dissabte, 31 de març del 2012

TORRIJAS

Les torrijas de Santa Teresa són unes llèpolies molt típiques de Setmana Santa. El seu origen rau en l' aprofitament que es feia del pa, en aquesta setmana sagrada, pel fet que no es podia menjar carn i que aquest aportava un gran valor nutritiu i energètic.



Aquesta setmana a la feina hem estat comentant receptes i una d´elles han estat les torrijas.Gràcies als consells de la Verònica  han sortit prou bones.

Ingredients
Per a 4 persones
-8 llesques de pa dur gruixudes.
-300 ml de llet.
-50 gr. de sucre
-1 branqueta de canyella.
-1/2 pela de llimona.
-2 ous.
-oli d´oliva suau
-sucre
-mel

Preparació
-Bulliu la llet amb la branqueta de canyella , la pell de llimona i el sucre.
-Quan arrenqui el bull, retireu el cassó del foc  tapeu-lo i deixeu refredar la llet, tapada, a fi que infusioni s´aromatitzi.
-Mentrestant  talleu el pa dur en llesques d´uns 3cm com a mínim. El pa ha de ser del dia anterior perquè si la molla és molt tendra, les llesques es poden trencar al fregir-les.
-Aboqueu-hi la llet, sense la canyella i la pell, en una safata i remulleu les llesques per les dues cares. A mesura que aneu remullant les llesques les poseu en una reixeta a fi que deixi anar l´excès de llet.
-Bateu els ous i arrebosseu les llesques en ells per tots dos costats.
-En una paella amb l´oli ben calent fregiu les llesques. i les deixeu escórrer sobre paper absorbent.
-Quan siguin fredes i abans de servir, les empolsineu amb sucre o mel.



Bon profit!

Aprofito aquesta recepta per comentar-vos que he tingut una grata sorpresa un reconeixement per part del blog Tu y yo mi cocina





Es tracta d´una iniciativa per tal de donar a conéixer aquells blogs que tenen menys de 200 seguidors. Jo no estic avesada a les xifres....sóc de lletres ;-D  però  he de dir que la meva estima cap a la pastisseria i la professió de pastisser no es pot mesurar amb xifres. Estic molt orgullosa de pertànyer als blogs de "els petits" i  poder aprendre dels "grans".

dimecres, 28 de març del 2012

FLAM PÂTISSIER

Aquesta setmana, després de gaudir unes jornades culturals, hem reprès les classes a l'Escola d'Art amb la nostàlgia del viatge a la Provença. Per això he fet aquest flam pâtissier. Alguns companys el van descobrir allà aconsellats per mi...je, je, je. Molts d'ells es van encapritxar per tastar, de postres, un tall de pastís de formatge però jo els vaig convèncer-los a fi que tastessin aquesta tarta..Suposo que us imagineu per què i per a qui l' he feta, no?




El flam pâtissier és caracteritza perquè  la seva elaboració és semblant a la crema pastissera però la textura és la d´un flam. Fresquet de la nevera és tota una delícia la qual vaig descobrir en el blog La cocina de Piescu.

Ingredients
Per un motlle de 26 cm
- 1 làmina de pasta fullada.
-800 ml de llet.
-180 gr. de sucre
-200 ml de nata.
-1 branqueta de canyella.
-100 gr. de maizena.
-3 ous (2 de sencers i 1 rovell).
-10 ml d´extracte de vainilla.
-ametlla laminada.
-sucre llustre per empolsinar.

Preparació
-Exteneu la làmina de pasta fullada ben fina en el motlle. Punxeu tota la superficie i lateral amb una forquilla a fi que no s´infli. Reserveu-la en la nevera.
-Preescalfeu el forn a 180ºC.
-En un cassó escalfeu la llet, menys un got, la nata, el sucre amb la branqueta de canyella. Remeneu a fi que el sucre el dissolgui. Quan arrenqui el bull la retirem del foc.
-Dissoleu la maizena amb la llet que heu reservat i afegiu-hi els ous, el rovell i la vainilla. Mescleu bé fins que no quedin grumolls.
-Traieu la branca de canyella del cassó de la llet bullida i l´aboqueu en la mescla anterior.
-Torneu a posar al foc tota la barreja i remeneu-ho fins que s´espesseixi lleugerament.
-Aboqueu la crema sobre la pasta fullada que decorarem amb ametlles i ho posareu en el forn preescalfat a 180ºC uns 45'.
-Deixeu refredar una mica el pastís dins de forn amb la porta entreoberta. El retireu i el deixeu refredar a temperatura ambient. Seguidament el poseu en la nevera fins el moment de servir.
-Quan el traieu empolsineu les ametlles amb sucre llustre.

 

Bon profit! 

dissabte, 24 de març del 2012

FLAM D'OU

Unes postres de sempre per celebrar la primavera. Flam d´ou o de vainilla? Jo sóc més de flam de vainilla però aquest flam d´ou fet a casa és deliciós. Té una textura suau, sense excès de sucre i  no embafa.



Ingredients 
Per a 6 flams
-6 ous (6 rovells i 3 clares).
-500 ml llet.
-150 gr de sucre.
-150 gr. de sucre pel caramel.

Preparació
-Preescalfeu el forn a 160ºC
-En un cassó aboqueu-hi el sucre per fer el caramel que el coureu a foc lent fins que s´enrosseixi.
-En un bol afegiu-hi els rovells, les clares sense muntar i la llet i ho tritureu ben triturat amb el túrmix.
- Aboqueu-hi el caramel en les flameres i seguidament el preparat de flam.
-Ho coeu al bany maria a 160ºC uns 45' aprox. Feu la prova de l´agulla. Els deixeu refredar a temperatura ambient.
-Un cops freds i fresquets de la nevera els desemmotlleu i els serviu decorats al gust.

Pels amants de la vainilla i del flam de vainilla, us deixo l´enllaç de la recepta del cosinet del flam d'ou: AQUI

Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...