dimecres, 24 d’abril del 2019

ROSQUILLES D'ALCALÀ

Les rosquilles de yema d'Alcalà formen part del repertori de llepòlies de la meva infantesa. Jo tinc família a Madrid i, tant a allà com a la resta de Castella són unes rosquilles molt populars. Sempre que hi anava a Madrid tenia una capsa preparada a punt d'encetar i, sempre que venien els de Madrid a casa m'emportaven. Llavors les paraules "colesterol", "greixos" i "sucre" eren, per mí,  una  dimensió desconeguda.😄


La recepta és la tradicional que es prepara sempre a Alcalà d'Henares i, a tota la comunitat de Madrid. I, realment queden unes rosquilles estupendes. Això sí, més casolanes, no tan ensucrades al paladar com jo les recordava. Aquesta recepta clàssica la varen preparar en una de les proves el concurs MasterChef de TVE.

Ingredients
-2 planxes de pasta fullada.*
-6 rovells d'ou.
-150 ml d'aigua.
-240 gr. de sucre.
-200 gr. de sucre llustre

*Amb dues planxes us surten 8 rosquilles com les de la foto. Però amb la quantitat de la resta d'ingredients donen per cobrir fins a 12-14 rosquilles. Per tant, caldria utilitzar 4 planxes de pasta fullada.

Elaboració
Per fer les rosquilles
Preescalfem el forn a 200ºC
Esteneu les planxes de pasta fullada i les sobreposeu una al damunt de l'altra. Es tallen per la meitat i, es tornen a posar una al damunt de l'altra. Passeu el corró suament perquè quedin unides però sense aixarfar-les.En total tindreu 4 planxes de pasta fullada sobreposades.
-Es tallen les rosquilles amb un motlle tallapastes o galetes. Jo pel forat del mig he fet servir la base d'una boquilla. I les poseu sobre la safata del forn una mica separades.
Un truc; Les podeu ruixar amb aigua emprant un pulveritzador de cuina perquè creixin més.
-Fornegem a 200ªC fins que  pugin i estiguin daurades.
 
Per fer el glassejat de yema.
-Mentre s'entebeixen les rosquilles, bulliu i feu-ne un almívar amb 100 ml d'aigua amb 240 gr. de sucre-5'.
-Retireu-lo del foc i deixeu-lo que s'atemperi una mica,
.Bateu els rovells i, alhora afegiu-hi l' almívar sense deixar de remoure amb unes varilles a fi d'evitar que es formin grumolls i no es quallin.
-Aquesta mescla la tornem a posar a foc i remeneu contínuament perquè s'espesseixi sense que arribi a bullir. Ha de quedar una textura cremosa.
-Retireu-la  del foc i la deixeu atemperar una mica.
-Agafeu les rosquilles per la base i les submergiu en la crema de rovell. Deixeu-les refredar sobre una reixeta.

Per fer el glassejat de sucre
-Mescleu 50ml d'aigua amb els 200 gr. de sucre llustre. Bateu amb les varilles fins que es formi un glassejat.
-Banyeu les rosquilles per sobre amb una cullera i les deixeu escórrer sobre una reixeta fins que es soldifiquin.



3 comentaris:

  1. Deuen ser pecat, però no importa, de pensar en el seu sabor es fa la boca aigua.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Ohhhh! Són dels dolços més deliciosos que recordo

    ResponElimina
  3. No las he probado nunca pero viendo el corte me imagino el placer de morder estas rosquillas que tan buenos recuerdos te traen.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...