dilluns, 29 de febrer del 2016

MAGDALENES DE IOGURT

La meterologia d'aquest cap de setmana convidava a obrir el forn.  I ha estat l'excusa perfecta per fer la recepta de la convocatòria del Blog a la Taula del mes de febrer on el blog protagonista era La Cuina de la Isabel. Com no vaig poder fer-la quan tocava, vaig decidir triar-ne una que n'hagués fet la Isabel, gran companya blocaire que vaig conéixer a les classes de Bon preu on hi assistiem una bona colla de blocaires. Com trobo a faltar aquelles classes!.

De la recepta original he respectat els ingredients, però he augmentat la quantitat d'oli de girasol, que li ha donat més humitat a la massa. Quant a preparació he seguit l´enfornat i el mètode d'en Xavier Barriga que és infalible. Aqui teniu la recepta de les magdalenes d'en Xavier Barriga que tinc publicades en el blog.

Ingredients
Per a 10 magdalenes aprox.
-3 ous.
-200 gr. de sucre.
-1 iogurt natural.
-105 ml. d'oli de girasol.
-250 gr. de farina.
-10 gr. de llevat.
-ratlladura de pell de llimona.
-1 pessic de sal.
 Preparació
-Bateu els ous amb el sucre fins que estiguin cremosos.
-Mescleu el iogurt amb l'oli i, afegiu-lo a la crema d'ous.
-A part mescleu la farina amb el llevat. Tamisseu i afegiu-ho en dues tongades a la crema d'ous. 
-Afegiu-hi la ratlladura de llimona i el pessic de sal. Mescleu.
-Bateu dos minuts  i, guardeu la crema en la nevera un parell d'hores. Jo la vaig deixar d' un dia per l'altra.
-Abans d'omplir les càpsules preescalfeu el forn a 250ºC i bateu, suament, amb les varilles manuals la crema a fin de trencar la rigidesa de la fredor de la nevera.
-Ompliu les càpsules amb la crema fins a 3/4 de la seva capacitat. Enforneu a 200ºC uns 15' forn de baix i, entre 5 i 10' més amb el forn de dalt.(Aquestes són les temperatures del meu forn)
-Un cop cuites, les traieu de la safata del forn i, les poseu sobre una reixeta. Deixeu refredar.


Bon profit!

dilluns, 1 de febrer del 2016

MOUSSE DE XOCOLATA AMB LLET

Postres de diumenge, mousse de xocolata amb llet.



 Ingredients
Per a 12 gotets aprox. com els de la foto.
-250 gr. de cobertura de xocolata amb llet.
-100 ml de llet.
-50 gr.de sucre.
-2 rovells d'ou.
-2 fulls i 1/2 de gelatina.
-350 gr. de nata líquida per muntar.

Preparació
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
-En un cassó aboqueu-hi el rovell, la llet i el sucre. Ho retireu del foc i afegiu-hi la gelatina hidratada i ben escorreguda. Remeneu fins que es dissolgui.
-Seguidament afegiu-hi la xocolata i remeneu fins a obtenir una crema homogènia. Deixeu entebeir.
-Munteu la nata i, quan aquesta estigui semi-muntada, afegiu-hi la crema de xocolata a tongades i amb moviments envolvents fins que quedi homogèni.
-Aboqueu-hi la mousse en gots i copes i, deixeu refredar mínim 2 hores nevera.

Bon profit!

diumenge, 17 de gener del 2016

PASTÍS DE CERVESA GUINNESS

Aquest Nadal vaig tenir l'oportunitat de compartir taula amb part de la meva família política que, per motius de feina, ha viscut durant 5 anys, entre Dublín i Cork (Irlanda). Encuriosida anava preguntant-los pel país, les seves costums i, com no per la cuina. Aquell dia vaig recordar i, comentar que tenia una recepta d'un pastís de cervesa, d'una cervesa negra irlandesa molt coneguda, amb xocolata. Jo no sóc gaire amiga de la cervesa. Amb una clareta passo i, m'en sobra. Aqui teniu el pastís; la curiositat i la temptació són molt poderoses.


Un cop tastada us he de dir que hi ha un equilibri de sabors. No hi predomina ni el gust fermentat de la cervesa ni l'amargor de la xocolata. El que fa que es consideri una autèntica llepòlia es l'endolciment que li aporta la cobertura. Un gran constrat. No deixeu de provar aquest pastís humit, si teniu un paladar curiós.

Fa uns anys vaig tenir l'oportunitat de llegir el llibre de l'autora catalana Isabel Clara Simó, "El gust amarg de la cervesa". Us recomano que llegiu aquest, fantàstic, llibre amb un tallet d'aquest pastís.


Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
-250  ml de cervesa negra.
-250 gr. de mantega.
-400 gr. de sucre.
-140 ml. de nata.
-80 gr. de cacau pur en pols.
-250 gr. de farina.
-2 culleradetes i 1/2 de bicarbonat.
-1 culleradeta d'essència de vainilla.
-2 ous.

Per la cobertura
-150 gr. de formatge crema.
-75 gr. de sucre llustre.
-180 ml de nata per muntar.

Preparació
Poseu un cassó al foc i foneu la mantega juntament amb la cervesa.Quan la mantega sigui fosa ho retirem i ho deixem refredar.
-En un bol a part, mesclem els ingredients secs: farina; cacau i, bicarbonat.
-En un altra bol, i amb l'ajut de les varetes elèctriques mescleu els líquids: ous, la nata, el sucre i l'essència de vainilla.
-Quan estigui ben mesclat, incorporeu-hi la mantega i la cervesa. I, seguidamente i, per tandes,  aboque-hi els ingredients secs. Mescleu bé fins que no quedi cap grumoll.
-Aboqueu-hi la preparació dins d' un motlle desemmmotllable i enforneu, amb el forn de baix, uns 50' a 180ºC.
Cobertura
-Mescleu, amb les varetes,el formatge amb el sucre llustre. Ha de quedar una crema homogènia.
-Seguidamente, muntem la nata freda de la nevera.
-Després la incorporem a tongades i, la mesclem amb moviment envolvents a la crema de formatge.
-Abans de servir i, un cop estigui fred el bescuit de cervesa la hi posem sobre aquest tot fent una capa generosa.


Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...