divendres, 15 de juny del 2012

CÒCTEL DE MANGO I PLÀTAN

Amb aquest còctel de plàtan i mango participo en la recepta del 15 de juny. Un saludable puré de fruites que se serveix ben fred i, que sense el licor de taronja pot fer les delícies dels més menuts de la casa.



Deliciós...
 
Ingredients
Per a 4 persones
-1 mango gran.
-2 plàtans.
-2 llimes ( el suc i la pell).
-50 gr de sucre.
-200 ml d´aigua mineral.
-1 culleradeta de pebre rosa.
-gotes de licor de taronja amarga (opcional).





Preparació
-Bulliu el sucre i l´aigua durant 2 minuts. Afegiu-hi el suc de les llimes i una culleradeta de pell ratllada i  ho deixeu refredar en la nevera unes 2 hores.
-Peleu i trossegeu a trossos petits els plàtans i el mango. Tritureu-los i, incoporeu-hi l´almívar preparat. Torneu a triturar fins a obtenir un puré de fruites ben fi.
-Aboqueu-hi la preparació en les copes o gots; afegiu-hi glaçons de gel i ho decoreu al gust amb uns granets de pebre rosa.

Bon profit!

dijous, 7 de juny del 2012

PREMI LIEBSTER

Mai hauria imaginat que em costaria publicar una entrada, una entrada  tan simple com aquesta: anunciar-vos que m´han otorgat un premi, el premi LIEBSTER que és aquell que s´atorga per un blog que té menys de 200 seguidors a un altra blog preferit, d´aquest, que tingui, també ,menys de 200 seguidors. Aquells que em coneixeu bé sabeu que sóc una persona modesta, que no segueixo ni participo en cap tipus de cadenes de premis i que no estic avessada a cap tipus de xifres ni estadístiques. Això, no vol dir que no m'hagi fet il.lusió. I tant! m' ha fet moltíssima il.lusió, ja que se m´ha atorgat 4 vegades per 4 blocaires diferents cosa que m´ha despertat el cuquet de la curiositat per saber quina fila fa el meu blog des de l´altra banda de la pantalla...





 I us preguntareu quins han estat els culpables? Doncs...
-La Isabel; de la Cuina de la Isabel, una mestressa de casa, mare i àvia, que és tota una experta en improvisar pastissos pels seus néts i en cuinar amb el microones.
-La Marina de Tapa't de Tapes, blocaire i amiga, que ha descobert el cuquet de la blogosfera gastronòmica i que cada dia es supera i em sorprèn amb pastissos elaborats amb el motlle de silicona ,amb iogurts de iogurtera, amb peix de Palamós...La il.lusió a flor de pell!!
-La Gemma de Taller de Sucre, gran aficcionada a fer galetones, coques i fondant...Algunes de les seves receptes han estat un gran èxit quan a casa les hem provades.
-I per últim l´Anmar, de Tu y yo Cocina, des de les Illes Canàries.Quines ganes d´anar-hi!

Moltes gràcies a totes!

I ara em toca a mi; simplement el comparteixo amb tots vosaltres...i, sobretot, amb els "mini blogs", aquells que tenim menys de 200 seguidors i que estem fets uns autèntics canyeros!


dissabte, 2 de juny del 2012

SORBET DE LLIMONA

La calor ja és aquí, les vacances, la Festa Major, pels santjoanencs, i  la revetlla són a la cantonada...com passa el temps! i, amb ella, comença la temporada de les begudes refrescants. Feia temps que volia fer el sorbet de llimona que, juntament amb l´orxata, és la beguda que més consumeixo durant l'estiu.

 

Quin sorbet més saludable i  natural! Quan he consumit sorbet sempre l´he trobat  un pèl ensucrat. Aquest, no. Si us agrada la llimona és ideal perquè us farà baixar la set sense haver de recórrer a beure més líquid. Proveu-lo a fer és molt fàcil i té l' èxit assegurat.
Ingredients
Per a 4-6 persones
-800 ml d' aigua.
-el suc de 6 llimones.
-la pell de 2 de les llimones.
-200 gr. de sucre.
-2 clares d´ou.

Preparació
-En un cassó aboqueu-hi l' aigua, la pell de la llimona i el sucre; deixeu-ho coure uns 10'.
-Deixeu-ho refredar i coleu..
-Expremeu les llimones i afegiu-hi el suc, colat, a la preparació anterior.
-Remeneu-ho ben remenat i guardeu-ho en el congelador. Us anirà molt bé un tàper per treballar el sorbet.
-Passades dues hores, retireu el tàper del congelador i trenqueu la capa de gel amb una forquilla.
-Afegiu-hi les clares, muntades a punt de neu, de forma envolvent..
-Torneu el tàper al congelador i durant les 2 hores següents remeneu el sorbet unes 3 vegades i ja el tindreu a punt per degustar.
-A l´hora de servir decoreu amb unes fulles de menta o sàlvia.

Bon profit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...