divendres, 24 de juliol del 2020

CREMA SABAIONA

Per Sta. Cristina, crema sabaiona. El zabaione és una preparació a base de rovells d'ou, vi i sucre que servia com a reconfortant i de les més antigues que existeixen. Data de fa 4 segles. Es trobà per 1a vegada documentada a Nàpols el 1465.Acompanya a altres postres o se sol menjar sol amb fruits vermells o figues. Se serveix calent o tebi.



Ingredients.
Per a 4-6 persones.
-4 rovells d'ou.
-50 gr. de sucre.
-120 ml de vi Marsala. Pot servir qualsevol altra vi dolç, o vi blanc. Es pot utilitzar cafè si no es vol fer amb alcohol.

A tenir en compte.
-L'aigua ha de tocar tota la base del bol quan es faci el bany Maria. I la temperatura del foc ha se ser constant.
-Quan s'aboca el vi queda líquid. S'ha de tornar a muntar un altra poc.Requereix paciència i uns 12 minuts de batut.
-Se sap que està al punt quan s'arriba a l'anomenat "punt de lletra". Què vol dir que pots escriureu amb les varilles una lletra sobre la crema i queda fixada en ella.
-Jo he fet una base amb gerds.

Video:

dijous, 4 de juny del 2020

COOKIES DE XOCOLATA

Cookies 100% de xocolata. Brutals és poc!



Ingredients
Per a 10 galetes aprox.
-35 gr. de farina.
-1 gr. de llevat químic.
-2,5 gr. de sal.
-30 gr. de mantega.
--300 gr. de xocolata negra del 70%.
-110 gr. de sucre morè.
-120 gr. d'ou.
-60 gr. de xips de xocolata.

Preparació
-Fondre la xocolata amb la mantega al bany Maria.
-Batre els ous amb el sucre i, la sal fins que estiguin escumosos.
-Mescleu la xoco amb els ous. 
-Afegir la farina, impulsor. Quan estigui mesclat, afegiu-hi per últim els xips de xocolata. Mescleu suaument. Un parell de voltes.
-Deixeu refredar la mescla a la nevera uns 5'.
-Preescalfeu el forn.
-Amb l'eina de fer boles de gelat fer porcions i posar-les sobre paper de forn a la plata d'anar al forn.
-Enforneu, forn de dalt i de baix, a 160º uns 15-20'. Un cop cuites deixeu-les refredar sobre una reixeta.

Bon profit!

Font: Beechef pastry school

dilluns, 18 de maig del 2020

COCA AMB CIRERES

La Ribera d'Ebre és una comarca productora de cireres de gran qualitat com la meva comarca, El Baixa LLobregat, i quan arriba l'època van com a bojos per treure-li partit a la seva producció. I una de les maneres és fent unes delicioses coques. N'hi ha tantes receptes com cases i, aquesta és una d'elles.



L'Olga, autora del blog La Cuina de L'Olga, des de Móra d'Ebre ens fa uns estupendos directes de cuina  a l'Instagram i l'altra dia ens va preparar aquesta recepta de Benissanet a la qual ella li té gran estima. No cal que us digui com vaig "xalar" quan la vaig tastar.

Ingredients
-Cireres ( en el meu cas de El Baix Llobregat).
Es pren com a mesura 1 tassa de cafè.
-1 mesura d'oli oliva VE
-1 mesura de vi blanc.
-1 mesura d'infusió de matafaluga i coriandre.
-1 mesura de llet.
-35 gr. de llevat fresc.
-Farina la que admeti (300 gr. mínim fins a 400gr. màxim).
-oli d'oliva VE
-sucre  i sucre vainillat per decorar.
-anís.

Preparació.
-Prèviament heu de preparar una infusió de mig mig de matafaluga i coriandre i la deixeu refredar. També es pot substituir la infusió per 3/4 de mesura d'anís.
-Primerament es mesclen els líquids en un bol (vi blanc, infusió, llet i oli ) juntament amb el llevat.
-Seguidament aneu-hi afegint la farina i amasseu fins aconseguir una massa compacte que no s'enganxi a les mans, semblant a la de la pizza i la deixeu llevar fins que dobli el volum, tapada amb un bol de vidre untat amb una mica d'oli i  sobre la safata que anirà al forn prèviament folrada amb paper de forn.
-Un cop doblat el volum, l'esteneu amb les mans sobre la safata de forn i, deixeu reposar la massa uns 10'.
-Prescalfeu el forn a 180ºC.
-Passat aquest temps repartiu les cireres com més us convingui. Les cireres, a la Ribera d'Ebre, es posen amb els pinyols. Per tant, si ho feu d'aquesta manera, un cop posades sobre la massa les heu de punxar amb un escuradents.També les podeu dessosar si no us agrada trobar el pinyol.
-En acabat tireu un bon raig d'oli per damunt i empolsineu, generosament, amb la mescla de sucre i sucre vainillat.
-Enforneu uns 35' a 180ºc.
-Si us ve de gust, un cop hagi sortit del forn la podeu ruixar amb anís.


Font: La cuina de L'Olga-blog

Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...