diumenge, 15 d’abril del 2012

DOLÇ D'ARRÒS AMB PANSES

Aquest més d´abril, en Xavi, la Sandra i la Marina ens han reptat amb l´arròs i amb aquesta recepta participo en el repte del 15 d'abril. Una versió del clàssic arròs amb llet en format pastís que s´acompanya de gelat de nata i panses.




  
Ingredients
Per un motlle corona de 22 cm.
-230 gr. d' arròs.
-600 ml de llet.
-120 gr. de sucre.
-1 beina de vainilla.
-2 trossos de pell d' una llimona.
-100 gr. de mantega pomada.
-150 gr. de nata líquida.
-125 gr. de panses.
-gelat de nata.
-canyella en pols.


Preparació
-Bulliu l´arròs amb aigua amb un pessic de sal durant 5'. En un cassó hi afegiu la llet, l´arròs escorregut, el sucre, la beina de vainilla oberta i les peles de la llimona.Quan la llet bulli, poseu-hi el foc al mínim  fins que s´hagi absorbit tot el líquid.
-Menstrestant remulleu les panses en aigua tèbia.
-Retireu la beina de la vainilla i la pela de llimona.
-Afegiu-hi la mantega pomada i la nata. Mescleu molt bé i incorporeu-hi les panses.Torneu a mesclar
-Aboqueu-hi la preparació en un motlle corona, untat amb oli, i alliseu la superficie amb una cullera. Poseu el motlle en la nevera durant unes hores.
-A l´hora de servir ho desemmotlleu i farciu el centre de la corona amb boles de gelat de nata i empolsineu amb canyella en pols.



Bon profit!

dimecres, 11 d’abril del 2012

MONA DE PASQUA

Per dilluns de Pasqua, mona de Pasqua.




Ingredients
Per un motlle de 21 cm
Pa de pessic
-5 ous
-150 gr. de farina.
-150 gr. de sucre.
-ratlladura d´una llimona.
*Si no us atreviu a fer-lo sense llevat en podeu posar una culleradeta de postres*.
Per l´almivar
-100 gr. de sucre.
-100 gr. d´aigua.
-unes gotes de llimona.
-licor.
Per la yema
-3 ous*
-sucre(la quantitat haurà de ser la mateixa que el pes dels ous amb closca).*
-una culleradeta de postres sucre avainillat.
-90 gr. d' aigua.*
-15 gr. de maizena.*
*Extret del blog La cuina de casa.
Pel farciment
-melmelada d´albercoc.
Per la decoració
-ametlla laminada torrada a 180ºC en el forn; ametlla crocant, plomes, pollets, ous de xocolata...
Preparació
1)El pa de pessic:
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Separeu els rovells de les clares.Bateu els rovells amb 75 gr. de sucre fins que quedin blanquinosos i molsosos.
-Munteu les clares i, a mig muntar, afegiu-hi suaument i de mica en mica, els 75 gr. de sucre restant.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada i, el llevat tamissat si fos el cas, i la ratlladura de la llimona en els rovells i mescleu.
-A la mescla dels rovells afegiu-hi les clares muntades en 3 tongades i ho mescleu suament i amb moviments envolvents, tot procurant que no s´abaixin.
-Aboqueu-hi la mescla en el motlle emmantegat i enfarinat i ho coeu en el forn, de baix, a 180ºC entre uns 25-30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit el deixeu refredar.
2) La yema (es pot fer i conservar en la nevera com a màxim 8 dies a la seva consumició).
-Bateu les ous amb els sucres i ho passeu per un colador fi.
-Barregeu la maizena amb l´aigua.
-Mescleu totes dues mescles i ho aboqueu en un cassó que portareu a foc fins que s´espesseixi.
-Aboqueu la yema en una safata perquè es refredi ràpidament si heu optat per fer-la el mateix dia del muntatge del pastís.
3) Per l´almívar
-Coueu 5 minuts el sucre amb l´aigua i les gotes de llimona sense remenar. Fora de foc afegiu-hi unes gotes del licor que més us agradi.

Muntatge
-Talleu el pa de pessic en un o dos pisos horitzontals. Remulleu-los amb l´almívar i, seguidament  afegiu-hi una capa generosa de melmelada d'albercoc.
-Cobriu el pa de pessic amb la yema, tot començant per la seva part superior i després pels costats.
-Enganxeu l´ametlla i el crocant.
-Guarniu la mona amb la decoració que hàgiu triat.

 

Amb aquesta recepta participo en l'11è repte de l'Annie de Pastissets.

Bon profit!

diumenge, 8 d’abril del 2012

MOUSSE DE MADUIXES

Avui ha estat un diumenge de Pasqua preciós. Aquesta és la meva sensació després de caminar pel Parc Agrari del Llobregat, que acull la zona agrícola de Sant Boi i El Prat de Llobregat, i el Parc Natural del Delta del Llobregat abans que tot acabi en una gran inversió nord-americana i aquesta sensació esdevingui un record nostàlgic....així com les mini vacances que arriben a la seva fi :-C

 

Aquesta deliciosa mousse ha coronat l'àpat de diumenge. Unes postres 100% primaverals i fresques que han combinat perfectament amb les galetes Maria.

Ingredients
Per a 8 pers.
-100 gr de galetes Maria
-700 gr. de maduixes.
-4 cullerades de sucre.
-1 iougurt natural.
-2 clares d'ou
-3 fulls de gelatina (6 gr).

Preparació
-Tritureu les galetes fins aconseguir la textura pols-
-Renteu les maduixes i traieu-les el capoll. En acabat, les talleu a trossets i les barregeu amb el sucre. Ho deixeu reposar 30'.
-Mentrestant, hidrateu la gelatina amb aigua freda i munteu les clares.
-Transcorregut el temps de repòs afegiu-hi el iogurt a les maduixes i ho tritureu amb el túrmix. Poseu-hi un parell de dits d'aquesta mescla en un got. Escalfeu-la en el microones i afegiu-hi la gelatina. Dissoleu-la.
-Aboqueu-hi la gelatina dissolta en la crema de maduixes i, incorporeu-hi les clares a punt de neu amb moviments envolvents perquè no s´abaixi i la mescla agafi esponjositat.
-Poseu-hi la mousse en copes o gots i ho poseu en la nevera un mínim de 2 hores.

Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...