diumenge, 1 de gener del 2017

BAVARESA DE VAINILLA I TOFFEE

Per St.Esteve es condició "sine qua non" treure-li protagonisme als torrons i, assaborir unes bones postres. Aquest any he triat una bavaresa que passa molt bé després dels àpats contundents.

 
 
Ingredients
-1 taronja grossa o dues de petites.
-20 taronges confitades
-2 fulls de gelatina.
Per la bavaresa de vainilla
-1 beina de vainilla.
-6 rovells d'ou.
-75 gr. de sucre llustre.
-2,5 fulls de gelatina.
-200 ml. de llet.
-300 ml de nata per muntar.
-60 gr. de galetes Maria.
Per la bavaresa de toffee
-2,5 fulls de gelatina.
-40 ml.d'aigua.
-40 gr. de sucre.
-100 ml de llet.

Preparació
De la base
-Primer de tot heu de preparar la corona de taronja. Hidrateu la gelatina amb aigua freda uns 5'. -Exprémeu les taronges i, escalfeu fins que arrenqui el bull la meitat del suc. Quan estigui escalfada, incorporeu-hi la gelatina escorreguda i remeneu fins que es dissolgui. Seguidament afegiu-hi l'altra meitat del suc.
-Disposeu les taronges en forma de corona en el fons del motlle i, aboqueu-hi el suc de taronja.
-Deixeu-ho en la nevera durant una hora.
De la crema de vainilla
-Estoveu, en la nata, les galetes trossejades.
-Bulliu la llet, fins que arrenqui el bull, juntament amb la beina de vainilla oberta al través amb les llavors dintre de la llet.
-Quan arrenqui el bull, deixar-la atemperar tapada.
-Remulleu la gelatina en aigua freda uns 5'.
-Mentrestant, bateu els rovells amb el sucre. Coleu la llet i l´afegiu a la crema de rovells. La coueu fins que s'espesseixi.
-Tritureu les galetes estovades dins de la nata i l´aboqueu a la crema de rovells. Integreu-lo
-Separeu la crema en dues parts.
-D'una meitat, escalfeu dos dits de crema en el microones, i dissoleu la gelatina escorreguda i l´afegiu a aquesta meitat.
-Aboqueu-ho al motlle. Aquesta serà la bavaresa de vainilla.
Del toffee
-Hidrateu la gelatina en aigua freda.
-Coure el sucre i l´aigua fins que es formi un caramel daurat, com els dels flams.
-Fora de foc, aboqueu-hi la nata en forma de fil fins a formar una crema de caramel. Millor que la nata estigui una mica calenta així evitareu possibles cremades.
-Afegiu-la a l´altra meitat de la crema de rovells.
-D'aquesta crema escalfeu-ne dos dits en un got al microones i, dissoleu la gelatina escorreguda.
-Aboqueu-la sobre la crema de vainilla.
-Deixeu-ho quallar 8 hores en la nevera.
 
 
 
MOMENT BUFET DE POSTRES.
-Amb el suc d' una taronja ja es suficient per fer la corona i que aquesta sigui més vistosa. Ho sabia! Però vaig creure més la recepta publicada, que fa servir dues,  que no pas la meva consciència...Però bona, boníssima ho era; bona de debò.
-Heu de treballar amb tempos. S'ha de deixar quallar la crema de vainilla uns 30'  com a màxim abans d'abocar-hi la de toffee. No deixeu-la quallar més temps perquè després alhora de tallar la bavaresa  no se us separin les capes.
-Escalfeu la nata abans d'abocar-la en forma de fil al caramel. Així no us cremareu i s'integrarà  millor.
 
 
Bufet de postres

diumenge, 18 de desembre del 2016

TORRÓ DE KIKOS AMB XOCOLATA

Feia temps que volia fer el torró de xocolata amb kikos. Aquest Nadal m'he proposat que fos la llepòlia que encetés la programació de les postres nadalenques a casa meva.  A mi m'encanten els kikos. Ja sé que són una font de calories i greix important, però pecar de tant en tant dóna una alegria especial al cos.




La recepta l´he triada de la revista POSTRES de Lecturas que utilitza com a ingredient la xocolata amb llet. A mi no m'ha satisfet; crec que li faltava cos ja que no es resaltava la combinació amb la xixona. Però bé, no ha sobrat cap engruna...😉

Ingredients
-250 gr. de turró de xixona.
-200gr. de xocolata de cobertura amb llet.
-40 gr. de mantega.
-40 gr. de kikos.


Preparació
-Desfeu la xocolata al bany Maria.
-Trossegeu el torró de xixona; afegiu-lo a la xocolata fosa i passeu-lo  pel túrmix fins que quedi una crema fina i homogènia.
-Afegiu-hi la mantega a temperatura ambien i, a trossets. Removeu fins que s´integri.
-Trossegeu els kikos lleugerament i, afegiu-los a la crema de xocolata i xixona.
-Aboqueu la preparació en un motlle rectangular i, deixeu refredar a temperatura ambient fins que s'endureixi.

Bon profit!

diumenge, 11 de desembre del 2016

PASTÍS MOUSSE DE POMA

La poma és una de les fruites de tardor  que dóna molt de joc el món de la cuina. Infinitat de receptes tant dolces com salades compten com a ingredient aquest fruït que pot presumir de tenir moltes varietats. Una d'elles és la reineta. La reineta és la gran oblidada. Aquesta varietat, tant pel seu gust com per la seva dolçor, que supera la de la Golden, la fan ideal per fer pastissos de poma.  Ja van sent hora que a casa nostra li donem  protagonisme a una poma de casa nostra. No és agraïda visualment però té un gust deliciós.
 


Ingredients
Per un motlle de 23 cm.*
Per la base
-200 gr. de galetes napolitanes amb canyella.
-80 gr. de mantega.
Per la mousse de poma
-500 ml de nata per muntar.
-500 gr. de poma.
-el suc d'una llimona.
-3 cullerades de sucre llustre.
-1 got de llet.
-6 fulls de gelatina.
  Per la cobertura
-1/2 got de puré de poma.
-2 fulls de gelatina.
-1 cullerada de canyella en pols.
-1 raig d'aigua.
-2 cullerades de sucre.

*Jo he fet la meitat de les quantitats ja que el motlle era de 18 cm. Per aquesta mida heu d'utilitzar la meitat dels ingredients i, per la base heu d'utilitzar 150 gr. de galetes i, 60 gr. de mantega pomada. La poma que he fet servir és la de tipus reineta.

Preparació
-Tritureu les galetes fins que tinguin la textura de pols i, feu una pasta amb la mantega pomada. Folreu la base del motlle amb la pasta de galeta.
-Seguidament, munteu la nata amb el sucre llustre. Reserveu en la nevera.
-Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua freda uns 5'.
-Peleu les pomes i feu un puré amb el suc de la llimona i, reserveu un got d'aquest puré per la cobertura. Escalfeu el got de llet i afegiu-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Mescleu bé fins que es desfaci en la llet i, aboqueu-la al puré de poma.
-Mescleu el puré amb la nata. Afegiu-hi el puré a tongades a la nata.
-Aboqueu-hi la mousse al motlle i, cap a la nevera.
-Al cap d'una hora de ser-hi la mousse a la nevera comenceu a preparar la cobertura. Primer de tot, hidrateu la gelatina amb aigua freda. Al puré de poma li heu d'afegir l'aigua, la canyella i el sucre. Remeneu, i l'escalfeu al microones.
-Un cop escalfat i, afegiu, la gelatina. Remeneu fins que es dissolgui.
-Aboqueu-hi la cobertura sobre la mousse i, cap a la nevera fins al moment de servir que la guarnireu al gust.
 
Jo he l'he guarnida amb galetes de poma carabruta de la Pastisseria Auleda de Sant Joan Despí 😋
 
 
 
Bon profit!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...