Avui aprofitant que era festa he portat aquesta mousse de cafè a un dinar familiar. Feia temps que la tenia a pendents i, no sortia de la llista però ha coincidit que els comensals són molt cafeters...doncs així, perfecte! Com a guarniment he posat unes trufes cruixents de praliné que vaig fer a classe que han tingut un èxit aclaparador...Ja no sé què és el que més ha agradat si el pastís o les trufes, doncs la combinació xocolata-cafè no hi ha qui la superi.
* Dissabte passat vaig assistir a una trobada gastroblocaire: La Cerdanya tour 2015, organitzada per la Montse del blog La cuina de la Mussola que va ser magnífica. Una de les activitats programades va ser una visita a l´explotació Cal Calsot que elabora carn ecològica sota la marca Ecopyrene.En sortir ens van obsequiar amb un grapat de productes de la cooperativa Cadí, d´entre ells hi era la famosa mantega. Ens van esperonar a fer una recepta amb algun d´aquest. Com veieu he aprofita l'ocasió per fer servir la seva mantega de primeríssima qualitat. Aquí teniu la crònica que ha fet de la trobada l'Eva Macià el blog Cuinant entre llibres.
Ingredients
Per un motlle de 20 cm.
Per la base
-150 gr de galetes Digestive.
-75 gr. de mantega pomada Cadí.*
-50 gr. de fideus de xocolata.
Per la mousse
-150 gr de iogurt grec ensucrat.
-150 gr. de formatge batut desnatat.
-250 ml de nata per muntar.
-100 gr. de sucre.
-200 ml cafè preparat i, carregat.
-6 fulls de gelatina.
-cacau en pols.
Preparació
De la base
-Tritureu les galetes fins que quedin ben fines. Afegiu-hi per tongades
la mantega pomada i, feu-ne una pasta fins que aquesta quedi integrada i
ben homogènia.
-Tot
seguit, barregeu els fideus de xocolata i, folreu el motlle amb la
massa de galetes fins que quedi una massa ben unida, compacta i,
anivellada.
-Reserveu el motlle en la nevera un mínim de mitja hora perquè la mantega faci de cola i quedi la base ben compacta.
De la mousse
-Prepareu el cafè amb antelació perquè a l'hora de preparar la mousse estigui fred.
-Hidrateu la gelatina amb aigua freda durant 5'.
-En un bol mescleu el iogurt, el formatge i el sucre. Batem fins que tot quedi integrat.
-Escalfem dos dits de cafè en un bol i afegim la gelatina ben escorreguda. Remenem perquè es dissolgui. Aboquem aquest cafè i tota la resta a la mescla de iogurt i formatge.
-Muntem la nata. Un cop muntada l'afegim, a tongades a la crema de cafè. Mesclem amb moviments envolvents perquè no s'abaixi.
-Aboquem la preparació al motlle. I reservem el pastís en la nevera un mínim de 4 hores fins que qualli.
-Abans de servir empolsinem amb cacau en pols amarg. S'ha de servir ben fred.
Bon profit!
Caram Cristina. Jo no soc de cafè, però aquesta mousse me la menjaria segur!!! Quina bona presentació!!
ResponEliminaPetons
Es un pastís ideal per l'estiu, encara que a mi m'agrada en qualsevol época, tan fa que sigui hivern o estiu.
ResponEliminaJa em vist que veu gaudir molt de l'excursió a la Cerdanya. La mantega de Cadí es molt bona.
Petons.
Uauuu quin súper pastís!! a mi m'encanta tant la xocolata com el cafè, així que m'apuntaria a postres ràpid ràpid! gràcies per enllaçar-me, un petonàs!
ResponEliminaOSTRES!, fa molt de temps que vull fer una mousse de cafè!, ja saps que son els meus pastissos preferits, i el cafè m'encanta!. Amb aquests bombonets havia de ser una autentica temptació!!! PRENC NOTA!
ResponEliminaFantástica te ha quedado esta mousse de café Cristina y para los amantes del café debe de ser una gozada doble.
ResponEliminaNo pude asistir a la trobada por fuerza mayor, me alegro que lo pasarais bien.
Bon dia Cristina!!!
ResponEliminaNo he anat mai a una trobada de blogers, però m'encantaria.
Aquest pastís em sembla impressionant...i amb gust de cafe !!!
Feliç setmana !!
Aquí una altra cafetera... així que l'hauré de fer!!! petons!
ResponEliminaCsram,,ja has fer servir la mantega de dissabte!!!!
ResponEliminaQue bé vam estar, veritat?
Fins la propera.
Ptnts
Dolça
Uauuu quina pinta!!! Aquest me l'apunto!!! Petons
ResponEliminaDefinitivament haig de provar aquesta deliciosa mousse de cafè! No soc gaire de cafè als postres, però la combinació amb el cacau em tempta molt! Una delícia de postres! Una abraçada!
ResponEliminaLa combinació cafè i xocolata té l'èxit assegurat, triomfa segur!
ResponEliminaJa saps que a casa també ens agraden molt les postres amb cafè, així que aquesta mousse va directa a pendents ;)