Carrot cake. Ja tenia ganes de fer i penjar en el blog el super famós pastís de pastanaga. A casa en tinc una bona recepta, però l'altra dia, en una trobada de bloguers, la Gemma de La Cuina de Casa, em va parlar de la seva recepta. I dic, de la seva recepta perquè ella n'és l'autora original. Em va captar que hi posés coco ratllat, a més de taronja confitada, que és allò que li dóna la humitat necessària perquè el bescuit esdevingui esponjós, en substitució de l'oli d´oliva suau que hi porta la majoria de receptes.
Les quantitats de la recepta original és per un motlle de 26 cm, jo les he reduït a la meitat ja que el motlle era de 18 cm. A més jo hi he posat 25 gr. de nous trossejades. Tot plegat, jo amb el bescuit sense la cobertura em conformo. Passava xuclant. Tot un èxit!.
Ingredients
Per un motlle de 18 cm.
-75 gr. de sucre morè.
-25 gr. de sucre blanc.
-100 gr. de mantega pomada.
-2 ous XL .
-125 gr. de farina.
-150 gr. de pastanaga.
-50 gr. de coco.
-50 gr. de taronja confitada.
-1/2 pell de taronja ratllada
-25 gr. de nous trossejades.
-1/2 pessic de canyella.
-8 gr. de llevat químic.
-1/2 pessic de sal (una punteta).
Per la cobertura
-70 gr. de mantega pomada.
-175 gr. de sucre llustre.
-350 gr. de formatge cremós tipus Philadelphia.
Preparació
-Preescalfar forn a 170ºC
- Ratllar o picar en el robot la pastanaga i taronja confitada.
-Amb les varetes elèctriques mesclar tots els sucres i els ous. Afegir la mantega, taronja confitada, coco, pell de taronja, pastanaga i nous. Mesclar-ho tot.
-I, per últim, afegiu-hi els secs; la farina, la canyella, la sal i el llevat. Mescleu.
-Aboqueu-ho en el motlle i, enforneu a 170ºC uns 40ºC.
La cobertura
-Mescleu la mantega i el sucre fins que quedi una crema ben fina i homogènia.
-Afegiu-hi el formatge i ho bateu bé fins que quedi integrat tot i quedi una crema brillant i homogènia.
-Un cop el pastís estigui fred farciu-lo d'aquesta crema amb la mànega pastissera.
Bon profit!
Ostres quin tall de pastís! Des de que vaig descobrir el pastís de pastanaga que és del meus preferits. Trobo que li ha d'anar genial el coco i la taronja confitada, combinen genial amb la pastanaga! Prenc bona nota d'aquesta recepta! Caurà aviat, segur!
ResponEliminaOstres quin tall de pastís! Des de que vaig descobrir el pastís de pastanaga que és del meus preferits. Trobo que li ha d'anar genial el coco i la taronja confitada, combinen genial amb la pastanaga! Prenc bona nota d'aquesta recepta! Caurà aviat, segur!
ResponEliminaSi que es original aquesta recepta, es veu molt esponjòs i també deu ser molt bo. Es posible que només amb el farciment hi hagi prou, però segons ho llaminers que siguin els comensals.
ResponEliminaPetons.
Espectacular, Cristina! T'ha quedat espectacular!
ResponEliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Que be que t'ha quedat Cristina!!
ResponEliminaPetons
Muy buena esta combinación yo lo he probado casi igual y son muy húmedos y aromáticos y con el fronting ya es un festival de bueno.Tremendo te ha quedado¡¡
ResponEliminaQuè ràpida vas... jo encara no he tingut temps, ocasió, per a fer-lo!!! estava molt bo, oi? petonets!
ResponEliminaVenint de la Gemma èxit segur!!!!
ResponEliminaVeig que vau aprofitar bé la trobada ;-)
Ptnts
Glòria
És boníssim, el carrot cake! i a més has fet una presentació digna d'un pastís tan deliciós! un petó i bones festes!
ResponEliminaExpectacular la receta!
ResponEliminaRecuerda..."LOS SUEÑOS NACEN EN NUESTRO CORAZÓN PARA HACERSE REALIDAD". Te deseo unas fiestas llena de ilusiones y de buenas sensaciones, y aprovecha la compañía de tus seres queridos y sobre todo se feliiiiiizzzz esto, en definitiva, debería ser lo más importante.
FELICES FIESTAS Y FELIZ NAVIDAD A TODOS. Julia Elracodeldetall.blogspot.com
❊
❊..(
❊.(,)
❊|::::|.☆¸.¤ª“˜¨
❊|::::|)/¸.¤ª“˜¨˜“¨
❊|::¸.¤ª“˜¨¨˜“¨
❊%¤ª“˜¨¨