dilluns, 27 de febrer del 2012

PASTÌS DE TRUFA

Aquest és el pastís amb el qual participo en el Memòries d' una cuinera d´aquest mes de febrer. A casa els aniversaris els celebrem a la primavera i a l'estiu, però això no ha estat excusa per fer-ne un. En aquesta ocasió l´he fet de trufa. M'he imaginat la meva mare als anys 80 fent un pastís d´aniversari amb els ingredients que s´haurien trobat en aquella època i amb el "disseny pastisser" d'aleshores. Un gran clàssic que té l'èxit assegurat.





Ingredients
-200 gr. de galetes Maria.
-100 gr de mantega pomada.
-2 clares d'ou.
-200gr. de sucre.
-350 gr. de xocolata de cobertura 70% cacau.
-200 ml de nata.
-100 gr. de mantega.

Preparació
-Tritureu les galetes fins que adquireixin la textura de pols i les mescleu amb la mantega pomada. Amb aquesta pasta folreu la base d´un motlle. Mentre prepareu el farcit del pastís poseu-hi el motlle en la nevera a fi que la galeta agafi cos.
-Munteu les clares a punt de neu amb el sucre que l'afegireu en forma de pluja. Reserveu.
-En un altra bol, munteu la nata i reserveu.
-En un cassó i al bany maria desfeu la xocolata juntament amb la mantega. Afegiu-hi la nata muntada i mescleu. Deixeu-ho atemperar i llavors afegiu-hi les clares muntades. Mescleu.
-Aboqueu-hi la mescla sobre la base de galeta i deixeu reposar el pastís com a mínim dues hores.
-Abans de servir decoreu-la al gust.











 

Bon profit!

32 comentaris:

  1. Cristina este corte esta diciendome comeme,que perfecto y bueno te ha quedado
    Bona aportació
    bona setmana

    ResponElimina
  2. Riquisima esta tarta..vaya recopilacion tenemos este mes
    Besos

    ResponElimina
  3. T'ha quedat un pastís sensacional, per a xocoaddictes de veritat. I la decoració tipus anys 80 m'agrada molt! :)

    ResponElimina
  4. Preciós pastís, i bó mooooooolt bó!!!!! Petons,

    ResponElimina
  5. quin pastís tan bó ........t'ha quedat genial !!!!!
    Petons.

    ResponElimina
  6. T'ha quedat un pastis de luxe!!
    Petons

    ResponElimina
  7. Quina idea més bona!!! Abans, les mares i les avies feien coses bonissimes i amb pocs recurssos. Genial!!
    Petonets. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  8. Ja ho dius tu: té l'èxit assegurat!
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  9. Pintorra nena! I la decoració és com la que feia la meva àvia! jejeje M'encanta!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Quin domi de la manega pastissera! Felicitats, fa una pinta bonissima, la xocolata m'encanta!,

    ResponElimina
  11. Hola Cristina!!
    Quin pastís i quin domini de mànega. Veig que et van agradar els cornets. Enganxen oi?

    ResponElimina
  12. Et dic ho mateix que ja t'han dit: quin domini de la mànega. Queda preciós-
    Petons.

    ResponElimina
  13. saps que aquest pastís és molt similar al que vaig tenir durant molts anys? jijijiji. moltíssimes gràcies reina per prticipar! molts petonets

    ResponElimina
  14. per menjar un tros d'auest pastis, segur quenrecordare el cami...jejeje
    Espectacular! Apuntat a pendents urgents!!!
    petonets.

    ResponElimina
  15. Que maco t'ha quedat!!! d'autèntica pastisseria ehh!!! xocoadictes estigueu ben atents....un postre per ells!! ;) petons

    ResponElimina
  16. Doncs no la podies haver encertat més. Quan era petita els meus pastissos també eren de trufa, quins records! Tinc unes ganes de menjar trufa! Em sembla que hi hauré de posar remei.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  17. I qui li fa un lleig a un clàssic? I menys si és així!
    Salut! i felicitats!

    ResponElimina
  18. Boníssim!!! igual el faig aquesta setmana per a una companya... estic mirant alguna coseta ràpida i bona! co fas les floretes tant bé!!! a mi és el que més em costa... petó

    ResponElimina
  19. Uhm! clàssic serà però te una bona pinta!

    ResponElimina
  20. Aquest és un dels pastissos que fan feliços a les criatures, i als que no ho son tant
    Petons

    ResponElimina
  21. Als anys 80, als 90 i als i pico!! aquest pastís és dels que sempre agrada!
    petonets

    ResponElimina
  22. Quin pastís mes maco, te que estar boníssim! wow felicitats per la teva proposta.
    Un petonet

    ResponElimina
  23. Mmmm pocs ingredients, però dels bons, per a un resultat deliciós... I és clar que no necessitem l'excusa de l'aniversari per menjar pastís, el pastís ve bé qualsevol dia!! :D jaja
    Un petonàs!! :D

    ResponElimina
  24. T' ha quedat una decoraqció fabulosa, et felicito!

    ResponElimina
  25. Cristina no poses la quantitat de nata??? estic "con las manos en la massa" ho hauré de fer a ull!

    ResponElimina
  26. M'agraden tots els ingredients. Segur que en tastar-ho et venen records de sabors coneguts i això et fa venir ganes de fer-ne una altra mossegada.

    ResponElimina
  27. Que bo aquest pastís de xocolata.
    Com has fet les decoracions de mànega?
    Bona cuina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cristina. La meva pregunta és amb quina elaboració has fet les decoracions ja que no ho he sabut veure.
      Per cert un dia també vull fer un pastis amb la decoració clàssica que fèiem abans.
      Perdona si no m'he sabut explicar bé

      Elimina
  28. Quin pastis més bo, xocolata mmmmm, i la decoració t'ha quedat genial.
    Una abraçada

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...