diumenge, 19 de juliol del 2015

MOUSSE DE PRUNES I IOGURT

Avui per postres una mousse lleugera amb una altra fruita estiuenca que a part de ser saciant, digestiva, i amb molta fibra dóna molt de joc en les postres: la pruna.


És una mousse molt lleugera i, un bon recurs de postres per aquest dies amb tanta calor. Un cop quallada la mousse he comprovat que se m´ha fet un cul de puré...En algunes mousse de got també m´ha passat. Després de consultar amb el xef de postres de la Hofmann sé que el problema rau en què la recepta és curta de gelatina. Cal afegir 3 fulls i mig-4 de gelatina perquè retingui el líquid i , no els dos de la recepta original.

Ingredients
Per a 4 persones
-400gr. de prunes.
-150 gr. de iogurt natural.
-2 clares d'ou.
-50 gr. de sucre.
-el suc de 1/2 llimona.
- 3 1/2  fulls de gelatina i no, 2.

Preparació
-Peleu les prunes, traieu-li el pinyol, trossegeu-les per la meitat. Tritureu-les fins a obtenir un puré homogeni. Afegiu-hi el suc de la llimona, i la meitat del iogurt. Bateu novament fins que tot estigui amalgamat.
-Hidrateu la gelatina en aigua freda durant 5'. Assequeu-la bé i la dissoleu en 2 cullerades de puré de prunes calent. Afegiu-hi la gelatina a la resta del puré.
-Munteu les clares a punt de neu  fort amb el sucre que afegireu a tongades i, en forma de plugim.
-Repartiu la mousse en copes i les deixeu en la nevera unes hores.
-Abans de servir decoreu amb el iogurt reservat.

Font: Revista Lecturas


Bon profit!

5 comentaris:

  1. Quines postres més refrescant!! I quina consistència més suau que es veu a la foto! Per cert, a mi també m'ha passat alguna vegada, i pensava que era perquè no havia mesclat bé la gelatina, A veure si algú ens diu com evitar-ho! Un petonet!

    ResponElimina
  2. ostres té una pinta genial això! ho faré igual amb els préssecs que tinc! a sobre que és apta per operació bikini oi? petons i bones vacances

    ResponElimina
  3. Es veu molt esponjosa, amb molt bon sabor.
    Segurament la part sólida de triturar les prunes té més pes i s'en va cap al fons, encara que no sé com es pot evitar.
    Petons.

    ResponElimina
  4. MMMmmmm.....quina esponjositat!!! Quina delícia!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...