divendres, 6 de maig del 2011

PASTÍS MOUSSE DE LLET MERENGADA

Diumenge dia 1 de maig, tot coincidint amb el dia de la mare, la meva va voler celebrar el seu aniversari, que va ser el dilluns de pasqua, amb tota la família en ple després de les vacances de setmana santa en què  la tenia dispersada pel món.


Tenia l´inspiració a flor de pell...

Ingredients
Per un motlle de 23 cm.
Per la base
-250gr. de galetes maria.
-90 gr. de mantega.
Per la mousse
-600 gr de nata per muntar.
-5 clares d´ou.
-5 fulls de gelatina.
-400 gr. de llet condensada.
-200 gr. de llet sencera.
-1 pell de llimona i la seva peladura.
-1 branca de canyella.
-canyella.

Preparació
-Primer de tot, prepareu la base; tritureu les galetes fins que es facin pols i les mescleu amb la mantega fosa. Amb aquesta mescla feu una base en el motlle, tot prément bé i la deixeu en el congelador mentre prepareu la mousse a fi que agafi consistència i no hi hagi perill que la mousse es barregi amb la base de galeta.
-Seguidament, hidrateu les fulles de gelatina en AIGUA FREDA i les deixeu 5 minuts.
-Escalfeu la llet juntament amb la pell de llimona i la branca de canyella. Quan arrenqui el bull la retireu del foc i la deixeu tapada a fi que infusioni un quart d´hora.
-Transcorregut aquest temps hi afegiu la gelatina ben escorreguda i remeneu fins que es dissolgui
-A aquesta mescla hi afegiu la llet condensada i deixeu que temperi.
-Mentrestant, munteu les clares a punt de neu; a mig muntar afegiu-hi la ratlladura de la llimona i una mica de canyella mòlta. Munteu fins que tingui molta consistència.
-Un cop muntades les clares munteu la nata.
-Seguidament mescleu les clares amb la llet que serà freda amb moviments envolvents perquè no s´abaixi  i, finalment la nata.
-Aboqueu-hi la mousse en el motlle que ha d´estar com a mínim 6 hores en la nevera. L´altra opció és la congelació. En aquest, cas traieu la mousse dues hores abans de consumir-la a fi que es descongeli en temperatura ambient.
-Abans de servir, decoreu al gust.



 Bon profit!

22 comentaris:

  1. Bon dia!!!
    Però quin pastís més maco i bo li vas preparar!!! Això de que tenies la inspiració a flor de pell... m'ha fet riure molt, però ja sabaràs el per què a la meva propera entrada que et copiarè directament aquesta frase!Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Segur que tots varen quedar encantats amb aquest pastís. Té una pinta genial. Cremós i lleuger a la vegada..mmmmmm. Que bó. Petons

    ResponElimina
  3. Pots creure que no he tastat mai la llet merengada???
    Quina pinta que té aquest pastís!
    Petonets Esther!
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Aquesta mousse ha de ser boníssima i més si el vas disfrutar amb la família! m'encanta la llet merengada!
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Mmm.... un pastís finíssim amb una decoració espectacular!
    Estic segura que la teva mare va quedar encantada amb el pastís. Celebrar l'aniversari amb tota la família en ple és una gran festassa. Felicitats a totes dues!

    ResponElimina
  6. saps que tinc a la meva llista de pendents la llet merngada???? aquest pastís ha de ser boníssim, me l'apunto!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  7. Que maco que t'ha quedat i quina textura
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta que té aquests pastis ¡¡¡ La decoració de luxe.¡¡¡¡
    Petons

    ResponElimina
  9. Pues la inspiracion a flor de piel te funciona muy bien triunfastes seguro,y la familia contenta,la decoracion muy bien se nota mucho tus clases.
    bon cap de setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Hola Cristina
    Com que estàs inspirada, m’has encomanat les ganes de fer aquest pastís.
    No he menjat mai llet merengada. Aquest temps convida a menjar-ho
    Bon cap de setmana i bona cuina

    ResponElimina
  11. Quina passada de pastís!! M'encanta la llet merengada! Aquest me l'apunto segur!
    La teva mare deuria estar encantada!!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  12. Una combinació molt refrescant per l'estiu. Jo en tinc un a casa que el tornará boix, aquest pastís..
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Hol aguapa tu

    com sempre et superes quina bona presentacia, segur que diví, em permís anoto la teva formula

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. Devia ser deliciós aquest pastis, i tan bonic...

    ResponElimina
  15. La pinta és increïble! I el gust...segur que també! :P

    Petonets!

    Rogeret

    ResponElimina
  16. Bravo Cristina! Vas fer un pastís delicat amb una presentació excel·lent!
    Per molts anys a la teva mare!
    Petons!

    ResponElimina
  17. Quin pastís mes bo, fi, amb presencia, ... quina inspiració mes bona vas tenir.

    petons

    ResponElimina
  18. Espectacular!!! I que bo!!! Segur que va encantar a tothom..... sobretot a la mare. Moltes felicitats per a ella!!!

    ResponElimina
  19. Gràcies pels vostres comentaris. La meva mare és va emocionar molt...i, la meva neboda (6 anys) només feia que preguntar-me com havia fet el pastís i que les flors les volia per ella.

    ResponElimina
  20. Un pastís preciós i deliciós, segur que va desaparèixer en un obrir i tancar d'ulls.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Molt bona! ideal per l'estiu. Me l'apunto! Gràcies i salutacions,

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...