La llimona em trasllada a Sicília, illa italiana coneguda arreu del món per la màfia, però que et deixa meravellada quan la descobreixes. Què descobreixes? L´art; tota l´illa és una gran monument; la natura, el volcà Etna sempre espetegant; el mar i les llegendes mítiques que l´envolten; i, com no, la gastronomia. Els macarrons, maccheroni, i els gelats, gelati són originaris de Sicilia. Els sicilians reivindiquen l´invenció del gelat i, en concret, del sorbet.
Em vaig fer un fart de menjar sorbet de llimona o granite i beure sucs de llimona acabats d´exprémer, 100% naturals i, d´una exquisidesa sensacional. Tota l´illa és un gran llimoner.
Ingredients de la recepta viatgera
Per a 6 persones
-2 ous i 3 rovells.
-150 ml de suc de llimona(4 llimones aprox.)
-250 gr. de sucre.
-500cc. d´aigua
-2 cullerades de maizena.
-La pell de 3 llimones.* 3 pells de llimona donen un grau d´acidesa bastant accentuat a la crema, per tant, es pot afegir, d´1 a 3 pells a gust del consumidor.*
Preparació
-Dins d´un bol, poseu-hi tres rovells, i els 2 ous sencers. Un cop batuts, barregeu-hi el suc de llimona i la maizena desfeta en una mica de l´aigua que requereix la recepta.
-Tireu-hi l´aigua que queda, remeneu-ho bé i finalment afegiu-hi la pell de llimona ratllada ben fina.
-Quan no tingueu ben barrejat, poseu-ho a coure a foc suau sense deixar de remenar fins que arrenqui el bull. Us quedarà una crema.
-Un cop feta la crema, passeu-la per un colador fi i ompliu les copes en calent.
-En el moment de servir, decoreu-les al gust.
Bon profit i ...
L´Etna al fons i, als seus peus, la badia de Taormina
Salami amb formatge i, quines dimensions!!
bon viatge!
Sempre estic preparada per anar de viatge a Itàlia i Sicilia ho tinc pendent. Tinc moltíssimes ganes!
ResponEliminaQuina crema més bona, perfecta pel temps que s'apropa, peró que vingui la caloreta ja!!! Que fa molt fred!
Petonets,
Esther
http://comosiempremadreando.blogspot.com
Mira que hem estat per arreu d'Itàlia! però Sicília la tenim pendent, i no serà per manca de ganes.
ResponEliminaaquesta crema de llimona ha de ser deliciosa, no sabia que a Sicilia hi havia tants llimoners, cada dia aprens alguna cosa.
Petonets i moltes gràcies per participar, ens fa molta il·lusió!!
Doncs jo també tinc moltíssimes ganes d'anar a Sicília, em fascina Itàlia!
ResponEliminaAquesta cremeta ha de ser una autèntica delícia!
Petonets
Sandra
Una recepta molt digestiva!
ResponEliminaHe al·lucinat amb el salami amb formatge, molt petitet, no?
Petonets.
M'encanta la crema de llimona.No sabia que a Sicília hi havien tants llimoners...es curiós!
ResponEliminaPetonets.
que maca és Sicilia!!! nosaltres guardem molts bons records!!! una cremeta ben bona per aquest estiu!!! petonets i molts sort
ResponEliminammm que bona que és la crema de llimona! Haurem d'anar a Sicília! Desconeixia que fos país de llimones! :)
ResponEliminaPetons!
Hola,
ResponEliminaQuantes coses s'aprenen! no sabia que hi fos un lloc de tantes llimones..Un tall d'aquest salami amb formatge deu ser per una pizza no? mare meva quina dimensió.. Quina crema més bona, suposo que deu quedar, fina, fina,... petonets
me falta Sicilia y me falta esta crema de llimona,asi que a pendientes
ResponEliminapeto
miquel
HOla!
ResponEliminaSembla que anem viatjant una mica a través de les receptes! Es fantàstic! Ah! el dilluns de pasqua tmb va ser el meu aniversari,com la teva mare!
Petons
Tinc llimones... tinc de tot i m'agrada la llimona, postres per fer...
ResponEliminauna abraçada
M'encanta la llimona de postres després d'un àpat. Aquesta cremeta es veu deliciosa i amb una groc tan intens!!!uhmmm!!!
ResponEliminaDeunidó el fornatge farcit de salami jejeje....
Quina recepta més bona per a participar en aquest concurs, com nosaltres també som al Mediterrani i tenim moltes llimones aquesta crema ha de quedar riquíssima...un petontet
ResponEliminaGràcies pels vostres comentaris.
ResponEliminaAquesta crema també la podeu fer servir com a farciment per qualsevol pastís o llepòlia.
Alba, gràcies. Pels comentaris m´acabo d´assabentar que era un concurs...:-D!! jo, je, ji, jo.... Jo he participat al repte perquè m´agrada "descobrir món" és fantàstic, oi?
Hola Cristina
ResponEliminaUna crema molt divertida. A casa tenim un llimoner i en tenim tot l’any, però no en som gaire amants de les llimones
Bona cuina
Mmm..... gelati italians! Són els millors gelats del món! :)
ResponEliminaI de llimona... mmmmm....
A casa fem la crema de llimona molt semblant, crec que és una de les primeres receptes de postres que vaig aprendre a fer quan tenia 14 anys... tots els meus germans me la demanaven els diumenges :)
Hola Cristina, guapa tu
ResponEliminaquin mini viatge més maco ens acabes de fer,...la crema segur que està de 10,....
mil petonets Susanna i Visca el Barçá
Hola cristina ¡¡¡ gràcies per pasarte pel meu blog.
ResponEliminaJo les manualitats les penjo en un altre blog, suposo que ja has vist l'enllaç.
Aquesta recepta de la crema ha de ser bonissima. Amb el teu permis la guardarè.
Ja ens anirem veien.
Petons
Que bona aquesta crema de llimona i que bona la cuina siciliana. Felicitats!!
ResponEliminaFresqueta, que bona!!!!!
ResponEliminaJo també la faig i es mol semblant.
També en vindria de gust menjarla amb una terraseta de Sicilia.
Petons
Hola Cristina, me n'alegro que ens hagim autopresentat!! ja tinc un altra blog a seguir...i a més de postres. He fet una ullada a les receptes que tens i les hauré de classificar perquè les vull fer totess!! amb el que m'agraden els dolços. Bé, estem en contacte!! a cuinar!! Un petó!
ResponElimina¡Me encanta esta crema de limón!. Me la comooo...
ResponEliminaM'encata el teu blog, sicília i la crema de llimona. Quina sort haver-te conegut. Petons
ResponEliminaHola Cristina, ara remeno jo pel teu blog!
ResponEliminaQue bons tots aquests dolços!!! La crema de llimona molt senzilla de fer i ha d'estar boníssima!
T'aniré seguint. Fins aviat!