dilluns, 25 d’abril del 2011

PASTÍS SARA BERNHARDT

Avui, és dilluns de Pasqua, Sant Marc i l´aniversari de la meva mare. Quants esdeveniments per elaborar les millors postres, no? Però...ha estat un dia de la mona diferent. Com la meitat de la meva família encara està tornant de les vacances de setmana santa i, d´entre ells, els meus nebots, he aprofitat que els xocoaddictes no hi eren per portar a casa dels meus pares el pastís Sara.



Ingredients
Pel pa de pessic
Per un motlle de 20cm
-4 ous.
-125 gr. de sucre
-125 gr. de farina
- ratlladura de llimona.

-Munteu les clares amb el sucre. Aquest l´aboqueu de mica en mica i en forma de pluja. -Un cop muntades les clares hi afegiu els rovells batuts, tot remenant suaument. Un cop mesclats els rovells hi afegiu la ratlladura de la llimona i la farina tamisada.
-Ho coueu a 170ºC, preescalfat, a la part baixa entre 20-25'.

Per l´almívar
-100 gr. de sucre
-100 ml d´aigua mineral.

-Bulliu en un cassó l´aigua i el sucre fins que arrenqui el bull.Un cop cuit i fred el pa de pessic el talleu en dos o tres pisos. Seguidament, empapeu cada capa de pa de pessic amb almívar i, a sobre  poseu-hi la melmelada i aneu muntant les capes.

Per la crema de mantega o sara
-100 gr. de sucre
-25 ml.. d´aigua mineral.
-2 rovells d´ou.
-125 gr. de mantega pomada.

-Poseu els rovells en un bol. En un cassó poseu-hi el sucre i l' aigua i ho deixo bullir fins que s' espesseixi una mica fins a 104ºC -a fil tou- .Si no teniu termòmetre són uns 3 o 4 minuts d' ebullició.
-Amb l' almívar ben calent, escaldeu els rovells i afegiu-lo a poc a poc en el bol dels rovells tots barrejant-ho amb les varilles elèctriques.
Quan la barreja dels rovells i l' almívar estigui freda, incorporeu-hi  la mantega tova i barregeu-ho amb el batedor.
-Un cop feta la sara, unteu el pa de pessic pels costats i pel damunt amb aquesta crema de mantega i arreboseu-la amb l'atmella filetejada i torrada.
-Poseu-ho a refredar a la nevera i decoreu al gust abans de servir.

Per la decoració
-200 gr d´ametlles filetejades.
-melmelada d´albercoc.
-sucre llustre.


Font: Llibre "La cuina de casa".

Bon profit!

20 comentaris:

  1. Cristina,
    Quina decoració més maca!!! He vist moltes sares en el blocs i m'estan agafant unes ganes de fer-la.. Felicitats a la teva mare i a tu per aquest pastís tan bo!! Petonets

    ResponElimina
  2. doncs felicitats a tots!!! i sobretot a la cuinera per aquest magnífic pastís! petonets

    ResponElimina
  3. T'ha quedat fantàstic... un pastís digne de tantes celebracions xules!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Carai Cristina, quina sara.
    M’agrada molt aquest bescuit que has fet, una decoració perfecta,.
    Quines roses!.
    Ah, Felicitats a la mare
    Bona cuina

    ResponElimina
  5. Cristina, una sara molt xula. Jo tambe n'he fet una pero la faig farcida de mantega.A casa els hi agrada aixi....
    Felicitats a tots!!!!!!!

    ResponElimina
  6. Uau, quantes celebracions en un sol dia!
    Nosaltres també fem la mona de sara, a part de la de yema... t'ha quedat sensacional!

    ResponElimina
  7. Molt be Cristina esta Sara sensacional y muy bien decorada.Supongo que lo disfrutaron tus padres.
    Ah como veo que has trabajado mucho esta semana santa me ha gustado tambien tu mousse de xocolate a la taronja y tambien la banda de fruita
    peto
    miquel

    ResponElimina
  8. Jopetas!! la teva ha donat per fer dos pisos!!!
    Que maca!! y bona jo no la vaig farcir tant i em sebla que em vaig quedar curta.No se per que no pots veure la foto, pero gràcies per l'avís
    Molts Petons

    ResponElimina
  9. quina pinta mes bonaaa,la veritat que t'ha quedat increible.petons

    ResponElimina
  10. Crisatina:
    La Sara Bernhardt, estaría mol ufanossa, amb aquesta mona que porta el seu nom.
    Maquissima.
    Petons

    ResponElimina
  11. Carall quin pastís!! Fa molt bona pinta Cristina!

    ResponElimina
  12. Es un dels pastissos que prefereixo, l' has decorat molt bé.

    ResponElimina
  13. Cristina, quin pastís més elegant!! M'encanta la teva mona de sara!! Ideal per celebrar tantes coses!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  14. La Sara es un dels meus pastissos preferits, ta quedat preciosa i amb la decoració de les roses excel•lent.
    Petons

    ResponElimina
  15. Es veu molt esponjós!, t'ha quedat una moneta preciosa!Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Quina "xulada"!! ostres, és que té una pinta fabulosa. A mi se m'hauria desmuntat per tots costats! Haha
    Petonets!!

    ResponElimina
  17. M'encanta la Sara!!! És un pastís deliciós. T'ha quedat molt imolt bé. Moltes Felicitats a la mare i a en Marc!!!

    ResponElimina
  18. ¡Gracias por la visita y por el comentario!, aqui me tienes disfrutando de tus postres... mmm... ¡qué ricos!.

    ResponElimina
  19. Holaguapa tu

    segur que vares quedar com una REINA, te ha quedat de 10, a casa es una de les preferides i PER MOLTS ANYS A LA MAMA,que tambè tens un MArc ??? je,je

    mil petonets

    ResponElimina
  20. Que buena! No la había visto antes... y las ensaimadas tienen una pinta... me voy a animar a hacerlas!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...