dissabte, 29 de desembre del 2012

SEMIFRED DE TARONJA AMB CROCANTI D'AMETLLES

Aquestes varen ser les postres de Sant Esteve. Un semifred de taronja que passava divínament després de dos dies d'àpats contundents.



Ingredients
Motlle de 24 cm.
-4 ous.
-150 gr. de sucre.
-4 taronges.
-1 llimona.
-6 fulls de gelatina(12gr.)
-300ml de nata per muntar.
-crocanti d'ametlla.

Preparació
-Renteu i assequeu 1 taronja i la llimona. Ratlleu la pell d´ambdues i expremeu tots els cítrics.
-Poseu en remull amb aigua freda els fulls de gelatina.
-Separeu els rovells de les clares i bateu-los amb el sucre fins que quedin molsosos. 
-Afegiu-hi la ratlladura, i el suc. Mescleu i aboqueu-ho en un cassó i quan estigui ben calent sense que arribi a bullir afegiu-hi la gelatina ben escorreguda.
-Deixeu-ho refredar i mentrestant, munteu la nata i les clares.
-Afegiu aquestes a la mescla dels cítrics i aboqueu-la en el motlle.
-Deixeu-ho  en el congelador un mínim de 4 hores.
- Se serveix semifred (cal retirar del congelador el pastís 20' abans de servir).
-A l´hora de servir decoreu amb crocanti d´ametlla.


 
 ...amb el desig que la il.lusió torni a regnar el cors de totes les persones.

23 comentaris:

  1. Guauuuu!!! que bó, ademés molt fresquet que després d´aquests apats, baixarà molt bé. Bones Festes i Bony Any 2013. Petonssss,

    ResponElimina
  2. Yo vaig fer una tarta de mousse de taronja i va sortir bonisima!! Me encanta la teva! Petons i bones festes!!

    ResponElimina
  3. OOOOOOOH quin aspecte!!!, i quin postre més adeqüat!, realment, un postre per tenir en compte!MOLT I MOLT FELIÇ 2013 PLE D'IL.LUSIONS!!!

    ResponElimina
  4. Els semifreds m'encanten i són ideals per aquestes celebracions. Aquest m'agrada pels cítrics i l'ametlla. Fantàstic!
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Apuntadissim...!!!!
    M'agrada molt la idea i t'ha quedat ESPECTACULAR!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. una bona tria, lleugera, esponjosa i refrescant... molt millor que els torrons!

    ResponElimina
  7. Mm...segur que passava divinament! quina pinta se'm fa la boca aigua! bona entrada d'any 2013 guapa! petons

    ResponElimina
  8. Cristina,
    Els semifreds sempre són una bona opció. Que sigui de taronja no et dic res!
    Un molt bon any 2013 i que no s'acabi la inspiració!
    Nani

    ResponElimina
  9. M'encanta la teva proposta, els cítrics i la textura del semifred són ideals. Bon any 2013.

    ResponElimina
  10. Cristina un semifred genial y perfecto el acabado,eres la reina de los postres¡¡
    Bon Any Nou i molta felicitat

    ResponElimina
  11. Quina gran combinació, aquesta recepta ens ofereix una gran solució per les postres. Felicitats pel blog tan maco que tens. Et convidem a visitar-nos en www.quinabonapinta.blogspot.com Bon any 2013!!!

    ResponElimina
  12. Molt bon any Cristina!!! i que continuem fent i compartint aquestes delicies! petons

    ResponElimina
  13. Quina pintassa! No en debia quedar ni una engruna.
    Una abraçada i feliç 2013.

    ResponElimina
  14. Cristina, que bo que ha de ser aquest semifred!! Me l'apunto que després de festes aquests pastissos de cítrics vénen més de gust. ;)
    Feliç 2013 per a tu també!

    ResponElimina
  15. Un molt bon pastís, els cítrics ens ajuden després dels menjars exagerats d'aquestes festes!

    ResponElimina

  16. Cristina; Com sempre, arribo l'últim i ja no queda res...
    Amb els millors desitjos també per a tú i tots els teus. Salutacions Cristina¡¡ :-D :o)

    ResponElimina
  17. Quin bon descobriment, aquest blog! Quina delícia!!

    ResponElimina
  18. Cristina, ja he vist que m'has visitat al blog, no m'hi vaig poder resistir a fer-lo aquest pastís, què bo!!
    Tinc una consulta sobre la preparació, com has vist a les meves fotos m'han quedat dues capes: a dalt em va quedar la part més grassa ( la nata) i per sota el suc, això va fer que costés molt de descongelar-se. Quan barreges els sucs amb la nata i les clares, ho has de batre enèrgicament per tal que quedin ben integrats o pel contrari s'ha de fer suaument per què no es baixin massa les clares i la nata muntades? Gràcies pel teu temps.
    Montse.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,
      El que m´expliques sol passar i jo ja li he agafat el truquill: Integrar a tongades el suc a la nata fins que quedi ben integrat i, després afegir-hi les clares. No ho bato enèrgicament. Moviments envolvent però amb fal.lera. A la propera: prova superada!

      Elimina
    2. Gràcies Cristina!!! A la pròxima segur que surt bé!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...