Amb aquesta melmelada de meló participo en la convocatòria d´aquest mes de maig que han proposat la Judith i la Mónica de Memòries d´una cuinera. L´any passat vaig anar amb el meus pares a la Fundacíó Alícia- Món Sant Benet. Va ser una visita molt instructiva. Tant que a la meva mare se li va contagiar la fal.lera innovadora, experimental i eclèctica d´aquesta Fundació. Pocs dies més tard va aprofitar el meló que li quedava a la nevera i , d´aquest em va fer una melmelada que a mi no se m´hauria ocorregut.
Ingredients
Per a 3-4 pots
-1 kg de meló sense la pela ni les llavors.
-1/2 kg. de sucre.
-1 llimona.
-1/2 branqueta de canyella.
Preparació
-Talleu la polpa del meló a daus, tireu-la a la cassola i barregeu-hi el sucre. Deixeu-ho 24 hores en maceració dins de la nevera perquè es faci almívar.
-Un cop transcorregudes les 24 hores; peleu la llimona sense agafar la part blanca; tritureu la pela i afegiu-la a la cassola amb el meló i el sucre.
-Poseu la cassola a bullir a foc lent, afegiu-hi la canyella i deixeu-ho bullir 1 hora, remenant ben sovint.
-Un cop feta la melmelada; esterilitzeu els pots en una olla amb aigua bullint durant 15 minuts. Un cop eixugats i secs afegiu-hi la melmelada i guardeu els pots cap avall.
Bon profit!
Que mermelada tan especial, provare de hacerla, besitos
ResponEliminaJo t'havia deixat un comentari però es veu que no estic de sort!
ResponEliminaEt deia que la trobava molt original i que aquests xiclets m'encantaven!
Gràcies per participar al meòries i bon cap de setmana!
Potser acaben sortint els dos missatges!!!!
Hola, bon dia!
ResponEliminaSi que és innovar, si! Amb el meló, no imagino pas el gustet així que haurem de fer-la oi? Aquest xiclets són la meva perdició.. i que monos que queden. Petonets
veus aquesta si que no la he fet mai i es una opció que m'agradara,l'apunto,petons
ResponEliminaTampoc s'he m'hauria passat pel cap!!!! Penso tastar-la ja!
ResponEliminaLa foto m'encanta, Cristina!
Un petó,
Esther
quina idea mes bona i ara que es temporada de melons mes que mes. m'ha encantat. petonnns
ResponEliminajajajaja a mi se'm va passar pel cap, però és que crec que no vaig deuxar escapar cap fruita! La trobo genial, i de fer la faré seguríssim!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Si que es innovadora! Provaré de fer-la :)
ResponEliminade meló????? ooooooo, m'acabo d'enamorar!!! sóc una fan del meló, i aquesta melmelada l'haig de tastar ja!!! crec que no tindré hores per fer totes les propostes!!!! que bones!!!!! milions de gràcies per participar!!! petonets
ResponEliminaHola Cristina!! No m'ho hauria imaginat mai... de meló!! Ha de ser bonissima!! Ara que tot just els em plantat a casa, si en surten prous, ja sé que fer-n'he!! :)
ResponEliminaPetons
Tens una mare molt moderna! :)
ResponEliminaNo he tastat mai la melmelada de meló però segur que ha de quedar ben bona!
me encanta esta version nunca la habia visto
ResponEliminamolt be
peto
miquel
Quina mermelada més original, mira que ara se'n fan de gustos diferents però aquesta no l'havia vist fins avui. Quines bones idees teniu a la familia!
ResponEliminaMolt original aquesta melmelada. Ha de ser boníssima. Venen ganes de fer-la.
ResponEliminaPetonets.
Belén
Hola Cristina, una aportació boníssima segur que la faré. M'agrada la quantitat de sucre que hi has posat
ResponEliminaOooooooh! Me'n recordo de petita que menjàvem aquests xiclets de meló, que tenien un gust súper autèntic i eren tan grans que no ens cabien a la boca... Quins records!
ResponEliminaLa melmelada de meló ha de ser boníssima i ben original.
Fins aviat!
La Taula d'en Bernat
Què original i que bona que ha d'estar la melmelada de meló! Una abraçada!!!
ResponEliminaHa de ser molt bona i curiosa aquestta melmelada. mira que moderna la teva mare!!
ResponEliminaNo soc massa "melmelader", però es que això es un autèntic luxe!!
ResponEliminaOstres, de meló!!! quin tipus de meló, qualsevol, va bé?? bona setmana!
ResponEliminaGràcies pels vostres comentaris.
ResponEliminaTeresa,sí, qualsevol va bé i si és cantaloup, millor que millor....
Vaja recull de bones receptes de melmelades que faran Memòries d´una cuinera, aquesta teva ha de ser deliciosa i crec que m´animaré a fer-la....un petonet
ResponEliminajejeje... així que la teva mare és la innovadora a la cuina! Aquesta melmelada l'hauré de provar perquè no m'imagino el gust. Això sí fa mooolt bona pinta!
ResponEliminaPetons!