La leche frita és una recepta d'aprofitament dels ingredients més comuns que trobem en una cuina: la llet, la farina i els ous i alhora unes postres molt tradicionals de setmana santa. L'origen de la recepta és incert però on té més fidelitat és al nord d'Espanya.
Ingredients
-600 ml. de llet.
-La carcassa d'una llimona i d' una taronja.
-150 gr. de sucre (100 + 50).
-100 gr de maizena.
-1 branca de canyella.
-2 ous.
- 50 gr. farina.
-1 cullerada de canyella en pols.
-Oli d'oliva suau.
Preparació
-Renteu les carcasses dels cítrics i assequeu-les. En un casso aboqueu-hi la meitat de la llet; la branca de canyella i les carcasses dels cítrics. Porteu-lo a ebullició i coeu a foc suau 5 minuts. Retireu del foc i deixeu aromatitzar la llet uns 5' i coleu la llet aromatitzada.
-Mentrestant dissoleu la maizena amb la resta de la llet fins que no quedin grumolls i afegiu-hi els 100 gr. de sucre. La mescla l'aboqueu al cassó de la llet calenta; mescleu bé i coeu uns 8' a foc suau sense deixar de remenar fins que s'espesseixi.
-Afegiu-hi la massa de la llet fregida a una safata, preferentment de vidre; aplanem la superfície fins assolir el gruix desitjat. 1 cm o un dit de gruix. A mi m´agrada grassoneta. La cobrim am paper film que toqui la massa perquè no faci crosta.
-Seguidament deixem reposar la safata en la nevera. El temps de repòs a la nevera és la clau perquè la massa agafi i es pugui manipular i tallar . Si no és impossible. Per tant, és desitjable un mínim de repòs de 4 hores.
-Un cop passat el temps de nevera, desemmotllem amb cura i l'aboquem sobre una safata. Tallem la massa en porcions i les arrebosem primer, amb farina i, seguidament amb l'ou batut. Les fregim en abundant oli calent fin que es daurin per tots els costats.
-Les deixem escórrer sobre paper de cuina i, arrebossem les porcions amb una mescla del 50 gr. de sucre restant i la cullerada de canyella. Es pot servir freda o tèbia com a mi m'agrada.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada