diumenge, 30 d’octubre del 2011

PASTÍS PEIX DE XOCOLATA

Avui hem celebrat l´aniversari d'en Joan, el meu nebot i fillol. I per bufar els 4 anyets he portat aquest pastís peix de xocolata. La idea la vaig extreure del bloc A la cuina amb un  parell d´ous. La Belén el va fer també per celebrar els 4 anys de seu fill. És un pastís que queda molt bo, que agrada a tothom i en què la seva recompensa és la cara dels nens quan el veuen.



Ingredients
Per un motlle de 26 cm
-200 gr. de xocolata de postres.
-200gr. de mantega.
-200 gr. de sucre.
-180 gr. de farina.
-6 ous.
Pel farciment (opcional)
-melmelada; crema de cacau; trufa...
Cobertura
-150 gr. de xocolata de postres.
-150 gr. de nata per muntar.
-75 gr. de mantega.
-Lacasitos; uns 40 per color.

Preparació
-Preescalfeu el forn a 160ºC.
-Foneu la xocolata al bany maria; un cop estigui a punt de fondre's hi afegiu la mantega trossejada. Remeneu fora de foc fins que es desfaci. La deixeu entebeir.
-Mentrestant, separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb el sucre que afegireu de mica en mica i en forma de pluja, fins que doblin el seu volum i quedin molsosos.
-Un cop la xocolata estigui tèbia, l'afegiu a la crema de rovells. Mescleu bé.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada. Mescleu bé.
-Munteu les clares. Un cop muntades les barregeu de mica en mica en la mescla anterior de forma envolvent perquè no s´abaixi.
-Aboqueu aquesta massa en un motlle desemmotllable, prèviament untat amb mantega i farina i el fiqueu en el forn on haurà de coure a 160ºC uns 45'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit i fred el desemmotlleu; i, si fos el cas, el talleu transversalment per farcir-lo.
Preparació de la cobertura:
-Poseu-hi el pastís sobre una reixeta. A sota d' aquesta poseu-hi paper d´alumini o una safata.
-Escalfeu la nata fins que arrenqui el bull. La retireu del foc i afegiu-hi la xocolata i la mantega trossejades.Remeneu fins que obtingueu una crema homogènia.
-Aboqueu-hi la crema des del centre del pastís a fi que s´escampi amb l´ajuda de copets que donareu amb la reixeta. Els costats els podeu cobrir amb una espàtula.
-Deixeu quallar la crema fins el punt que es puguin "enganxar" els Lacasitos. Feu la prova amb el dit. Si no s'enfosa i té la textura de pegament, ja podeu començar la decoració de les escates del peix amb imaginació. Ah! i no us oblideu de fer la cua!.



Bon profit!

dimarts, 25 d’octubre del 2011

MOUSSE D' ARRÒS AMB LLET AMB BASE DE PRÉSSEC EN ALMÍVAR

Aquest mes l'equip de Memòries d´una cuinera ens ha proposat cuinar arròs amb llet. A principis d´any ja vaig publicar la recepta tradicional que vaig dedicar als meus avis. Aquesta recepta hauria encaixat perfectament en l'essència de Memòries, però no volia fer un tallar i enganxat. Després de tant rumiar he fet aquesta mousse d'arròs amb llet amb base de préssec en almívar. M'he arriscat però el resultat és espectacular, sobretot, quan d' una cullerada s´hi mesclen els dos ingredients principals. Fabulós!




Ingredients
Per a 4-6 copes.
-500 ml de llet.
-90 gr. d'arròs.
-90 gr. de sucre.
- mitja pela de llimona.
-1 branqueta de canyella.
-3 fulls de gelatina(6 gr.).
-préssec en almívar.




Preparació
-Per preparar l´arròs amb llet cliqueu aquí.
-Quan ja estigui quasi al punt, hidrateu els fulls de gelatina en aigua freda uns 5 minuts.
- Un cop acabada l´elaboració de l´arròs amb llet, afegiu-hi els fulls de gelatina escorreguts en l´arròs calent i remeneu fins que es dissolguin.
-Passeu la preparació per la batedora fins a obtenir un puré dens i homogeni.
-Munteu les copes; primer de tot talleu a dauets el préssec en almívar i ben eixut del seu suc el col.loqueu en la base de la copa o cassoleta. Seguidament hi aboqueu l´arròs amb llet.
-Un cop preparades les copes les poseu en la nevera fins de 4 a 5 hores que l´arròs hagi quallat amb la gelatina. 
-En el moment de servir les decoreu.

Bon profit!

diumenge, 23 d’octubre del 2011

NATILLES AMB LLET DE SOJA, FARINA DE PANÍS I SENSE OUS

Fa temps que família, amics i coneguts em demanen que publiqui receptes aptes per a  persones intolerants a la lactosa, al glúten, als fruïts secs, diabètics... De fet hi ha alguns membres de la meva família que pateixen alguna d´aquestes intoleràncies. Amb aquesta recepta inauguro una nova etiqueta que anomeno "Postres saludables" on de tant en tant hi tindran cabuda aquelles postres amb els ingredients adequats perquè aquestes persones llamineres que pateixen alguna intolerància puguin gaudir d'un moment dolç.


Ingredients
Per a 2 persones
-500 ml de llet de soja.
-50 gr. de  farina de panís o maizena. 
-120 gr. de sucre.
-la pell de 1/2 llimona.
-1 branqueta de canyella.
-canyella en pols.

Preparació
-Escalfeu la llet amb la pell de llimona i la branqueta de canyella. Un cop calenta, sense que bulli, la retireu del foc i aquest mateix cassó l´encaixeu en un altra a fi de fer un bany maria.
-Afegiu-hi la farina de panís i el sucre. Remeneu fins que s´espesseixi. No deixeu que arribi a bullir.
-Un cop estigui espessa la coleu en un colador a fi d'eliminar els grumolls i aboqueu-hi la crema en les cassoletes de servir.
-Poseu-les en la nevera i en el moment de servir les empolsineu amb canyella.


Com veieu han quedat unes "senyores natilles" que res tenen a envejar a les elaborades amb llet de vaca i ous.

Bon profit!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...