Avui us porto el gran clàssic de l´estiu, l´orxata. L'elaboració de la recepta és tal qual com es fa a les cases del País Valencià. L'Eva, xef del restaurant de "El Diván de los Sentidos" de Cornellà de Llobregat i professora de la secció de cuina de l' Escola Mpal d' Art, com a bona valenciana, em va aconsellar a fer-la .
Ingredients
Per una ampolla d'un litre i mig
-500 gr. de xufla
-250 gr. de sucre.
-vainilla/canyella.
-2 litres d'aigua.
-aigua per remullar.
Preparació
-Poseu en remull la xufla 24 hores. L'aigua s´ha de canviar al menys cada 8 hores.
-Tritureu, amb 500 ml d' aigua, la xufla juntament amb el sucre, la canyella (jo vaig posar una cullerada sopera rasa) i/o vainilla.
-Un cop triturat afegiu-hi la resta de l´aigua i torneu a triturar.
-Coleu . Jo vaig colar primer per un colador xino, tot premsant bé perquè deixi anar tot el líquid possible i després per un colador amb malla a fi d´extreure'ns el suc el més net possible de grumolls.
-Ompliu l´ampolla i servir molt freda.
-Ompliu l´ampolla i servir molt freda.
Podeu servir-la amb una bola de gelat de xocolata i tindreu un cubanito. També podeu congelar l´orxata i amb ella fer un granissat d´orxata.
Marxando una orxataaa!! i Bon profit!