Aquest és el pastís d´aniversari que vaig portar ahir a classe de ceràmica. Es tracta d´un encàrrec que em va fer la meva companya que feia anys. Em va demanar si li podia fer "el seu pastís". Ella va triar el gust, va comprar els ingredients i jo vaig posar la mà d´obra. Us puc ben assegurar que mai havia passat tants nervis, uf! quina responsabilitat! I, si no sortia bé?
Ingredients
Per un motlle de 21-23 cm.
Per la base
-200 gr. de galetes.
-100 gr de margarina.
-2 cullerades de canyella.
Per la crema:
-1 pot petit de llet condensada.
-250 gr. de nata montada.
-2 llimones. + la pela d´una de les llimones.
Preparació
-Tritureu les galetes fins que quedin ben fines i després feu-ne una massa amb la canyella i la margarina. Amb aquesta massa folreu el motlle del pastís.
-Expremeu les llimones i afegiu-hi la llet condensada. A aquesta mescla afegiu-hi la pela d´una llimona.
-Munteu la nata i barregeu-la amb la mescla anterior.
-Aboqueu-hi aquesta preparació al motlle i el fiqueu a la nevera on haurà d´estar un mínim de 8 hores.
-Decoreu al gust en el moment de servir.
Bon profit!
Que cremós i suau que es veu... que bo que ha d'esytar i ara per els dies de calor va de perles
ResponEliminapetonet
S'agraeix aquest pastís fresquet despres de tanta xocolata!!
ResponEliminaQuedarien encantats a ceràmica.
Petonets maca,
Esther
Ei! Segur que va estar molt conteta!!! Si que es passen nervis, just que et demanin una cosa per pensar que no et sortirà bé..
ResponEliminaT'ha quedat molt bé i el que més m'agrada és la decoració amb la fruita natural!
Petonets!!!
Doncs segur que es va quedar encantada! Aquest tipus de pastissos són fantàstics!!! Petonets guapa
ResponEliminaM'encanten els pastissos de llimona, i si son freds encara mes.
ResponEliminaMolt maca la presentació.
Petonets
Nervis? si t'ha quedat genial!! Nosaltres tenim la versió pastissets, la recepta és quasi la mateixa! I confirmo que surten molt bons!
ResponEliminaLa presentació un 10! De sabor no en tinc cap dubte que estava boníssim, segur que no va quedar cap engruna! Una abraçada!
ResponEliminaDoncs sí que et va sortir molt i molt bé, segur que era deliciós.
ResponEliminaLa teva companya segur que va quedar contentíssima, la pinta és espctacular!! Enhorabona!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Segur que després de passar nervis, tothom va quedar satisfet, per la pinta que té el pastís, no hi ha dubte. I aquests pastissos tan refrescants passen taaaant bé!
ResponEliminaSegur que la teva amiga li va agradar molt; ja que t'ha quedat preciós; i si a sobre amb els gustos que li agradaven.... no és pot demanar més.
ResponEliminaPetosn t'ha quedat un pastis genial ¡¡¡
Mmmmm llimona, ha de ser molt cremòs, la decoració amb fruita queda genial. Segur que a la teva companya li encanta.
ResponEliminaI ara, però si et va quedar perfecte!!! Tu ja pots anar acceptant encàrrecs que ho fas genial! ;)
ResponEliminaI aquest de llimona ha de ser molt refrescant. Fantàstic!
Petons!
Gràcies pels vostres comentaris.
ResponEliminaLi va agradar moltíssim. No solament a ella sinó a la resta de companys. Aquest pastís passa molt bé, com bé diu en Jordi, surt molt bo, no embafa gens i és refrescant.
Tots em van demanar la recepta. Ah! i la decoració els hi va encantar.
Un d´ells va dir en veu alta: El proper aniversari quan és? (ui, ui,ui, el que m´espera ;-D)
Ostres Cristina, gràcies pel teu comentari, em posaré vermella i tot. Tu tampoc et quedes curta, m'encanten els teus postres i ho expliques tot tan fàcil, que venen ganes d'entrar a la cuina. Els pastissos de llimona m'encanten i aquest es veu super cremós i lleuger. Me l'apunto. Petonets
ResponEliminaNerviosa? T'entenc però sempre et queda bé!
ResponEliminaM'ha agradat veure que no porta gelatina.
Molts petonets.
El pastis de llimona es un dels meus preferits
ResponEliminaPetons
Sion- fem un mos (Google no em deixa entrar)
Res de nervis, que et va quedar sensacional! Segur que la teva companya va quedar encantada amb aquest pastís d'aniversari :)
ResponEliminaI de llimona ha de ser boníssm, ben fresquet ara que fa calor...
¡DELICIOSA, vaya pinta que tiene, suave y cremosa!. Besines.
ResponEliminaOstres cristina..
ResponEliminaImpecable!!
A mi sempre em surten força marranetes els pastissos :((.
No us va sobrar pas, oi?
Petons!
Hola Cristina!! Estic convençuda que en va quedar molt contenta. Té un aspecte deliciós. Per cert, m'agraden molt els ingredients, molt refrescant, aromàtic i dolç a la vegada.
ResponEliminaPetons
Com no podia sortir bé! La decoració del pastís és espectacular. Ja veig que us ho passeu molt bé a classe!
ResponEliminaPer cert, no cal esperar a la propera Champions, qualsevol partit del Barça és bo per compartir taula.
Petons
Cristina fantastico este pastis de llimona y la decoracion muy bien y natural mejor, y como dice el Jordi lo mismo pues esta claro que es muy bueno y nada empalagoso.y LOS NERVIOS SIEMPRE SE TIENEN PORQUE NOS GUSTA QUEDAR BIEN A TODOS,eh!!
ResponEliminapeto
fins dema
miquel
Quan et fan un encàrrec realment et poses una mica nerviós...sembla que allò que no t'ha passat mai t'hagi de passar just aleshores... Però sempre sol sortir bé! aquí en tenim la prova. No sóc molt amant de la llet condensada però si que agrada a tohom que conec, aixi que prenc nota perquè em sembla molt bonic i crec que ha de ser molt suau. A reveure Cristina!
ResponEliminaHola Cristina
ResponEliminaCrec que no faré més pastissos. Te’ls demanaré a tu
Bona cuina
Quina sort la companya de tenir-te com a pastissera.Veig que és senzill i m'agrada molt. Ja saps que la pastisseria no és lo meu però potser m'hi poso
ResponEliminaHola pastissera
ResponEliminaTambé vull anar al curs de ceràmica per que ham facis els pastissos.
Un pastís de primera
Bona cuina