dilluns, 5 de desembre del 2011

PASTÍS DE TRES XOCOLATES


Avui la Matilde ha fet 70 anys i  com sé que és una autèntica xocoaddicta no podia fer-li cap altre pastís que el clàssic de tres xocolates.  No sabria dir-vos de quin blog exactament he extret la recepta...De fet n´he vist tantes que crec que he fet un recopilatori del millor de cadascun d'ells. 



Un pastís per autèntics xocoaddictes que entra amb molta suavitat tot i  la quantitat de xocolata que hi porta.

Ingredients
Per un motlle desemmotllable de 23 cm.
-150 gr. de xocolata negra.
-150 gr. de xocolata amb llet.
-150 gr. de xocolata blanca.
-60 gr de mantega.
-200 gr de galetes Maria.
-1 rajolí de llet.
-750 ml de llet.
-750 ml de nata per muntar.
-150 gr. de sucre.
-3 sobres de quallada en pols.

Preparació
-Tritureu les galetes (pols) i les mescleu amb la mantega pomada* i un rajolí de llet -només un rajolí perquè si us passeu no quallarà la massa-fins a obtenir una massa ferma i homogènia i l´esteneu bé en la base del motlle.
-Aquesta base la podeu posar en la nevera fins uns moments abans d´abocar-hi la primera capa de xocolata.

1-Preparació de la 1a  capa: xocolata negra.
-Desfeu un sobre de quallada en una mica de la llet que necessitareu per preparar la primera capa que són 250 ml. Aquest pas es fa per eliminar grumolls. 
-En un cassó hi  afegiu 75 gr. de sucre; 250 ml de nata;  la resta de la llet que hàgiu separat de la que necessiteu per dissoldre la quallada i la quallada dissolta. Escalfeu-lo en el foc sense que arribi a bullir sempre remenant perquè no s´enganxi. Quan arrenqui la primera butllofa ho retireu del foc. La textura que adquireix és semblant a la xocolata desfeta.
-Aboqueu-hi la xocolata sobre la galeta suaument*

2-Preparació de la 1a  capa: xocolata amb llet
-Igual que la de xocolata negra però amb 50 gr. de sucre en comptes de 75 gr.
-Aboqueu-hi la xocolata sobre la xoco negra suaument

3-Preparació de la 1a  capa: xocolata blanca
-Desfeu un sobre de quallada en una mica de la llet que necessitareu per preparar la tercera capa que són 250 ml. Aquest pas es fa per eliminar grumolls. Al tractar-se de l´última capa i a fi d´eliminar bombolles que puguin fer-se en la superficie i, que són poc agraïdes visualment, haureu de colar la quallada que heu dissolt en la mica de llet abans d´afegir-la en el cassó amb la resta d´ingredients.
-Igual que les anteriors capes però amb 25 gr. de sucre.
-Aboqueu-hi la xocolata sobre la xoco amb llet suaument.

Consells
-És preferible fer el pastís d´un dia per l' altra perquè qualli millor.
-* Si se us oblida treure la mantega de la nevera a fi que es faci pomada. La podeu estovar en el microones però sempre en l'opció de descongelar. Mai amb temperatura ja que faria líquid (truquet d'en Pep Nogué).
-No cal deixar refredar entre capa i capa. El temps que transcorre preparant  capa i capa ja és suficient per quallar.
-*Per abocar la 2a i 3a capa cal que poseu una cullera boca avall i deixeu que caigui suament, en forma de rajolí, la xocolata sobre la cullera amb suavitat. Comenceu pels extrems fins arribar al centre ja que el mig del pastís és més tendre.
- Perquè no se us separin les capes a l´hora de menjar el tall  podeu fer unes ratlles suaus amb una forquilla sobre la capa base; És a dir, sobre la capa negra abans d´abocar-hi la xoco amb llet i sobre la capa de xoco amb llet amb d´abocar-hi la xoco blanca. 



Per molt anys Matilde; per molts anys que em pugui impregnar de la teva saviesa i que poguem gaudir de l´intercanvi dels nostres estimats llibres de lectura.

Bon profit!

30 comentaris:

  1. Aquest el vaig fer un cop i em va agradar molt!! Esta bonissim!
    Petons

    ResponElimina
  2. Cristina que contenta se pondria la Matilde,es un pastel ideal para los chocoadictos,te ha quedado fantastico,y bien decorado, es muy bueno te lo digo porque hice uno en version vasito que pronto vera la luz.
    bona setmana

    ResponElimina
  3. Caram, caram la senyora Matilde! Quin pastís de 70 anys li espera, quan el vegi ja se li desferà la boca.
    No he fet servir mai la quallada però de la manera que ho expliques m'ha fet venir ganes de provar-la.

    ResponElimina
  4. segur que ha estat super contenta amb aquest pastis a que si??? si es que te una pinta mmmmm poc duraria a casa meva jejej petons guapaaaaa

    ResponElimina
  5. Que bonito y que rico de chocolate. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  6. El vaig fer aquest estiu per a un aniversari i va triomfar molt, és entretingut però molt fàcil de fer, val la pena! Què mones les rajoletes de xoco!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. T'ha quedat super xulo. Jo també tinc el motllo de les xocolatines i encara no l'he estrenat...
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Quina recepta mes extraordinaria!
    Em cau be la Sra Matilde! Li desitjo molta salut per seguir compartint amb tu la lectura i comapanyia!!!
    Una abraçada,
    Mgloria

    ResponElimina
  9. Aquest pastís és tot un clàssic. Una gran elecció per celebrar aquests 70 anys tan especials. Segur que la Matilde haurà quedat encantada amb aquest pastís, t'ha quedat perfecte!

    ResponElimina
  10. Es un pastís molt bo, sobretot pels amants de la xocolata, com bé dius. La meva cunyada va tenir un temps que no parava de fer-ne i en duia cada vegada que hi havia un apat familiar...es fa fer pesada i tot la pobre ! jajja!! un postre que fa quedar rebé a qualsevol! petons

    ResponElimina
  11. Un pastís sempre ben digne de la millor festa!.Jo faig una versió diferent, no hi poso quallada, de fet són 3 mousses de xocolata fetes amb les clares i la nata muntades. Un pastís preciós que amb aquestes xocolatines queda de llibre!!!

    ResponElimina
  12. Fa temps que també el tinc vist i amb ganes de fer-lo, i es que te una pinta molt bona, i m'encanta la xocolata.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Jo també he fet aquest pastís un munt de vegades i veig que el fem pràcticament igual. Jo el vaig treure del blog de la Gemma, La cuina de casa, però ella l'havia tret d'algun altre lloc... El divendres passat el vaig fer en vasets individuals sense la base de galeta i també va quedar genial, més lleuger...

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  14. Un pastís genial, com sempre!!! Les mini taules de xocolata són una cucada. M'apunto la recepta, t'ha quedat de fàbula.
    Petonets
    MAR, de EL que no mata engreixa

    ResponElimina
  15. Hola Cristina.
    Aquest sí que és per xocoadictes, molt maco i bo. No coneixia el truc de la cullera del raves. Ja veus sempre aprenem coses noves. La creu és la de Sant Francesc oi?.
    Bona cuina

    ResponElimina
  16. Narcís, la creu de de St.Francesc, vés per on! Ni idea..això ha sortit de la meva imaginació....La creu de St.Francesc, és així? Què fort1

    ResponElimina
  17. ostres, merci pels consells, sobretot pel de la mantgea i pel de començar a vessar la següent capa pels costats, perquè en algun pastís d'aquest tipus m'havia passat de que se'm barregessin una mica les capes, i és que sempre començo pel mig!
    De conya!

    ResponElimina
  18. Aquest pastís és un dels preferits dels meus fills!!! Felicitats per la Matilde

    ResponElimina
  19. Aquest pastís fa tornar bojos els infants i els no tan infants. Ho dic per experiència. És boníssim!

    ResponElimina
  20. Tot un clàssic, sempre que el faig es tot un èxit. Bonissim, t'ha quedat mol maco.
    Petons

    ResponElimina
  21. Cristina aquest pastis t'ha quedat de luxe. Aixó que expliques de la cullera, a mi també m'ho varen dir i la veritat es que va molt bé. Es molt bó aquest pastis i fa molt d'efecte.
    Petons

    ResponElimina
  22. O sigui que és un pastís ideal per a mí!!
    Petons,
    Esther

    ResponElimina
  23. Jo també l' he vist moltes vegades i encara no he trobat l' ocasió de fer-lo. Tu sí que l' has trobat i estic segura que la Matilde va quedar encantada.

    ResponElimina
  24. Moltes felicitats a la Matilde!!!! el pastís t'ha quedat preciós, segur que la Matilde va gaudir amb la sobredossi de xocolata!
    Petonets

    ResponElimina
  25. El pastís perfetcte. Una bona presentació.
    Nani

    ResponElimina
  26. Hola Cristina, guapa tu

    Per molts anys a la Sra,Matilde, i a tu per un pastís tant maco i tant bo, anoto la teva formula, segur que es la millor,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  27. Amb aquest pastís sempre quedes bé, una presentació molt maca.
    Petons.

    ResponElimina
  28. que bien te ha salido, las capas perfectas!!!
    Un beso
    Paloma
    www.chocolatmalaga.blogspot.com

    ResponElimina
  29. Molt maca, pero els conselles estan mooolt ben explicats.

    Un petonet maca

    ResponElimina
  30. T'ha quedat perfecte Cristina i m'agrada molt la decoració que has fet.
    Gràcies pels consells, jo l'he fet moltes vegades i t'asseguro que em seran molt útils per a la propera.
    Petonets

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...