El dia 13 d'octubre de l´any 2010 empesa per la meva aficció a la pastisseria vaig obrir aquest blog. Sí, ja fa 6 anys. Anys en què he compartit aventures i desventures culinàries amb molt blocaires gastronòmics. Com tots bé sabeu les xarxes socials han fet molt de mal als blogs. Aquell romanticisme de cuinar una recepta, fotografiar, editar i transcriure-la ha donat pas a la immediatesa que altres xarxes socials han posat a l'abast dels internautes. A això se li afegeix que el caliu de les classes de cuina es va trencar amb la seva desaparició com a conseqüència de la crisi. Però malgrat, que jo mateixa, ja no publiqui la mateixa assiduïtat, intentaré mantenir un any més aquest raconet, aquesta finestra que m´ha portat a conéixer i compartir amb gent fantàstica.
Ingredients
Per un motlle de 23 cm.
Per la planxa de pa de pessic
-2 ous.
-40 gr. de sucre.
-40 gr. de farina.
Per la mousse
-400 gr. de nata.
-3 culleradetes de cafè instantani.
-200 gr. de llet.
-300 gr. de formatge cremós.
-150 gr. de sucre.
-6 fulls de gelatina.
-25 gr. de rom (opcional).
Per la cobertura
-150 ml de nata.
-200 gr. de xocolata negra.
-40 gr. de mantega.
Preparació
-Feu-ne una base de pa de pessic batent els dos ous fins que estiguin molsosos i blanquinosos tot afegint-ne el sucre . Seguidament afegiu-ne la farina tamisada. Mescleu-ne bé. Aboqueu-ho dins del motlle i enforneu a 180ºC uns 10'.
-Mescleu el sucre, el formatge i el rom.
-Seguidament escalfeu la meitat de la llet i dissoleu el cafè. Deixeu entebeir i afegiu-la a la mescla del formatge.
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda uns 5'.
-Semi-munteu la nata.
-Escalfeu l'altra meitat de la llet i, dissoleu la gelatina hidratada i escorreguda.Afegiu-la a la mescla de formatge.
-Aboqueu, a tongades i amb moviments envolvents, la nata. Mescleu amb cura fins que en resulti una mescla homogènia.
-Aboqueu-la al motlle i deixeu quallar la mousse, mínim 3 hores.
-Un cop quallada la mousse, feu la cobertura; escalfeu la nata. Un cop escalfada afegiu-hi la xocolata a trossets i, mescleu fins que quedi integrada. A mig, mesclar afegiu-hi la mantega.
-Cobriu la mousse amb la cobertura amb una espàtula o llengua pastissera. Un cop quallada en la nevera, ja teniu el pastís a punt de servir.
Bon profit!
ResponEliminaCristina; Aquest pastís ho perdona tot.
Salutacions Cristina i per molts anys mes. :O)
Moltes felicitats Cristina, quina raò tens, les xarxes socials han deixat els blogs una mica de costat, però intentarem seguir per aquí tot ho que sigui possible.
ResponEliminaT'agafo un trpç del pastís tan bo, encara que sigui virtual.
Petons maca.
Per molts anys, una recepta genial!!
ResponEliminaCristina, espero poder continuar gaudint de les teves postres! Aquest pastís....deliciós!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Felicidades por estos 6 años de buenos postres como este rico pastel de hoy y por las ganas de seguir.
ResponEliminaComparto tus ideas del mundo del blogger desde que comenzamos a día de hoy.Disfrutemos mientras lo sintamos y luego siempre quedara los buenos momentos vividos gracias a el blog.
Felicitats Cris, 6 anys fen postre. Tot un record.
ResponEliminaVa tant ràpid el temps i quedir de les xarxes socials.
Aguantem per que ens agrada i ens sentim satisfets,de la divulgació de la nostra feina.
Resistirem!!!!!
Petons guapí........
Sis anyets! Felicitats Cristina i a seguir fent pastissos i postres t.an bons com aquest
ResponEliminaPtnts
Glòria
me l'apunto!! formatge café i xocolata! ja no cal pendre res més de postre, és un 3 en 1!! molt bona idea! petons
ResponEliminaApa vinga! un anyet i més!! Per molts anys!! i aquest queda apuntadissim... sóc cafetera i xocolatera! petons
ResponEliminaMoltes felicitats Cristina! I espero poder gaudir del teu blog molts anys més i aprendre un munt de delicioses receptes dolces! Qui ens endolcirà la vida si no tenim el teu blog?? Un petonarro!
ResponEliminaFormatge i cafè amb xocolata?
ResponEliminaUn atreviment per celebrar els sis anys...
Felicitats!