divendres, 27 de setembre del 2013

COCA DE PASTA DE FULL AMB XOCOLATA

La calor d´aquest dies m´ha fet recordar que tenia pendent de publicar la coca que vaig portar a la feina el dia del meu sant, 24 de juliol.  Aquell dia va fer molta calor. Però això no va ser cap impediment per cruspir-se-la. Les meves companyes, mares de família, de seguida em van demanar la recepta: amb aquesta coca berenen tant nens com grans.

 Ingredients
-2 làmines de pasta de full.
-200 gr. de xocolata amb llet o negra.
-un pessic de mantega,
-1 ou.
-sucre llustre.

 Preparació
-Preescalfeu el forn a 200ºC
-Esteneu una de les làmines de pasta de full amb el paper vegetal sobre la safata del forn.
-Punxeu-la amb un forquilla tot deixant un marge al voltant d´un parell de centímetres.
-Desfeu la xocolata al bany maria amb un pessic de mantega i aboqueu-la sobre la pasta fullada..
-Mentre es desfà la xocolata bateu l'ou i pinteu els marges de la làmina.
-En l´altra pasta fullada feu uns talls, en diagonal, amb el talla pastes i col.loqueu-la sobre la base amb la xocolata. Segelleu les làmines i punxeu la làmina superior.
-Pinteu amb l'ou batut.
-Coure a 200ºC; forn de dalt i de baix fins que estigui la daurada.
-Un cop cuita i freda, empolsinar amb sucre llustre.
 
Bon profit!

divendres, 20 de setembre del 2013

CROISSANTS FARCITS AMB NUTELLA

Una de les distraccions d´aquest estiu ha estat fer croissanets farcits amb nutella. Facilíssims, i sobretot, molt ràpids de fer.



Ingredients
-1 làmina de pasta fullada.
-nutella.
-1 ou per pintar

Preparació



Foto: Creatives Ideas

-Pinteu-los amb l'ou batut abans d'enfornar-los
Cocció: 180ºC forn de dalt i de baix.




Bon profit!

dijous, 12 de setembre del 2013

PASTÍS AMB CREMA DE IOGURT I "TOPPINGS"

"Qui dia passa, any empeny". Avui he empès un any més en la meva vida i, per celebrar-ho he fet un pastís amb crema de iogur i toppings. Aquest estiu m´he aficcionat a menjar, per no dir m´he fet un fart de menjar, el famosos gelats de iogurts amb decoració al gust...i, per què no en versió pastís? 


 

Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
-Pel bescuit
-4 ous.
-125 gr de sucre.
-100 gr de farina d´ametlla.
- 25 gr de farina fluixa.
-ratlladura de llimona.
@ una culleradeta de postres de llevat pels qui no us atreviu a fer el bescuit sense ell.
-Pel farciment (opcional)
-melmelada d´albercocs.
-Per la crema de iogurt
-300 gr de iogurt grec sense sucre.
-90gr. de sucre.
-1/2 llimona.
-5 fulles de gelatina.
-200 ml de nata.
-Per guarnir
-Fruita al gust
-Toppings
Preparació
1)El pa de pessic:
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb 62 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 63 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) La crema de iogurt.
Mescleu, el iogurt, el sucre, el suc i la ratlladura de la llimona.
-Hidrateu la gelatina en aigua freda uns 5'.
-Espremeu-la i foneu-la en un got amb 3 o 4 cullerades d´ aigua calenta.Remeneu fins que es dissolgui.
-Mescleu-la a la massa de iogurt. i deixeu-la refredar fins que comenci a gelatinitzar.
-Munteu la nata i afegiu-la a la massa de iogurt.
3) Muntatge.
-Farciu el bescuit amb melmelada.; cobriu-lo amb la crema de iogurt i decoreu al gust.

 
Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...