Ingredients
Per a un motlle de 20 cm
-1 làmina de pasta brisa o fullada.
- 8 pomes golden o reineta.
-50 gr. de mantega.
-150 gr. de sucre.
-1 llimona.
-canyella en pols.
-1 ou
Preparació
-Talleu la poma a quarts.
-Feu un caramel amb la mantega i 100 gr. de sucre. Afegiu-hi primer la mantega i quan faci butllofes afegiu-hi el sucre.
-Seguidament col.loqueu els quarts de poma en la paella amb un raig de llimona i els coueu a foc lent fins que la poma estigui tova, no desfeta.
-Preescalfeu el forn a 200ºC.
-Ruixeu una mica el motlle amb el caramel que us quedi en la paella.
-Col.loqueu els quarts de poma en el motlle ben apretats de manera que la part exterior toqui el motlle i la part del cor quedi cap amunt. Afegiu-hi la resta del sucre i canyella en pols.
-Esteneu la làmina de brisa o pasta fullada; la talleu un parell de cm més gran que el tamany del diàmetre del motlle; el col.loqueu sobre les pomes; el punxeu a fi que es bufi el menys possible durant la cocció i abrigueu el motlle de tal manera que els cantons de la làmina quedin entre el motlle i les pomes; pinteu la làmina amb l´ou.
-Enforneu a 200ºC, dalt i baix, fins que la massa estigui daurada. (Jo l´he enfornat al 3 esglaó del forn).
-Retireu del forn.Deixeu entebeir uns 5' abans de desemmotllar-la sobre el plat on es servirà. Passeu un ganivet pels voltants del motlle a fi que no s´enganxi i pugui desemmotllar-se bé.
-Servir tèbia o freda.
-Servir tèbia o freda.