diumenge, 27 de gener del 2013

TRUFES DE XOCOLATA BLANCA


Últim diumenge de gener i amb ell com ja és tradicional s´han celebrat els Tres Tombs. I per acompanyar el tradicional tortell de Sant Antoni he preparat aquestes trufes de xocolata blanca.



Ingredients
Per a 20 trufes aprox.
-250 gr. de xocolata blanca de cobertura.
-125 ml de nata líquida per muntar.
-cointreau, rom o un altra licor(opcional)
Per la cobertura:
-250 gr de xocolata blanca de cobertura
-cacau pur en pols.
Preparació
-Foneu al bany maria la xocolata blanca trossejada.Un cop fosa i fora de foc afegiu-hi la nata.Mescleu-ho bé i deixeu-ho en el congelador unes hores.Jo ho vaig deixar reposar en la nevera d´un dia per l´altra.
-Traieu-les de la nevera o congelador.Feu-ne unes boles i les torneu a deixar en el congelador. Mentrestant, foneu la xocolata blanca per fer la cobertura. Cobriu les trufes amb la cobertura blanca un cop aquesta estigui tèbia.
-Les torneu a deixar en el congelador a fi que s'acabi d´endurir la cobertura i, seguidament, les arrebosseu amb cacau pur.
-S' han de guardar en el congelador fins eel moment del seu consum i és aconsellable treure-les 15' abans del seu consum.

Unes imatges dels Tres tombs...

 

i...Bon profit!

diumenge, 20 de gener del 2013

NATILLES BICOLOR

Natilles de crema o de xocolata? un dilema que té una solució: les dues alhora! La seva preparació és molt simple, només que a la meitat de la crema se li afegeix xocolata fondant i llestos. Amb aquestes natilles participo en el primer Memòries d´una cuinera d´enguany.




Ingredients
-1/2 litre de llet
- 1 beina de vainilla.
-4 rovells d'ou.
-100 gr. de sucre.
-20 gr de maizena
-50 gr. de xocolata negra  fondant.



Preparació
-En un cassó aboqueu-hi la llet i la vainilla oberta. Quan arrenqui el bull, retireu-la i deixeu-la entebeir a fi que infusioni la vainilla.
-Mentrestant, amb les varilles, bateu els rovells amb el sucre i la maizena. 
-Afegiu-hi la llet colada i ho porteu novament a foc suau  tot remenant fins que s'espesseixi i arrenqui el bull.
-Separeu la crema en dues meitats i, en una meitat, afegiu-hi la xocolata. Remeneu bé a fi que es desfaci.(Jo, prèviament, he fos lleugerament al micro la xoco i després l´he afegida a la crema).
-Serviu les natilles en copes, gots o plats tot fent un combinat entre les dues cremes.Refrigereu i, decoreu abans de servir.

Bon profit!

divendres, 11 de gener del 2013

BESCUIT GELAT DE TORRÓ

Aquestes varen ser les postres de Nadal. Amb aquestes postres m´apunto al recull de receptes d´aprofitament a les quals ens sumen tots els companys blocaires després de festes. Aquestes postrés són ideals per aprofitar els turrons i, per partida doble: tot en un el d' Alacant i el de Xixona.... Ja sé que tots estem a dieta però fer una excepció diumenge per postres ens la fa menys feixuga. Hi esteu d´acord, oi?




La recepta la vaig extreure del programa Cuines de TV3

Ingredients
Per a un motlle de púding o 10-12  flameres.
-1 litre de nata per muntar.
-6 rovells d'ou.
-300gr. de sucre.
-1 barra de torró d'Alacant.
-1/2 barra de torró de xixona.

Per la salsa de xocolata (Recepta d' en Pep Nogué,revista cuina, març 2012)
- 160 ml d'aigua.
-120 gr de sucre.
-50 ml de nata  líquida.
-50 gr. de xocolata a la pedra.

Preparació
-Primer de tot, esmicoleu el torró d´Alacant (jo ho he fet amb un pany de cuina doblegat i picant amb el morter) fins que us quedin dauets petits. Seguidament esmicoleu el torró de xixona amb una forquilla.
-Bateu els rovells d'ou amb el sucre  fins que quedin molsosos.
-Munteu la nata i afegiu-la a la mescla dels rovells. Mescleu bé fins que quedi tot integrat i amb cura a fi que la nata no s´abaixi.
-Afegiu-hi els torrons esmicolats i els integreu en la mescla.
-Aboqueu-hi la preparació en el motlle allargat o flameres i reserveu en la nevera 24 hores.
La salsa de xocolata:
-Moments abans de servir, prepareu la salsa de xocolata. en un cassó afegiu-hi l' aigua, el sucre i la nata; deixeu-ho fins que arrenqui el bull. Aleshores, tireu-hi la xocolata a la pedra ratllada.
-Torneu a deixar-ho a foc fins que torni a arrencar el bull Ho deixem coure 2' i ho colem.
-Desemmotllem el bescuit i el ruixem de xocolata per sobre.

Bon profit!

-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...