Les galetes de mantega no poden fallar mai a l´hora del cafè en l'època nadalenca. Ja no ve d´unes calories de més.
Ingredients
-300 grs. de mantega a temperatura ambient.
-200 grs, de sucre.
-2 ous.
-500 grs. de farina.
-1 cullerada d'essència de vainilla o de canyella mòlta.
-sucre per decorar
Preparació
-Mescleu la mantega amb el sucre. Si se us ha oblidat deixar fora de la nevera la mantega, la podeu estovar al microones sense que arribi a desfer-se.
-Afegiu-hi els ous, la vainilla o la canyella. Mescleu.
-A poc a poc, afegiu-hi la farina. Primerament incorporeu-hi la meitat i aneu amassant fins que estigui tota barrejada i no s'enganxi a les mans. En el meu cas al bol de la mescladora.
-Deixeu-hi la massa, una mica aplanada, una hora a la nevera. Passat aquest temps amb el corró l'exteneu a 1 cm de gruix més o menys i, amb els talladors feu-ne galetes i les col·loqueu sobre la safata amb una separació suficient ja que durant el fornejat augmenten de mida.
-Enforneu 180ºC forn preescalfat, uns 15-20'.Forn de dalt i de baix fins que agafin una mica de color tot vigilant que no es cremin.
Bon profit!
dimarts, 2 de gener del 2018
dimarts, 5 de desembre del 2017
PANNACOTTA AMB NUTELLA
Unes postres 100% italianes: la pannacotta amb Nutella. Irresistible i calòriques. Algú ho havia de dir!.
Ingredients
-500 ml. de nata.
-150 gr. de llet sencera.
-125 gr. de sucre llustre.
-5 fulls de gelatina.
-4 cullerades de Nutella.
-2 cullerades soperes de llet.
Preparació
Ingredients
-500 ml. de nata.
-150 gr. de llet sencera.
-125 gr. de sucre llustre.
-5 fulls de gelatina.
-4 cullerades de Nutella.
-2 cullerades soperes de llet.
Preparació
-Hidrateu la gelatina en aigua freda.
-En cassó aboqueu-hi la llet, la nata i el sucre. Ho porteu a foc fins que arrenqui el bull.
-Seguidament i, fora de foc, afegiu-hi la gelatina ben escorreguda i remeneu fins que es dissolgui.
-Aboqueu-hi la preparació en els motlles. Deixeu entebeir i refrigereu com a mínim 4 hores abans de consumir.
-Abans de servir, en un cassó al bany Maria mescleu 4 cullerades de Nutella i dues cullerades soperes de llet. Remeneu fins aconseguir una textura semi-líquida.
Etiquetes de comentaris:
Llepòlies
dijous, 16 de novembre del 2017
BESCUIT DE POMA I PERA AMB MASCARPONE
Qualsevol hora del dia és ideal per menjar un tros d'aquest bescuit de poma, pera i mascarpone. Un bescuit que conté els sabors i perfums de la tardor. Suau i cremós que és desfà a boca. Qui diu no a un trosset?
Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
-3 ous.
-170 gr. de sucre.
-250 gr. de formatge mascarpone.
-5 ml de rom.
-250 gr. de farina.
-1 sobre de llevat químic.
-2 peres.
-2 pomes.
-sucre avainillat en pols per decorar.
Preparació
-Un cop cuit el bescuit, deixeu-lo refredar i el cobriu amb sucre llustre avainillat.
Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
-3 ous.
-170 gr. de sucre.
-250 gr. de formatge mascarpone.
-5 ml de rom.
-250 gr. de farina.
-1 sobre de llevat químic.
-2 peres.
-2 pomes.
-sucre avainillat en pols per decorar.
Preparació
-Preescalfeu el forn.
-Bateu els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Seguidament aboqueu-hi el mascarpone i batem uns 7/8' fins que dobli el volum.
-Afegiu-hi el rom. Feu un parell de voltes amb les varilles perquè s'integri i, aboqueu-hi la farina i el llevat tamisat, en tongades i remenant amb moviments envolvents perquè no s'abaixi la crema de formatge.
-Talleu la fruita filetejada i la mescleu amb la crema.
-Enfarineu el motlle i enforneu uns 40' aprox. Feu la prova de l'agulla.-Un cop cuit el bescuit, deixeu-lo refredar i el cobriu amb sucre llustre avainillat.
Bon profit!
Etiquetes de comentaris:
Bixcotxos i magdalenes
Subscriure's a:
Missatges (Atom)