dimecres, 9 de maig del 2012

BATUT DE IOGURT AMB MADUIXOTS

Amb aquest batut de maduixots amb gelat i  iogurt ben fresquet com els batuts que bevia l'Esther per oblidar els seus fracassos amb el nois i amb el món , protagonista  del còmic "Esther y su mundo" de l'Ed. Bruguera,  participo en  L' ENFOGONA'T del mes de maig.



"Esther y su mundo" amb dibuixos de la Purita Campos, va ser tot un èxit entre les noies de la generació dels anys 70-80 del segle passat. D' entre elles, jo, que tinc tota la col.lecció editada per l' Ed. Bruguera.
L'Esther, enamorada platònicament d'en Juanito, viurà juntament amb la seva amiga Rita una noia extrovertida i optimista, tot el contrari de l´Esther, tota una sèrie de vivències i aventures en les quals també hi són presents la seva germana Carol, la seva mare Cathy i el seu padrastre, en Ted.

Ingredients
Per a 4 persones
-500 gr de maduixes.
-2 boles de gelat de vainilla o nata.
-750 ml de iogurt líquid.



Preparació
-Netegeu els maduixots amb aigua, els traieu el capoll i els trossegeu a daus petits. Reserveu uns quants per la decoració final.
-Afegiu-los en el vas de la batidora juntament amb el iogurt i ho tritureu tot junt. En acabat, afegiu-hi dues boles de gelat de vainilla i ho bateu durant uns instants fins a obtenir un líquid espès.
-Serviu-ho en gots o copes no gaire estrets i decoreu-los amb els trossets de maduixots que hem reservat amb anterioritat.






 i...Bon profit!

diumenge, 6 de maig del 2012

PASTÍS DE XOCOLATA AMB NÚVOLS

Al mes d' abril la meva neboda, la Maria, va fet 7 anys. I ho vam celebrar amb aquest pastís de xocolata amb núvols que va tenir molt d'èxit. El pastís el vaig veure en el blog Bocados dulces y salados i, de seguida vaig pensar en la meva neboda i va anar directe a la llista de pendents.
 
És un pastís que porta poca farina això que fa que quedi molt humit i passi xuclant. Un petit accident durant el transport del bescuit ve fer que s´enfonsés de la part superior :-C ;-C però gràcies a que aquest va farcit de nata per sobre no es va notar tant ;-D


Ingredients
Per un motlle de 20-22 cm
-200 gr. de xocolata.
-100 gr. de mantega.
-5 ous.
-175 gr. de sucre.
-40 gr. de farina.
-200 gr. de nata per muntar.
-100 gr de núvols de sucre.




Preparació
-Preescalfeu el forn a 170ºC
-En un cassó al bany maria foneu la xocolata juntament amb la mantega. Quan estigui fosa la deixeu entebeir.
-En un bol bateu els rovells amb un 1/3 del sucre que requereix la recepta fins que estiguin molsosos i hagin doblat el volum.
-En un altre bol munteu les clares a punt de neu fort; a mig muntar i, a poc a poc, afegiu-hi el 1/3 restant de sucre.
-Un cop tèbia la xocolata afegiu-la a la crema de rovells i mescleu suaument. En acabat, afegiu-hi la farina tamissada i torneu a mesclar suaument.
-A la mescla anterior afegiu-hi les clares muntades a punt de neu amb moviments envolvents tot vigilant que no s´abaixin.
-Aboqueu la preparació en un motlle prèviament enfarinat amb mantega i cacau  i l´enforneu a 170ºC uns 45' aprox. Feu la prova de l'agulla.
-Quan estigui cuit i fred procediu a la decoració del pastís. Munteu la nata  i amb una mànega pastissera decoreu la part superior del pastís i després escampeu els núvols de sucre.




Bon profit!

dijous, 3 de maig del 2012

BRACETS DE TRUFA

Voleu un un bracet de trufa?




Ingredients
Per la planxa de bescuit
-4 rovells d'ou.
-90 gr. de sucre.
-55 gr d' aigua.
-115 gr. de farina.
-30 gr. de maizena.
-una culleradeta de llevat químic.
-4 clares.
-45 gr.de sucre.
-5 gotes de llimona.
Per la trufa (Quantitat per 6 bracets aprox.)
-200 gr. de nata
-40 gr. de sucre.
-50 gr. de xocolata negra fondant.



 Preparació
-De la planxa;
-Preescalfeu el forn a 230ºC.
-En un bol munteu els rovells juntament amb el sucre i la meitat de l´aigua. A mesura que es vagi muntant afegiu-ne a poc a poc la resta de l´aigua.
-En una altre bol, munteu les clares amb unes gotes de llimona, i quan sigui a mig muntar, afegiu-hi el sucre de mica en mica.
-Barregeu les dues farines passades pel sedàs juntament amb el llevat i l´afegiu a la crema de rovells.Remeneu amb suavitat. Un cop mesclada la farina afegiu-hi les clares amb moviments envolvents i amb suavitat.
-Poseu paper de forn en la safata del forn  i quan tingueu la crema al punt, aboqueu-la en una mànega pastissera. Amb aquesta feu un marc al voltant i després dibuixeu en diagonal fins que quedi tot el requadre ple.
-Enforneu amb el forn de dalt i de baix de 5 a 10'. La massa ha de quedar cuita (daurada) de dalt i  tova de baix; si no s´enganxa als dits i rebota ja està llesta. Per tant, és molt important posar la safata un esglaó més del que normalment utilitzem per coure els pastissos.
 Per la trufa;
-Foneu la xocolata al bany maria; mentrestant munteu la nata i afegiu-ne a poc a poc el sucre. Quan la nata estigui muntada i la xocolata fosa afegiu aquesta, molt calenta, a la nata. Bateu una mica i ja la teniu a punt per farcir les planxes dels bracets.


OBSERVACIONS
-Cal vigilar la cocció ja que si ens passem el bescuit es trenca i si no arriba a la cocció adequada es pela.
-El bescuit el podeu preparar amb antelació, d'un dia per l´altre,  i el tapeu ben tapat amb paper film.
-Es pot congelar, tant el bescuit, com el braç ja elaborat.
-Si voleu fer bracets de nata: la mateixa quantitat de nata i sucre que pels de trufa.
-Si voleu fer una capa de yema aquí teniu la recepta.
-Si voleu fer un braç de gitano gran; serveixein les mateixes quantitats indicades per la planxa de bescuit d´aquesta recepta; en canvi,heu de doblar les quantitats de trufa, nata i sucre.

Aquí us deixo el video on trobareu el pas a pas de l´elaboració del braç de gitano.El monogràfic de braç de gitano va ser impartit per en Narcís del blog La lionesa i, creador del Taller de Postres, en l'Associació Jardí Santa Susanna de Caldes de Montbuí.




Bon profit!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...