Avui la Matilde ha fet 70 anys i com sé que és una autèntica xocoaddicta no podia fer-li cap altre pastís que el clàssic de tres xocolates. No sabria dir-vos de quin blog exactament he extret la recepta...De fet n´he vist tantes que crec que he fet un recopilatori del millor de cadascun d'ells.
Un pastís per autèntics xocoaddictes que entra amb molta suavitat tot i la quantitat de xocolata que hi porta.
Ingredients
Per un motlle desemmotllable de 23 cm.
-150 gr. de xocolata negra.
-150 gr. de xocolata amb llet.
-150 gr. de xocolata blanca.
-60 gr de mantega.
-200 gr de galetes Maria.
-1 rajolí de llet.
-750 ml de llet.
-750 ml de nata per muntar.
-150 gr. de sucre.
-3 sobres de quallada en pols.
Preparació
-Tritureu les galetes (pols) i les mescleu amb la mantega pomada* i un rajolí de llet -només un rajolí perquè si us passeu no quallarà la massa-fins a obtenir una massa ferma i homogènia i l´esteneu bé en la base del motlle.
-Aquesta base la podeu posar en la nevera fins uns moments abans d´abocar-hi la primera capa de xocolata.
1-Preparació de la 1a capa: xocolata negra.
-Desfeu un sobre de quallada en una mica de la llet que necessitareu per preparar la primera capa que són 250 ml. Aquest pas es fa per eliminar grumolls.
-En un cassó hi afegiu 75 gr. de sucre; 250 ml de nata; la resta de la llet que hàgiu separat de la que necessiteu per dissoldre la quallada i la quallada dissolta. Escalfeu-lo en el foc sense que arribi a bullir sempre remenant perquè no s´enganxi. Quan arrenqui la primera butllofa ho retireu del foc. La textura que adquireix és semblant a la xocolata desfeta.
-Aboqueu-hi la xocolata sobre la galeta suaument*
-Aboqueu-hi la xocolata sobre la galeta suaument*
2-Preparació de la 1a capa: xocolata amb llet
-Igual que la de xocolata negra però amb 50 gr. de sucre en comptes de 75 gr.
-Aboqueu-hi la xocolata sobre la xoco negra suaument
-Aboqueu-hi la xocolata sobre la xoco negra suaument
3-Preparació de la 1a capa: xocolata blanca
-Desfeu un sobre de quallada en una mica de la llet que necessitareu per preparar la tercera capa que són 250 ml. Aquest pas es fa per eliminar grumolls. Al tractar-se de l´última capa i a fi d´eliminar bombolles que puguin fer-se en la superficie i, que són poc agraïdes visualment, haureu de colar la quallada que heu dissolt en la mica de llet abans d´afegir-la en el cassó amb la resta d´ingredients.
-Igual que les anteriors capes però amb 25 gr. de sucre.
-Aboqueu-hi la xocolata sobre la xoco amb llet suaument.
Consells
-És preferible fer el pastís d´un dia per l' altra perquè qualli millor.
-* Si se us oblida treure la mantega de la nevera a fi que es faci pomada. La podeu estovar en el microones però sempre en l'opció de descongelar. Mai amb temperatura ja que faria líquid (truquet d'en Pep Nogué).
-No cal deixar refredar entre capa i capa. El temps que transcorre preparant capa i capa ja és suficient per quallar.
-*Per abocar la 2a i 3a capa cal que poseu una cullera boca avall i deixeu que caigui suament, en forma de rajolí, la xocolata sobre la cullera amb suavitat. Comenceu pels extrems fins arribar al centre ja que el mig del pastís és més tendre.
- Perquè no se us separin les capes a l´hora de menjar el tall podeu fer unes ratlles suaus amb una forquilla sobre la capa base; És a dir, sobre la capa negra abans d´abocar-hi la xoco amb llet i sobre la capa de xoco amb llet amb d´abocar-hi la xoco blanca.
Per molt anys Matilde; per molts anys que em pugui impregnar de la teva saviesa i que poguem gaudir de l´intercanvi dels nostres estimats llibres de lectura.
Bon profit!
Aquest el vaig fer un cop i em va agradar molt!! Esta bonissim!
ResponEliminaPetons
Cristina que contenta se pondria la Matilde,es un pastel ideal para los chocoadictos,te ha quedado fantastico,y bien decorado, es muy bueno te lo digo porque hice uno en version vasito que pronto vera la luz.
ResponEliminabona setmana
Caram, caram la senyora Matilde! Quin pastís de 70 anys li espera, quan el vegi ja se li desferà la boca.
ResponEliminaNo he fet servir mai la quallada però de la manera que ho expliques m'ha fet venir ganes de provar-la.
segur que ha estat super contenta amb aquest pastis a que si??? si es que te una pinta mmmmm poc duraria a casa meva jejej petons guapaaaaa
ResponEliminaQue bonito y que rico de chocolate. Besos!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
El vaig fer aquest estiu per a un aniversari i va triomfar molt, és entretingut però molt fàcil de fer, val la pena! Què mones les rajoletes de xoco!
ResponEliminaPetonets
Sandra
T'ha quedat super xulo. Jo també tinc el motllo de les xocolatines i encara no l'he estrenat...
ResponEliminaPetonets.
Quina recepta mes extraordinaria!
ResponEliminaEm cau be la Sra Matilde! Li desitjo molta salut per seguir compartint amb tu la lectura i comapanyia!!!
Una abraçada,
Mgloria
Aquest pastís és tot un clàssic. Una gran elecció per celebrar aquests 70 anys tan especials. Segur que la Matilde haurà quedat encantada amb aquest pastís, t'ha quedat perfecte!
ResponEliminaEs un pastís molt bo, sobretot pels amants de la xocolata, com bé dius. La meva cunyada va tenir un temps que no parava de fer-ne i en duia cada vegada que hi havia un apat familiar...es fa fer pesada i tot la pobre ! jajja!! un postre que fa quedar rebé a qualsevol! petons
ResponEliminaUn pastís sempre ben digne de la millor festa!.Jo faig una versió diferent, no hi poso quallada, de fet són 3 mousses de xocolata fetes amb les clares i la nata muntades. Un pastís preciós que amb aquestes xocolatines queda de llibre!!!
ResponEliminaFa temps que també el tinc vist i amb ganes de fer-lo, i es que te una pinta molt bona, i m'encanta la xocolata.
ResponEliminaUna abraçada
Jo també he fet aquest pastís un munt de vegades i veig que el fem pràcticament igual. Jo el vaig treure del blog de la Gemma, La cuina de casa, però ella l'havia tret d'algun altre lloc... El divendres passat el vaig fer en vasets individuals sense la base de galeta i també va quedar genial, més lleuger...
ResponEliminaPetonets!
Anna
Un pastís genial, com sempre!!! Les mini taules de xocolata són una cucada. M'apunto la recepta, t'ha quedat de fàbula.
ResponEliminaPetonets
MAR, de EL que no mata engreixa
Hola Cristina.
ResponEliminaAquest sí que és per xocoadictes, molt maco i bo. No coneixia el truc de la cullera del raves. Ja veus sempre aprenem coses noves. La creu és la de Sant Francesc oi?.
Bona cuina
Narcís, la creu de de St.Francesc, vés per on! Ni idea..això ha sortit de la meva imaginació....La creu de St.Francesc, és així? Què fort1
ResponEliminaostres, merci pels consells, sobretot pel de la mantgea i pel de començar a vessar la següent capa pels costats, perquè en algun pastís d'aquest tipus m'havia passat de que se'm barregessin una mica les capes, i és que sempre començo pel mig!
ResponEliminaDe conya!
Aquest pastís és un dels preferits dels meus fills!!! Felicitats per la Matilde
ResponEliminaAquest pastís fa tornar bojos els infants i els no tan infants. Ho dic per experiència. És boníssim!
ResponEliminaTot un clàssic, sempre que el faig es tot un èxit. Bonissim, t'ha quedat mol maco.
ResponEliminaPetons
Cristina aquest pastis t'ha quedat de luxe. Aixó que expliques de la cullera, a mi també m'ho varen dir i la veritat es que va molt bé. Es molt bó aquest pastis i fa molt d'efecte.
ResponEliminaPetons
O sigui que és un pastís ideal per a mí!!
ResponEliminaPetons,
Esther
Jo també l' he vist moltes vegades i encara no he trobat l' ocasió de fer-lo. Tu sí que l' has trobat i estic segura que la Matilde va quedar encantada.
ResponEliminaMoltes felicitats a la Matilde!!!! el pastís t'ha quedat preciós, segur que la Matilde va gaudir amb la sobredossi de xocolata!
ResponEliminaPetonets
El pastís perfetcte. Una bona presentació.
ResponEliminaNani
Hola Cristina, guapa tu
ResponEliminaPer molts anys a la Sra,Matilde, i a tu per un pastís tant maco i tant bo, anoto la teva formula, segur que es la millor,
mil petonets Susanna
Amb aquest pastís sempre quedes bé, una presentació molt maca.
ResponEliminaPetons.
que bien te ha salido, las capas perfectas!!!
ResponEliminaUn beso
Paloma
www.chocolatmalaga.blogspot.com
Molt maca, pero els conselles estan mooolt ben explicats.
ResponEliminaUn petonet maca
T'ha quedat perfecte Cristina i m'agrada molt la decoració que has fet.
ResponEliminaGràcies pels consells, jo l'he fet moltes vegades i t'asseguro que em seran molt útils per a la propera.
Petonets