Montserrat Seguí de Queralt, cuinera. Diplomada en l'École Cordón Bleu de París; professora de l'Escola Professional per a la Dona de la Diputació Provincial de Barcelona i, Directora i creadora de "l'Escola de Cuina Montserrat" va ser autora del llibre "Cocinar es fácil"/ "Cuinar és senzill". Aquest llibre és un clàssic de la cuina. La seva primera edició data de l'any 1970. I ha estat el llibre de capçalera de milers de cuineres i cuiners amateurs. Les seves receptes, clàssiques i tradicionals, no veuen passar el temps, ja que estan molt ben explicades; de forma clara i planera. Un llibre que avui, encara, s'hi troba en les biblioteques i, en les llibreries. Un gran llegat per la història de la gastronomia.
La Montserrat, morí prematurament, l'any 1984. Actualment, la seva filla Marta és la directora de l'Escola que va crear la seva mare, el 1978. http://www.cuinamsegui.com
Estimada Montserrat,
Jo era una nena que va descobrir la cuina gràcies a la meva mare i, al teu llibre. Durant un temps varen ser un duo inseparable. Recordo quan li llegia les receptes, en veu alta, mentre ella anava cuinant i, el vocabulari tècnic i noms de receptes que amb aquella edat varen ser tot un descobriment i, alhora un enlluernament, com la beixamel, la papillota, la pasta brisa, el pastís princeseta, el pastís Marie-France, la Charlotte i moltes d'altres.
Jo era una nena que va descobrir la cuina gràcies a la meva mare i, al teu llibre. Durant un temps varen ser un duo inseparable. Recordo quan li llegia les receptes, en veu alta, mentre ella anava cuinant i, el vocabulari tècnic i noms de receptes que amb aquella edat varen ser tot un descobriment i, alhora un enlluernament, com la beixamel, la papillota, la pasta brisa, el pastís princeseta, el pastís Marie-France, la Charlotte i moltes d'altres.
Se'm fa molt difícil fer-te un resum de com ha evolucionat la societat i la vida des que vares marxar. Però puc dir-te que Catalunya està essent tota una referència gastronòmica a nivell mundial. Alguns restaurants, fins i tot, han obtingut la preuada estrella Michelin. A partir de l'any 2005 la cuina, amb les noves tecnologies, va ser partícip del naixement dels blocaires gastronòmics. Cuiners amateurs, alguns d'ells molt bojos per la cuina, amants del tallers de cuina, de les trobades gastronòmiques i, de les visites a les fires gastronòmiques. Estic fermament convençuda que ens hauries impartit més d'un taller de cuina.
Per això, perquè els/les que hem cuinat alguna recepta teva, no t'oblidem i, per recordar la teva aportació a la cuina et fem aquest petit homenatge on cadascú aportarà el seu granet de sorra de la millor manera cuinada.
Per això, perquè els/les que hem cuinat alguna recepta teva, no t'oblidem i, per recordar la teva aportació a la cuina et fem aquest petit homenatge on cadascú aportarà el seu granet de sorra de la millor manera cuinada.
Allà on siguis, en els fogons del cel, una abraçada.
Als blocaires i participants:
Benvolguts; Fa dies que li vaig comentar a la Belén del blog "A la cuina, amb un parell d'ous" que portava "in mente" aquest petit homenatge a la Montserrat Seguí des de feia temps. M'esperava una reacció tipus: " Einnn...!", "...vale...bueno." però, no. Va agafar un entusiasme èpic! Gràcies per esperonar-me, Belén.
Condicions del repte:
-Fer una recepta del llibre Cocinar es fácil/Cuinar és senzill. I, breu explicació amb l'entrada, del per què heu triat la recepta; si teniu algun record especial; si vàreu conèixer la Montserrat, etc.
-Data màxima d'entrega el dia 3 de març de 2018.
-L'enllaç de la vostra recepta l'haureu de penjar en aquest entrada.
Gràcies a tots/es els/les qui participeu en aquest homenatge.
Bufet de postres
Oido cocina!!!
ResponEliminaTinc el llibre...un clàssic a casa!
ResponEliminaCompta amb mi!
PTNTS
Glòria
Un gran iniciativa Cristina: el reconeixement a cuiners i cuineres els llibres dels quals ens han ensenyat a cuinar. Cuiners que, sense ser unes estrelles mediàtiques, han arribat a les nostres cuines per quedar-s'hi, i que són atemporals. Compta amb mi! petonets!
ResponEliminaJa estic mirant què fer...!!
ResponEliminaCom et vaig dir per Facebook, intentaré participar-hi!! ja tinc el llibre localitzat, així que com que tenim temps miraré de posar-m'hi ja ;). Petonets!
ResponEliminaSi, Xef!! A mirar alguna recepta. Cristina, tinc el llibre però tinc alguna recepta d'ella. Apa, se'm gira feina i en tic a pilesssss!!
ResponEliminaCristina, vull dir que NO tinc el llibre.
ResponEliminaMolt bona idea Cristina!! No tinc el llibre però m'agrada molt el reconeixament a cuiners que han marcat una època i s'han possat al servei de la cuina catalana per fer-la arribar a tothom. Miraré si puc aconseguir-lo (encara queda temps) i a veure si puc participar: m'agradaria!
ResponEliminaUna abraçada
Ualaaa!! que guai la idea!! hauré de buscar aquest llibre, a veure si tinc temps i puc fer alguna cosa!!! petons
ResponEliminaHa ha! Vaig de retard. Acabo de trobar aquesta pàgina. M'ha fet gràcia que has expressat un "Ualaaaa"! (mot que jo faig servir) i a més jo em vaig graduar amb "el mètode" de La Montserrat Seguí (a.c.s.)a la Diputació de Barcelona car, malauradament,no vaig tenir l'ocasió dee conéixer-la. Ah! i just diumenge em vaig fotre un "cigaló de Bailey's" -cosa que no havia fet en la Vida- Bé, no puc aportar res d'interès per al blog. Una abraçada i FORÇA CUINA i "amunt els fogons".
EliminaPs/ Desitjo que el llibre ja sigui a les teves mans. Alguna vegada l'he vist rondant per "paradetes de vell".
Bon dia, Cristina! Aquí tens la recepta que he elegit, la salada, i espero estar a temps per penjar la dolça: Pollastre amb xampinyons.
ResponEliminahttp://www.retallsdecuina.cat/2018/02/pollastre-amb-xampany-de-la-montserrat.html
Gràcies per participar!
EliminaAnna, molt bona recepta! Un clàssic que no falla mai. Ptnts
EliminaPer sucar-hi pa!!! Petons, Montse!!
EliminaJa sóc aquí... la meva recepta:
ResponEliminahttp://paambtomaquet-marylou.blogspot.com.es/2018/02/llom-de-porc-amb-pinya-de-montserrat.html
M'agradat molt participar. Molts petos a totes!!!!
Gràcies per participar Maria!
EliminaLlom amb pinya! Un contrast de sabors que a casa agrada molt. Ptnts
EliminaAquí la meva aportació al repte: http://bufetdepostres.blogspot.com.es/2018/02/copa-nuria.html
ResponEliminaHola Cristina! Aquí la meva aportació al repte, que m'encanta. El pastís cake de poma: http://pebreixocolata.blogspot.com.es/2018/02/pastis-cake-poma-cuinar-es-senzill.html
ResponEliminaRecords!
Una recepta molt encertada. Té molt bona pinta! Prenc nota per la propera. Ptnts
EliminaAquesta la tinc en llista d'espera Marta!!! Molt bona eleccio!
EliminaGràcies per participar!
EliminaHola, Cristina.
ResponEliminaPrimer de tot, felicitar-te per aquest repte que ens has proposat. Penso que li hagués agradat molt a la Montserrat Seguí. D'alguna manera li reto homenatge a ella i a la meva tia Encarna, que fa alguns anys que ens va deixar i em va regalar aquest llibre. Va fer cursos de cuina amb la Montserrat Seguí, i sempre ens delectava amb els seus plats.
Així que, aquí et deixo la meva senzilla entrada.
https://lacuinademussola.blogspot.com.es/2018/02/bunyols-de-bacalla-fis-fall.html
Quina pinta Montse!! M'agraden molts els bunyols de bacallà però no els he fet mai a casa....Ara ja no tinc excusa! Petonets!
EliminaMoltes gràcies per convidar-me a participar en aquest repte. Aquí la meva aportació:
ResponEliminahttps://annafs-cuinafcil.blogspot.com.es/2018/02/cigrons-la-catalana.html
Ptns.
Gràcies per participar!
EliminaAquí va l'aportació dolça! en tinc també de salada...!
ResponEliminahttps://comacasa-res.blogspot.com.es/2018/02/pastis-cake-de-poma.html
Gràcies per participar!
EliminaHola Cristina,
ResponEliminaDemà a les 7 del matí es publicarà la meva recepta de la Montserrat Seguí.
http://www.nototsonpostres.cat/2018/02/melindros-montserrat-segui-la-cuinera.html
PTNTS
Glòria
Gràcies participar!
EliminaHola Cristina!
ResponEliminaAquí tens la meva
http://www.padenous.com/2018/02/pesols-la-francesa-de-la-montserrat.html
Salutacions
Gràcies per participar!
EliminaI aquí la meva aportació dolça:
ResponEliminahttp://www.retallsdecuina.cat/2018/03/pastis-negret-de-la-montserrat-segui.html
Doblet!
EliminaHola Cristina, te paso mi aportación. Gracias por invitarme a participar y pasarme la receta.
ResponEliminahttps://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com.es/2018/03/tomates-la-provenzal.html
Gràcies per participar!
EliminaBon dia Cristina,
ResponEliminaEt deixo la meva aportació al repte:
https://robabruta.blogspot.com/2018/03/llenguado-la-meuniere-montserrat-segui.html
Hola, Cristina!
ResponEliminaEt deixo la meva recepta....ha estat un plaer!
Petonets,
Olga
https://lacuinadelolga.blogspot.com.es/2018/03/coc-dametlla-montserratsegui.html
Gràcies per participar!
EliminaAquí unes croquetes de carxofa recepta de la Montserrat Segui, no pot fallar!!
ResponEliminahttp://comacasa-res.blogspot.com.es/2018/03/croquetes-de-carxofa.html?m=0
Doblet!
EliminaCristina....arribo a temps!!!
ResponEliminaLa meva proposta :http://caprofiti.blogspot.com.es/2018/03/pastis-marie-france.html
Molts petons guapa i gràcies per la iniciativa!
Gràcies per participar!
EliminaTot aixo es cert, pero estem al 2021.
ResponElimina