A casa el dia de Reis estem de doble celebració ja que també és l´aniversari del meu germà. I a més de menjar el tradicional tortell de Reis també es bufen les espelmes. Aquest any s´han bufat sobre el pastís màgic, que millor que aquest per menjar-lo en un dia tan màgic, no?
Aquesta recepta l´he vista publicada en alguns blogs i volia experimentar l´inversió que es produeix, durant la cocció, entre el brownie i el flam. Queden invertits a l'inrevès de com s´han posat des del principi en el motlle. D´aqui el nom de "màgic". El brownie sembla un tros de terra, una illa que sorgeix del mar.
Ingredients
Per a dos motlles de 23 x 10
-100 gr. de dolç de llet.
Pel flam
-600 ml de llet.
-1 beina de vainilla.
-4 ous.
-150 gr. de sucre.
Pel brownie
-200 gr. de xocolata per postres.
-150 gr. de mantega.
-150 gr de sucre.
-150 gr de sucre.
-3 ous.
-100 gr. de farina.
-1 pessic de sal.
-1 culleradeta de llevat.
Preparació
-Posar llet en un cassó amb la vainilla oberta al llarg. Quan arrenqui el bull deixeu refredar la llet a fi que s´infusioni.
-Mentrestant
prepareu el brownie i foneu, al bany maria, la xocolata amb la mantega.
Un cop fosa, afegiu-hi el sucre i els ous batuts.
-Incorporeu-hi la farina tamissada juntament amb la culleradeta de llevat i un pessic de sal. Mescleu bé.
-En
el fons del motlle repartiu el dolç de llet. Seguidament, aboqueu-hi la
prepació del brownie. Recordeu que les quantitats són per dos motlles.
-Acabeu de preparar el flam; bateu els ous juntament amb el sucre i afegiu-hi la llet que heu reservat.
-Tot seguit, i amb cura, aboqueu-hi la mescla sobre el brownie.
-Tapeu
el motlle amb un paper d´alumini i el poseu al bany maria en el forn.
L´aigua ha d´estar prèviament calenta. Els primers 20' ha de coure a
200ºC. Els 40' següents ha de coure a 180ºC sense el paper d´alumini.
-Un cop cuït, el deixeu refredar en la nevera a fi que qualli.
Font: Blog La cuina de Casa
Font: Blog La cuina de Casa
Bon profit!