Or,xata! Doncs sí; per mi una de les millors begudes de l'estiu. Malgrat que se li afegeix sucre, la xufla de l'orxata conté múltiples qualitats nutritives. Fresqueta ajuda a saciar les calorades de l'estiu. Tenia pendent la versió pastís mousse i, el resultat ha estat una pastís refrescant que manté tot el sabor de l'orxata.
Ingredients
-Per un motlle de 20 cm.
-300 ml. d'orxata de qualitat.
-300 ml. de nata.
-200 gr. de llet condensada.
-2 clares d'ou.
-Una branqueta de canyella.
-6 fulls de gelatina.
-aigua freda
-canyella en pols.
Preparació
- Primerament, hidrateu la gelatina en l'aigua freda uns 5'.
- Porteu a ebullició l'orxata amb la branqueta de canyella. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc. Afegiu-hi la gelatina escorreguda d'aigua. Mescleu bé i deixeu-la infusionar amb la branqueta de canyella fins que estigui totalment freda.
-Un cop freda, retireu la branqueta de canyella i, afegiu-hi la llet condensada. Mescleu bé.
-Talleu els fartons en dues o tres meitats a lo llarg i pinteu-los amb l'orxata fins que s'estovin.
-Munteu les clares i, reserveu-les. Munteu la nata, que ha d'estar ben freda de la nevera. I, primerament afegiu-hi a la preparació d'orxata en tongades i amb moviments suaus i, envolvents. Seguidament, afegiu-hi les clares amb el mateix procés que la nata.
-Finalment aboqueu-hi la preparació en el motlle, la base del qual haurà està folrada amb paper vegetal. i, feu-ne la base del pastís amb els fartons. És a dir, els fartons queden col.locats a la part de sobre del motlle.
- Refredeu mínim 4 hores en la nevera. Prèviament a la seva consumició, desemmotlleu el pastís tot posant la safata o el plat de servir a sobre del motlle i el gireu, com si fos un tomba truites, a fi que les fartons quedin a la part de baix fent de base. Decoreu el pastís amb canyella en pols.
Bon profit!
Hola Cristina.
ResponEliminaFeia temps que no visitava el meu bloc que només tinc des blocs amics un és el teu i l’altra el de la meva dona.
Veig que segueixes fent pastisseria, felicitats per les teves elaboracions
Una abraçada
Narcís
Molt creatiu aquest pastís mousse d'orxata. A mi que m'encanten els dos per separat. Habrá que preprar-lo. Gràcies.
ResponElimina