diumenge, 11 de desembre del 2016

PASTÍS MOUSSE DE POMA

La poma és una de les fruites de tardor  que dóna molt de joc el món de la cuina. Infinitat de receptes tant dolces com salades compten com a ingredient aquest fruït que pot presumir de tenir moltes varietats. Una d'elles és la reineta. La reineta és la gran oblidada. Aquesta varietat, tant pel seu gust com per la seva dolçor, que supera la de la Golden, la fan ideal per fer pastissos de poma.  Ja van sent hora que a casa nostra li donem  protagonisme a una poma de casa nostra. No és agraïda visualment però té un gust deliciós.
 


Ingredients
Per un motlle de 23 cm.*
Per la base
-200 gr. de galetes napolitanes amb canyella.
-80 gr. de mantega.
Per la mousse de poma
-500 ml de nata per muntar.
-500 gr. de poma.
-el suc d'una llimona.
-3 cullerades de sucre llustre.
-1 got de llet.
-6 fulls de gelatina.
  Per la cobertura
-1/2 got de puré de poma.
-2 fulls de gelatina.
-1 cullerada de canyella en pols.
-1 raig d'aigua.
-2 cullerades de sucre.

*Jo he fet la meitat de les quantitats ja que el motlle era de 18 cm. Per aquesta mida heu d'utilitzar la meitat dels ingredients i, per la base heu d'utilitzar 150 gr. de galetes i, 60 gr. de mantega pomada. La poma que he fet servir és la de tipus reineta.

Preparació
-Tritureu les galetes fins que tinguin la textura de pols i, feu una pasta amb la mantega pomada. Folreu la base del motlle amb la pasta de galeta.
-Seguidament, munteu la nata amb el sucre llustre. Reserveu en la nevera.
-Hidrateu les fulles de gelatina amb aigua freda uns 5'.
-Peleu les pomes i feu un puré amb el suc de la llimona i, reserveu un got d'aquest puré per la cobertura. Escalfeu el got de llet i afegiu-hi la gelatina hidratada i escorreguda. Mescleu bé fins que es desfaci en la llet i, aboqueu-la al puré de poma.
-Mescleu el puré amb la nata. Afegiu-hi el puré a tongades a la nata.
-Aboqueu-hi la mousse al motlle i, cap a la nevera.
-Al cap d'una hora de ser-hi la mousse a la nevera comenceu a preparar la cobertura. Primer de tot, hidrateu la gelatina amb aigua freda. Al puré de poma li heu d'afegir l'aigua, la canyella i el sucre. Remeneu, i l'escalfeu al microones.
-Un cop escalfat i, afegiu, la gelatina. Remeneu fins que es dissolgui.
-Aboqueu-hi la cobertura sobre la mousse i, cap a la nevera fins al moment de servir que la guarnireu al gust.
 
Jo he l'he guarnida amb galetes de poma carabruta de la Pastisseria Auleda de Sant Joan Despí 😋
 
 
 
Bon profit!
 

10 comentaris:

  1. La poma és una de les reines de les fruites! I dóna joc per molt! I tot queda molt bo amb poma! Aquesta mousse ha de ser...una delícia!
    Petonets, Cristina!
    Olga

    ResponElimina
  2. La poma reineta és la reina de les postres...encara que a vegades em costa una mica trobar-ne
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

  3. Cristina; La poma a la cuina, sigui com entrant, pica pica, primer plat, segon plat,postres,pastissos...
    Aquesta mousse amb el contingut de poma que porta quina sensació de bon gust al paladar¡¡ :O)

    ResponElimina
  4. Jo no sóc massa de pomes crues però si són cuites o a l'estil d'aquest teu pastís... que me'n donin una bona colla!!! I saps que em sembla que és la primera vegada que veig un pastís de mousse de poma? Ho he trobat molt original! :)
    Bona setmana

    ResponElimina
  5. Una buena idea y como dice Dolors creo que es la primera vez que veo una mousse de manzana.Fantastica!.
    Bona setmana

    ResponElimina
  6. Poma i canyella ja es de per si una combinació guanyadora, quina bona pinta!!
    Les pomes reineta estàn molt bones, però no es troben arreu.
    Petons.

    ResponElimina
  7. mira que he vist mousse de tot tipus, però el poma crec que no l 'havia vist mai! i m'encanta!! la reineta és una de les meves preferides, i aquestes galetes amb que les decores m'agraden mooooolt! jeje que divertides!!! petons

    ResponElimina
  8. A mi les postres amb poma m'encanten, totes sense excepció, i així en format mousse m'ha semblat molt original, s'haurà de provar! un petó ;)

    ResponElimina
  9. Amb bons productes les coses són més bones!! He fet molts pastissos amb poma però mai una mousse, s'haurà de provar! petons

    ResponElimina
  10. La primera vegada que veig una mousse de poma! Molt original! Ets la reina de les mousse!! Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...