Ja s'apropa Nadal i en aquestes dates tothom té l'agenda atapeïda de trobades, dinars, esmorzars, sopars que jo sempre m' he preguntat per què aquest caliu nadalenc no es distribueix durant tot l'any... Ahir tenia una cita amb amics i els hi vaig portar com a detall aquests tradicionals ametllats que no podien faltar en el meu blog. Deliciosos i molt fàcils de fer.
Ingredients
Per a 20-25 unitats
-300 gr. de sucre.
-5 clares d´ou.
-1/2 kg d´ametlla mòlta.
-1 culleradeta de ratlladura de llimona.
-50 gr. ametlles crues senceres.
Preparació
-Heu de disposar d´una mànega pastissera i d' una boquilla llisa d´uns 12-15 mm.
-Bateu les clares a punt de neu. Quan bateu i aquestes comencin a agafar cos aboqueu-hi el sucre el forma de pluja.
-Incorporeu-hi a la mescla anterior l'ametlla mòlta i la ratlladura de llimona. Mescleu bé.
-Preescalfeu el forn a 170ºC( a dalt i abaix)
-Introduïu la preparació en un mànega pastissera i formeu petites boles sobre una plata de forn coberta amb paper vegetal, tot deixant 2 o 3 cm de separació entre una i l´altra. Col.loqueu una ametlla a sobre de cada boleta.
-Coeu les galetes durant 12-15' fins que agafin un to daurat.
-Retireu-ho i deixeu-ho refredar. Desenganxeu-los del paper amb una espàtula.
-Haureu de repetir l´enfornat tantes vegades com calgui fins que s´acabi la massa.
-Si no teniu boquilla podeu formar les boletes amb dues culleradetes de postres, però no us quedaran tan formades.
son tant bonsssss,a mi m'agraden molt aixi que aquest any en fare segur,petons
ResponEliminaQue bons!!! No els he fet mai, pero m'animare segur! :)
ResponEliminaPetons
De petita eren les meves galetes preferides! T'han quedat perfectes, i les fotos molt maques.
ResponEliminaI, què bons!!!
ResponEliminaRecordes aquells que tenien forma allargadeta que en deien "picos pato" o algo així? Ara li diré a en Narcís si se'n recorda.
T'han quedat genials.
Cristina; -Bufet de postres- Estic d'acord amb tú, amb el referent a distribuir mes els àpats de Nadal i distribuir-los durant tot l'any.
ResponEliminaEls amics que de ben segur que encantats d'aquets ametllats.
Que vagi de gust Cristina¡¡
Estàn perfectes, quina sort van tenir els teus amics. No semblen difícils de fer.
ResponEliminaPetons.
Quina pinta tenen.Veure si els faig la meitat de bons que tu
ResponEliminaPetons
Ja tens raó, les trobades nadalenques acaben atipant massa! jajajaja
ResponEliminaAquest ametllats tenen una pinta tremenda, m'enduc la recepta!
Petonets
Sandra
Són les galetes preferides del meu pare! M'apunto la teva recepta perquè trobo que t'han quedat perfectes. Segur que van triomfar a la trobada d'ahir amb els amics ;)
ResponEliminaDoncs els amics estarien encantats!!! a mi també m'agraden molt però no n'acostumo a fer...ja se com emplear els 300 g d'atmetlla molta que tinc per casa..! petons
ResponEliminaHola Cristina, guapa tu
ResponEliminaaixò em recorda que fa moltes llunes que no en faig,.....es que nena a casa tot vola, i ens em de controlar el kilets...., la veritat es que estan mortals
mil petonets Susanna
Cristina, tens raó, tots estem esperant el Nadal i després ens agobiem perquè tenim massa compromisos i trobades on acabem tips! Ens ho hauriem de muntar millor!
ResponEliminaAquests ametllats tenen molt bona pinta!
Haurem de començar a fer règim, perquè amb aquesta proposta...
ResponEliminaNani
Uau, doncs devien quedar encantadíssims els amics!!! jaja Com que no necessiten gaires ingredients, em sembla que m'animaré a fer-los d'aquí poc.. jeje
ResponEliminaUn petoneeet! :D
Hoal guapa, quina pinta que fan... i ben fàcils de fer. Si els faig, ja t'explico com m'han quedat, ok?
ResponEliminaPetonets.
Doncs si que són fàcils i ademés han de ser molt bons.
ResponEliminaUna abraçada
Són perfectes!!!! a veure si m'animo i les faig. Petonets
ResponEliminaDissabte deia que és una recepta d'aquelles que sempre vull fer i que no faig mai, a veure si les faig abans de que acabi l'any.
ResponEliminaPetons.
La `pinta és de professional, t'han quedat molt bé! i segur que més bones encara!
ResponEliminaSegur que van quedar encantats! veure't a tu és senyal de dolçor. Estan perfectes i segur que boníssims.!!
ResponEliminapetons
T'ahn quedat perfectes aquestes galetes .Haure de probar-les.
ResponEliminaPetons
unas buenas galletas y las tuyas estan estupendas y ricas
ResponEliminaAquests ametllats tenen una pinta irresistible!!!!!!
ResponEliminaPetons
Cristina enviem un correu que no sé que em passa amb les meves adreces. És per confirmar dinar de dissabte
ResponEliminaT´han quedat perfectes.!!! Prenc nota de la recepta que després de fer crema m´agrada aprofitgar les clares i així serà una molt bona opció.. Petons,
ResponEliminaHola Cristina
ResponEliminaPastissera, pastissera, els ametllats, perfectes.
Bona cuina
Mmmmmm, que bons!!
ResponEliminaGràcies Cristina!
ResponEliminaAra que ja sé on trobar la fècula de patata faré el pa de pessic ben fet. I aquests ametllats que els tinc pendents!
Bon cap de setmana
Aquestes galetes són de les que més m'agraden!!!
ResponEliminaT'han quedat perfectes!!!!
Petons
Cristina, aquests ametllats em semblen ideals per acompanyar qualsevol sobretaula. :)
ResponEliminaPetons!
Cristina, semblen uns ametllats de disseny! Tan blanquets i rodons... t'han quedat al punt! petonets
ResponEliminaaquesta recepta l'hauré de fer! tenen una pinta boníssima, i m'encanten les ametelles :)
ResponEliminaBon recordatori, si senyor.
ResponElimina