Benvingut setembre! el mes de retorn, del fi de les vacances i de l'estació estiuenca però, la vida continua i...que així sigui. Amb aquesta rentrée us penjo un pastís de llimona amb cobertura de lemon curd que vaig portar a un sopar-aniversari a la fresca que va coincidir amb els dies tan calurosos que hem patit. No cal que us digui com són de lleugeres i assaborides aquestes mousse després del típic tapeo.
Ingredients
Per un motlle de 23 cm.
Per la base
-100 gr. de galetes crackers.
-80 gr. de mantega pomada.
-50 gr. de sucre.
-30 gr. de farina fluixa.
-20 ml d'aigua.
Per la mousse
-4 iogurts de llimona (125 gr. cadascun).
-80 gr. de sucre.
-400 ml. de nata per muntar.
-la ratlladura d' una llimona mitjana.
-6 fulls de gelatina (12 gr.)
Cobertura
-160gr. de sucre llustre.
-la pell de dues llimones sense la part blanca.
-el suc de les dues llimones.
-60 gr. de mantega.
-2 ous.
-3 fulls de gelatina (8 gr.).
Preparació
De la base
-Tritureu les galetes fins que quedin amb un textura polsinosa. Mescleu-les amb la mantega, el sucre, la farina tamissada i l'aigua. Treballeu la massa amb la mà i feu una pasta. Aquesta pasta ha tenir la textura d'un polvoró matxacat.
-Feu la base del pastís amb la mescla i ho coeu a 180ºC uns 10-12'. Forn de dalt i de baix.
De la mousse
-Hidrateu la gelatina en aigua freda uns 5'.
-Hidrateu la gelatina en aigua freda uns 5'.
-En un bol aboqueu-hi 3 dels 4 iougurts més el sucre. Mescleu bé.
-En un altra bol o recipient apte per anar al microones aboqueu-hi el iogurt restant, remeneu i l´escalfeu 30'' al microones. Un cop escalfat dissoleu en el iogurt la gelatina hidratada i escorreguda tot remenant fins que es dissolgui i l´aboqueu a la resta de iogurts.
-Semi-munteu la nata. Sabreu que està semi-muntada quan es comencin a marcar les varilles.
-Mescleu-la amb la crema de iogurt amb moviments envolvents perquè no s´abaixi i aboqueu-la al motlle.
-Deixeu-ho quallar en la nevera mínim 4 hores.
De la cobertura
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda uns 5'.
-Un cop quallada la mousse prepareu-hi la cobertura. En un cassó aboqueu-hi el sucre llustre, la pell de les dues llimones, el seu suc, la mantega i mescleu amb les varilles.
-Afegiu-hi els ous, d'un en un i, la gelatina hidratada i escorreguda; mescleu. Porteu-ho a ebullició, a foc molt suau, sense deixar de remenar amb les varilles, fins que s´espesseixi o arrenqui el bull.
-Retireu-ho del foc: deixeu-ho atemperar i ho afegiu sobre la mousse. Deixeu-ho quallar en la nevera, mínim 3 hores.
Abans de servir decoreu al gust.
Bon profit!
Font: Del lemond curd- Velocidad cuchara.
Font: Del lemond curd- Velocidad cuchara.
A mi m'agraden molt aquests pastissos, son molt refrescants i després d'un bon àpat venen més de gust que un altre tipus de pastís.
ResponEliminaAquest t'ha quedat molt temptador!
Petons.
guapa!!! m'encanta la mousse de llimona! últimament només faig que menjar dolços, m'ha donat per això i no pot ser!!jjeje benvinguda !! tornem a la rutina!petons
ResponEliminaper lleparse els dits
ResponEliminaVeig que comencen ben fort el nou curs "bloguero", amb aquest deliciós pastís, ni més ni menys que amb lemon curd!! Ha d'estar de vici! Qui pogués fer un tall d'aquest pastís ara mateix! A veure si aviat algú s'anima a fer una trobada, i tant! Un petonet!
ResponEliminaUna bona manera de començar el setembre!!! Quina delícia de pastís!!! mmmmmm......
ResponEliminaPetons,
Olga
Una magnifica y dulce manera de empezar la nueva temporada, un pastel así siempre es triunfo seguro.Te ha quedado magnifico.
ResponEliminaTambién este cambio de la cabecera del blog esta muy bien,me gusta.
Bss
Has vingut forta de les vacances.
ResponEliminaCap-sal del blog nou i per celebrar-ho.
"Un fabulós pastís"
Petons i a veure si us decidiu !!!!!!
Fa temps que tinc mono de que ens veiem.
Menters tant !!!!!!!!petonets!!!!!!!!!!!
ResponEliminaCristina; Bona feina per començar. Un pastís molt ben inspirat.
Salutacions Cristina¡¡
uueeeee ben tornada!!!!
ResponEliminaHas escollit un pastís 100% del meu gust, ideal com a postres d'estiu.
I has fet canvis molt xulos al blog!
Me dejas sin palabras, se ve de rica y fresca que esta noche no duermo huuuuuuu.Bs
ResponEliminaBenvinguda després de les vacances! i quina entrada tu, de luxe! m'encanten els pastissos cítrics i aquest a més té una presentació exquisita! un petó!
ResponEliminaUmmm, que delicia¡¡¡ acabo de conocer tu blog y me encanta todo lo que veo, me quedo como seguidora y te invito a visitar el mio si quieres, un beso
ResponElimina