelatina hidratada, escorreguda i assecada amb paper de cuina. Remenar fins que s´hagi integrat i dissolt completament.
-Cobrir el pastís, fred i quallat, delicadament amb la glaça de xocolata.
-Deixar quallar.
Font de la recepta: Cuina per llaminers.
Font de la recepta: Cuina per llaminers.
Estaría ben contenta la teva neboda amb aquest pastís d'aniversari, es un plaer pels xocolaters. M'agrada molt com l'has adornat, donant color i fent-lo més fotogènic.
ResponEliminaPetons.
ResponEliminaCristina; Un encant de pastís per la teva neboda i per a tots els xocolaters.
Salutacions Cristina¡¡ :O)
Quina temptació,veure aquest pastís.
ResponEliminaAra que estic a dieta.....
Amb el que m'agrada la xocolata.
Hummmm!!!!!!!!!.......fantàstic.
Un petó.
Encara no m'he atrevit a mai a una mousse! Em van molt respecte!
ResponEliminaAquesta teva...ha de ser una delícia!
Petons,
Olga
Desde luego es tremendamente adictivo, es un gran pastel que seguro triunfo en tu familia y especialmente a tu sobrina.
ResponEliminaJo vull ser neboda teva... t'ha quedat molt xulo!! i no dubto que bo ho era...! petons
ResponEliminaQui fos neboda teva... per gaudir d'un pastís tan espectacular!! com sempre, vaja ;). Un petonàs!
ResponEliminauff quina bona pinta!!! la meva tieta no m'ha fet mai un pastís així....quina enveja sanaaa!! petons
ResponEliminaT'ha quedat ben espectacular!!! Quines ganes m'han entrat de ficar-hi la cullera..de sopa, que amb la de postres faria curt, segur!!! Un petonet!
ResponEliminaQuin goig...i quina bona manera de bufar espelmes!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Quina trça tens filla.... quina presentació!. Se'm fa la boca aigua i no és una frase feta...t'ho dic de debò. Ja saps que les mousses son la meva perdició...Una abraçada Cristina!
ResponEliminaApa Cristina quin pastís més bonic! Visualment el trobo molt mono i estic segura que va ser boníssim i la teva neboda va quedar de pasta de moniato ;)
ResponEliminaUna abraçada