dimecres, 23 de maig del 2012

BESCUIT DE PINYA INVERTIDA

Aquest és el bescuit que he portat per berenar a classe de ceràmica per celebrar l´èxit de l'exposició col.lectiva de totes les seccions de l 'Escola Mpal d' Art: " Una mirada picassiana". Aquest bescuit se'l coneix sota el nom de "pastís de pinya invertida" però per a mi no deixa de ser un bescuit farcit amb pinya que pot ser substituïda per una altra fruita.




La recepta del bescuit l´he extreta d´un pa pessic de préssec que tinc publicat en el blog (aqui) i que sempre ha tingut molt d'èxit. El resultat és un bescuit tendre i humit que passa xuclant. Us recomano que el bescuit us el mengeu tebi ja que s´assaboreix molt bé la textura que impregna l´almívar de la pinya. Si no us agrada la pinya en almívar el podeu fer amb pinya natural i l´emborratxeu amb licor.

Ingredients
-Per un motlle de 23 cm
Per la  base
- Mantega per engreixar el motlle,
-3 ó 4 cullerades de sucre morè.
-1 pot de pinya en almívar de 300 gr aprox.(pes net).
-4/5 cireres confitades.
-4 clares d'ou.
-125 gr. de sucre
-150 gr. de farina.
-1/2 sobre de llevat.
-50 gr. de mantega fosa
- la ratlladura d´una llimona.

Preparació
-Preescalfeu el forn a 180ºC
-Engreixeu el motlle amb mantega (base i laterals) i, en la base d´aquest escampeu el sucre morè fins que es formi una capa.
-A sobre d´aquesta capa de sucre col.loqueu el talls de pinya sense l´almívar, secs i escorreguts.
-Decoreu la pinya i la base amb les cireres i reserveu el motlle.
-Munteu les clares i, a mig muntar afegiu el sucre a poc a poc i en forma de pluja. Un cop muntades afegiu-hi  amb moviments envolvents la farina i el llevat tamisats. Un cop s´hagin integrat a les clares afegiu-hi la mantega fosa i la ratlladura de llimona. 
-En acabat afegiu-hi les cullerades de l´almívar de la pinya.
-Ompliu el motlle amb aquesta preparació.Escampeu-la bé i enforneu a 108ºC uns 30'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit deixeu reposar el motlle uns 30' i desemmotlleu girant-lo cap avall així us quedarà la pinya en la part superior del bescuit. Podeu ruixar el bescuit amb una cullerada d' almívar per sobre de la pinya.
-El podeu servir tebi.






Aqui us deixo un mos de l´exposició que podeu visitar en el Centre Jujol-Can Negre,seu de l´Escola Mpal. d'Art de Sant Joan Despí,  fins el dia 10 de juny.

 
EXPOSICIÓ "UNA MIRADA PICASSIANA"




Bon profit!

19 comentaris:

  1. Hola Cristina guapa tu

    aquest tipus de pastís agrada molt a casa, va ser un del meus primers "pinitus" a la cuina, d´això fa moltes llunes, sempre em porta bons records , molt bo, hum

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. Jo també he fet aquest pastis alguna vegada i queda molt bó. El que em sembla que no el tinc publicat...
    La exposició segur que esta molt bé!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Avui has fet un pastís que vaig fer fa molt i molt de temps i que vaig perdre la recepta (com com la Susanna m'hi vaig estrenar a la cuina). Se m'acumula la feina perquè aquest també el vull fer.
    L'expo es veu molt interessant.

    ResponElimina
  4. M'agrada molt com queda la pinya, caramelitzada.
    Quina exposició més interesant! M'agrada.
    Petons.

    ResponElimina
  5. un bescuit asi queda muy bueno te ha quedado un caramelizado divino y haciendo un simil con la publicidad ¡alla donde vas con tus postres tiunfas¡¡
    una exposición que seguro gusto
    bona nit

    ResponElimina
  6. sempre l'he vist i mai l'he fet!! em sembla que ha de ser mooolt bo i com t'ha quedat, caramelitzat....si pugués pillar-ne un tross! jej petons

    ResponElimina
  7. clac-clac-clac, bravo! M'encanta la proposta. Tipus tatin? Això de fer fang va bé pel cap perquè tens bones idees! A veure si torno a Sant Joan Despí i m'escapo a veure l'exposició. Petonet

    ResponElimina
  8. Quina patxoca que fa! Sempre fas unes postres d'allo més bones... petons

    ResponElimina
  9. Vaig tastar aquest bescuit l'any passat i em vaig quedar amb unes ganes inreïbles de demanar-li la recepta a la noia que el va fer. Ara ja sé d'on la treuré! ;) És deliciós, em torna boja. T'ha quedat amb una pinta... Nyam!

    Petonets!

    ResponElimina
  10. Bonissim ..t'ha quedat perfecte ....crec que l'he vist moltes vegades; però no sé si l'he fet mai .el proper t'el copiaré.
    petons

    ResponElimina
  11. Fàcil i d'èxit assegurat!
    També l'he provat amb préssec i queda molt bo ;)

    ResponElimina
  12. Felicitats pels treballs picassians i per aquest pastís tan xulo!, crec que t'agafo la idea!,bon cap de setmana.

    ResponElimina
  13. Mmmm què bo, es veu ben gustós i suau!!ideal per la celebració!!

    Petons!

    ResponElimina
  14. És molt bo. He provat un pastís com aquest (o similar) i em va agradar molt. T'ha quedat perfecte.

    ResponElimina
  15. Un clàssic que no cansa mai i sempre triomfa.
    Quines artistes que sou!
    Petons

    ResponElimina
  16. Es un pa de pessic que no em cansaria mai de mejar, m´encanta així tan humit... i amb pressec també es pot fer ?? vaig a veure la recepta.. petons,

    ResponElimina
  17. Quina exposició més xula!!!
    El pastís invertit queda molt bo. jo vaig tenir una mica de problemes al desmotllar-lo el primer cop que en vaig preparar un. el teu t'ha quedat perfecte!!!
    Petonets

    ResponElimina
  18. Es boníssim i queda tan bonic que sempre triomfes!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Fa poc el vaig publicar no el tenia posat i mira que el faig sovint, ja el feia la meva mare, queda super bo! segur que vas triomfar!!!, com l'exposició, quines deixebles picassianes més bones! petó

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...