Per Sant Joan és molt tradicional fer el dinar familiar de Festa Major que intento arrodonir amb una de les meves postres. A casa encara mantenim la tradició de celebrar el dia del patró. I, no solament nosaltres, sinó que moltes famílies del poble després d'anar al sant ofici, que no és de la meva devoció i, a la tradicional ballada de sardanes tothom s'entaula en un dinar digne de Festa Major. A més a casa tenim en Joan, el meu nebot; una excusa més per mantenir aquesta tradició.
Ingredients
Per a 6-8 gotets x pers aprox.
-75 gr. de xocolata blanca.
-300 gr. de iogurt grec natural.
-3 clares d'ou.
-3 fulls de gelatina.
-50 gr. de sucre.
-300 gr. de gerds.
Preparació
-Remulleu uns 5' en aigua freda les fulles de gelatina. Trossegeu la xocolata i la foneu al bany Maria. Un cop fosa la retireu del foc i la mescleu amb el iogurt.
-Bateu les clares a punt de neu i, mentre bateu, afegiu-hi el sucre en forma de plugim.
-En un cassó escalfeu, a foc molt lent, tres cullerades de la mescla de iogurt i xocolata i, seguidament dissoleu la gelatina escorreguda. Retireu del foc i afegiu-ho a la resta de la preparació. Mescleu bé i incorporeu-hi les clares a punt de neu amb moviments envolvents.
-Renteu els gerds i tritureu-ne 3/4 parts. Ompliu els gotets amb la mousse i els alterneu amb una capa de salsa de gerds.
-Deixeu quallar a la nevera i, decoreu amb els gerds restants.
Font: Revista " Lecturas"
mmm quina bona pinta aquest gotet!! es veu super fàcil i molt fresquet!! m'agrada! petons
ResponEliminaUn gotet genial y que gusta si o si.
ResponEliminaQueden uns gotets molt bufons. El sabor de la xocolata blanca queda molt bé amb els gerds.
ResponEliminaPetons.
Quins gotets més llaminers!! M'encanten les postres individuals! Així que m'emporto la recepta cap a casa! Un petonet!
ResponElimina