20 d'abril! i la Gemma del blog Caprofiti, és la protagonista de la convocatoria del Blog al Plat. Sempre et fa il.lusió fer la recepta d´una companya amb la qual has compartit i viscut experiències culinaries. La Gemma n'és una d'elles. I què puc dir d'ella? doncs que és una gran cuinera! i, sobretot, molt participativa en tallers de casals i centres cívics, on s'imparteix la base de tota la cuina.
Jo he triat aquesta truiteta de xocolata i plàtan...deliciosa! Feia dies que no em menjava una llepòlia tan contundent. No va quedar cap engruna! A més aquesta truita de xocolata és molt versàtil. Es pot combinar amb molts ingredients, fins i tots salats.
Ingredients
-2 ous.
-2 cullerades de sucre.
-1 rajolí de llet.
-50 gr. de cacau en pols.
-1 rajolí d'oli,
-2 plàtans.
- mantega.
-sucre per fer caramel.
Preparació
-Bateu els dos ous amb el sucre. Un cop batuts afegiu-hi un rajolí de llet i el cacau en pols. Remeneu molt bé fins que quedi homogèni.
-En una paella antiadherent poseu-hi un rajolí d'oli. Un cop escalfada aboqueu-hi la mescla dels ous. Deixeu quallar, com si fos una crep, sense donar-li la volta. Si us queda de la part de sobre sense quallar del tot, no patiu. Una mica de xocolata desfeta és deliciosa. L' important és que amb la part de sota, la truita es pugui doblegar.
-En una altra cassó, mentre es qualla la truita, poseu-hi el plátan trossejat juntament amb una mica de mantega. Quan estiguin toves i cuites les retireu.
-Farciu la truita amb el plàtan. Al mateix temps que munteu la truita feu un caramel amb el sucre. Un cop fet, aboqueu-lo sobre el plàtan i doblegueu la truita com si fos un llibre.
-Jo he empolsinat la truita amb coco ratllat i una mica de puré de maduixes.
Quina pinta més llaminera que té aquesta truita! I jo que em resisteixo a cuinar dolços amb plàtan, perquè sempre a les receptes posen que siguin madurs; i jo no suporto els plàtans madurs, només m'agraden verds. Creus que es poden fer les mateixes receptes amb plàtans verds? A més tinc ganes de tastar la combinació plàtan-xocolata, que és tot un clàssic. Petonets, maca!
ResponEliminaQuin goig de truita!! recordo que la Gemma en va fer una versió de la que jo vaig publicar en el meu bloc amb poma.. amb plàtan, una delicia!!!! Petons,
ResponEliminaM'agraden aquests sabors tan encertats i el coco queda molt bé amb la xocolata i el plàtan.
ResponEliminaPetons.
Ostras!!! Molt originals!!! Mai hagués incorporat cacau a una truita! Jo també he fet truites....però salades!
ResponEliminaPetonets,
Olga
quina recepta tan original!, t'ha quedat preciosa i venen ganes de tastar-la!, gracies per estar per aquí!
ResponEliminaLa vaig veure i no m'he atrevit...però la faré!! Té molt bona pinta!petons
ResponEliminaHola Cristina.
ResponEliminaGràcies per participar. Com no podia ser d'altre manera, amb una recepta dolça...i explosiva!!! Sempre que la faig es un èxit! Sorprèn a molta gent, la veritat. Bona tria!!
Petons guapissima
Molt bona elecció!! quina pintassa que fa, vénen ganes de llepar la pantalla ;). Un petó!
ResponEliminaHum, hum, hum !!!!!!!!!!!!
ResponEliminaM'has guardat un trosset??????
Petons guapi........
Uauuuuuuu... Curiosa la truita amb xocolata però segur que boníssima!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria