dimarts, 1 de novembre de 2011

PANELLETS


Dia de Tots Sants, dia de panellets. A casa seguim la tradició antiga de menjar-nos els panellets el dia 1 de Tots Sants. Antigament se celebrava la nit del dia 1 al 2 de novembre, dia dels difunts. Aquella nit es vetllaven els morts i per suportar  les temperatures nocturnes es menjaven  productes calòrics i nutritius com les castanyes, les patates, els moniatos i uns dolços fets amb la barreja d' ingredients tardorencs, els panellets.



El proppassat dia 22 d´octubre vaig assistir a la primera classe que s'impartia en la nova iniciativa engegada pels companys blocaires, la Núria, del bloc Pa amb oli i xocolata i en Narcís de La Lionesa; Taller de Postres. La recepta dels panellets la podeu trobar aqui. Jo he elaborat els panellets clàssic amb l´afegit del panellet de vainilla.










Bon profit!


26 comentaris:

  1. Cristina, sensacionals!!!! I quin reportatge, les fotografies t'han quedat millor que les meves.
    Espero que hagis tingut bona castanyada.

    ResponSuprimeix
  2. Hola Cristina
    Gràcies pel reportatge que fas del taller de panellets del dia 22.
    Aquest panellets que has fet t'han quedat perfectes.
    Bona castanyada i bona cuina

    ResponSuprimeix
  3. ostres noia, no m'havia enterat d'aquest taller de postres.
    Es que no hem tens informada!!!!!!!
    Molt xulos , els panellets. Que vagin de gust. Nosaltres ja ens els varem cruspir ahir a la nit.
    Petonets.

    ResponSuprimeix
  4. T'han quedat per llepar-te'n els dits eh!! no coneixia la història dels panellets!! que ben informada estàs!! m'ha agradat! petons

    ResponSuprimeix
  5. Tan quedat perfectes aquests panellets..............gracies al teu enllaç al blog de la lionesa ..... he pogut descobrir perque avui el de fruita m'han quedt aixafats ....hi he posat masa sucre:
    Gràcies per compartir .
    Petons

    ResponSuprimeix
  6. Tenen una pinta molt abellidora!
    Quin goig aqueix bol ple de pinyonets per a arrebossar.

    Et convide que t'inscrigues al grup gastronòmic Mengívol per a parlar de la nostra cuina tradicional.

    Ací tens més informació: http://rossejat.blogspot.com/2011/10/mengivol-la-nostra-llista-de.html
    Gràcies!

    ResponSuprimeix
  7. Ostres, quin goig de panellets!! I quina sort poder assistir al taller del Narcís, tot un luxe!
    Petons
    Sandra

    ResponSuprimeix
  8. quina sort ja m'agradaria anar amb tu ,que el Narcis i la Nuria en saben molt ,t'han quedat perfectes.petons

    ResponSuprimeix
  9. Oooohhhh!!! Quin bufet de panellets més bons... vaig a veure la recepta.. Petons,

    ResponSuprimeix
  10. Hola guapa tu

    que contenta que estic per la teva informació, segur que va ser una classe de 10x10x10

    mil petonets Susanna

    ResponSuprimeix
  11. T'han quedat sensacionals :)
    Bona castanyada!

    ResponSuprimeix
  12. Quin bé dedéu de panellets! després de la feina recompensa veure'ls! i com se'ls mengen...!

    ResponSuprimeix
  13. Aqusts també fan molt bona cara!!! Segur que t'han volat de taula.
    Petonets.
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponSuprimeix
  14. Panellets de super luxe.
    Sensacionals.
    Felicitats
    Isabel

    ResponSuprimeix
  15. veig que el taller va ser ben profitós, i en vas ser una alumna avantatjada. magnífics panellets!

    ResponSuprimeix
  16. quin gran taller!!!! has fet uns panellets fantàstics!! visca la castanyada!!! molts petonets

    ResponSuprimeix
  17. con la Nuria y el Narcis el taller seguro que siempre sera un exito y buen reportaje y estupendos todos los panellets que has hecho.
    peto

    ResponSuprimeix
  18. Quin taller mes divertit!!
    I els panellets t'han quedat de lujo!!! Perfectes!!
    Petons

    ResponSuprimeix
  19. He de dir, que els teus panellets són dels més macos que he vist per la web! De veritat, no sé si estaven tan bons, però són moníssims! jeje


    Un petonet!! :D

    ResponSuprimeix
  20. Una varietat de panellets molt bona, i els de pinyons els meus preferits.

    ResponSuprimeix
  21. Si no poguesses entrar al grup, passa'm la teua adreça a rossejat@gmail.com i t'enviaré una invitació.

    :)

    ResponSuprimeix
  22. Quina mà de panellets!!! Aquest de vainilla ha de ser boníssim! Jo només posava vainilla al de coco però, és clar, ara m'has fet pensar que hi va bé a tot arreu! Petons

    ResponSuprimeix
  23. Hola Cristina.

    Nosaltres ens mengem els panellets la nit del 31.

    Segur que et varen quedar molt bé i molt bons. El que es veu a la foto invita a menjar-se'ls a parells.

    En a mi m'agraden més els de llimona, cafè, xocolata, coco..., i després els típics de pinyons.

    ResponSuprimeix
  24. pero quins panallets de luxe, quina perfecció amb el pinyons...

    Petons

    ResponSuprimeix

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...