Ahir va ser santa Cristina. I, com cada any no poden faltar a taula les meves postres...Vaja! que el dia no seria complert sense un bon àpat i unes bones postres. Aquest any he fet una recepta d'aprofitament. Vaig trobar la recepta ideal per donar sortida als melindros, orellanes, avellanes que voltaven pel rebost des d'aquest hivern a la revista Cocina Mia.
Ingredients
Per a 6 copes aprox.
-12 préssecs frescos.
-4 orellanes.
-60 gr. d'avellanes, si pot ser ja torrades.
-8 melindros.
-70 gr. de sucre.
-150 ml d'aigua.
-2 iogurts.
-1 cullerada de mel.
Preparació
-Peleu els préssecs i, sense l´os, talleu-los en dauets regulars petits. En un cassó aboqueu-hi el sucre amb l'aigua i, poseu-los al foc fins que bulli un parell de minuts. Incorporeu-hi els préssecs trossejats i, manteniu la cocció, a foc suau sense deixar de remenar, 10'. Us quedarà un préssec almivarat molt bo.
-Desfeu els melindros. Mescleu el iogurt amb la mel i, reserveu. Torreu les avellanes, si no les teniu ja torrades i, talleu les orellanes en daus regulars.
-Disposeu els melindros trossejats en el fons de la copa. Ompliu-los amb una capa de iogurt-Jo he fet dues capes alternades amb préssec-i, finalment acabeu amb les avellanes trossejades, les orellanes i daus de préssec.
Bon profit i...
Per a 6 copes aprox.
-12 préssecs frescos.
-4 orellanes.
-60 gr. d'avellanes, si pot ser ja torrades.
-8 melindros.
-70 gr. de sucre.
-150 ml d'aigua.
-2 iogurts.
-1 cullerada de mel.
Preparació
-Peleu els préssecs i, sense l´os, talleu-los en dauets regulars petits. En un cassó aboqueu-hi el sucre amb l'aigua i, poseu-los al foc fins que bulli un parell de minuts. Incorporeu-hi els préssecs trossejats i, manteniu la cocció, a foc suau sense deixar de remenar, 10'. Us quedarà un préssec almivarat molt bo.
-Desfeu els melindros. Mescleu el iogurt amb la mel i, reserveu. Torreu les avellanes, si no les teniu ja torrades i, talleu les orellanes en daus regulars.
-Disposeu els melindros trossejats en el fons de la copa. Ompliu-los amb una capa de iogurt-Jo he fet dues capes alternades amb préssec-i, finalment acabeu amb les avellanes trossejades, les orellanes i daus de préssec.
ResponEliminaCristina; Un gotet d'aprofitament i de bon gust¡¡
Per molts anys Cristina¡¡ :O)
Aquests gotets son molt adients per acabar un àpat festiu i una bona cel.lebració del teu sant amb gust d'estiu.
ResponEliminaBones vacances maca!!
Una fantástica idea este postre y mas con la presentación en vaso, esta claro que triunfastes ayer en tu santo.
ResponEliminaBones vacances Cristina
M'encanten les postres en gotets!! Fan molta festa i si a més són tan deliciosos com aquests de préssecs i iogurts, hauràs triomfat com sempre! Moltes felicitats (un pèl endarrerides) i bones vacances!!! Ens veiem aviat!!Petonets!
ResponEliminaCristina, moltes felicitats! Unes postres molt bones! Delicioses! I...molt bones vacances!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Moltes felicitats una mica endarrerides!! quins gotets més bons i més senzills, ideals per no haver d'engegar el forn amb aquesta calor, oi? un petó!
ResponEliminaMolt bona la recepta i ara que es el tems dels préssecs!!!
ResponEliminaFantàstic!!!!!
Felicitats amb retràs i bon estiu.
Petons
Quina bona pinta!!! Ningú diria que és una recepta d'aprofitament...
ResponEliminaBones vacances! Clara
He fet vacances aviat i m'he perdut cosa bona... com aquests gotets tan fàcil i bons! ja has acabat les vacances? petons
ResponElimina