Enguany la mona ha estat una sacher versionada. Hi havia moltes ganes de xocolata.
Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
-150 gr.de xocolata negra per fondre
-100 gr. de mantega.
-4 ous
-150 gr. de sucre.
-100 gr. de farina.
-8 gr. de llevat.
Per l'almívar
-100 gr. de sucre
-100 ml d'aigua.
Per la cobertura
-150 ml. de nata liquida.
-150 gr. de xocolata negra per fondre.
-50 gr. de mantega.
Preparació
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Desfeu 150 gr. de xocolata negra al bany Maria juntament amb la mantega i deixe-ho entebeir.
-Mentrestant separeu els rovells de les clares. Reserveu les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que estiguin blanquinosos. Seguidament afegiu-hi la xocolata i barregeu amb moviments envolvents. Incorporeu-hi la farina i el llevat tamisats en dues tandes i mescleu amb cura.
-Munteu les clares a punt de neu juntament amb la resta de sucre que anireu afegint-hi en forma de plugim i les afegiu a la preparació en tres tandes amb moviments envolvents tot procurant que no s´abaixi la crema.
-Aboqueu-hi la crema en el motlle que prèviament haureu untat amb mantega i farina.
-Coeu 40ºC a 180ºC forn de baix. Un cop cuit retireu i deixeu refredar el bescuit completament.
Per l'almívar.
-El.labora l'almívar tot coent el sucre i l'aigua a foc lent.Deixeu bullir uns 5' i retireu del foc. Seguidament talla el bescuit transversalment i escampeu l'almívar, fins acabar-lo completament per les dues cares del bescuit.
-Seguidament farciu el bescuit amb la melmelada.
Per la cobertura
-Escalfeu la nata. Quan arrenqui el bull la retireu del foc. Afegiu-la a la xocolata picada i mesclada amb la mantega. Remeneu fins que quedi una crema homogènia.
-Banyeu el pastís amb la cobertura. Prèviament haureu posat el pastís sobre una reixeta i aquesta sobre un plat o fondo de paper d'alumini i cobrireu el bescuit amb abocant la xocolata que l'haureu ficat en una gerreta. Deixeu caure la xocolata. i sacsegeu la reixa perquè aquela s'escampi i quedi una cobertura llisa i lluenta.
-Deixeu refredar i guarniu al gust.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada