Aquest pastís de carbassa, que tenia a la llista de pendents, el vaig portat juntament amb els panellets a la castanyada. Es tracta d´una recepta del pastisser Pierre Hermé que vaig extreure de llibre "Enciclopedia de los postres"de l'Ed. Larousse.
A casa no som molt de carbassa per això he trobat ideal aquesta recepta ja que m' agradat molt la combinació amb avellanes i el toc de canyella. Dos ingredients de la meva devoció. Després de provar-lo he de dir que és un pastís per menjar-lo en una ocasió on no hi hagi tant dolços així s´aprecia més i no es té la sensació d´atipament.
Ingredients
-400gr. de carbassa.
-4 ous.
-400 ml d´oli d´oliva.
-350gr. de farina.
-250 gr de sucre llustre.
-200 gr. d'avellanes mòltes.
-3 culleradetes de cafè de canyella.
-1 pessic de sal.
-20 gr. de mantega.
Preparació
-La nit abans peleu la carbassa i la talleu en trossos grans nets de pipes. Bulliu-los en un cassó amb una mica de sal durant 10'.
-Un cop bullida l' heu d´escórrer i deixeu reposar la carbassa tota la nit en un colador.
-L' endemà passeu-la pel passapuré o batedora fins que quedi un puré. Afegiu-ne al puré, tot mesclant cada vegada, els ous d´un en un, l´oli, la farina, el sucre, les avellanes mòltes, la canyella i un bon pessic de sal. La massa obtinguda ha de quedar untuosa.
-Preescalfeu el forn a 160º i mentrestant aboqueu-hi la massa en un motlle corona. Ha de coure en el forn durant 60' aprox. Comproveu la cocció amb la punta del ganivet o un escuradent que haurà de sortir net.
-Desemmotlleu un cop estigui fred i serviu.
Bon profit!
A mi el pastís de carbassa m'encanta, tot i que si tinc que reconèixer que sol ser contundent, però per esmorzar al matí que bé que entra! :)
ResponEliminaFa molt bona cara Cristina. No he provat mai cap pestís de carbassa, però veient aquest poder em llenço.
ResponEliminaPetonets.
MAR, de El que no mata engreixa
Que bo!!! Té una pinta deliciosa!! M'emporto la recepta, tinc una carbasseta a la nevera...
ResponEliminaPetonets guapa
Doncs a casa sí que ens agrda la carbassa!!! I aquest pastís té una bona pinta....!!!!
ResponEliminaBon cap de setmana
quina pinta mes bona,asemés que t'ha quedat perfecte,petons
ResponEliminaT'ha quedat preciós amb aquestes vetes de xocolata. En faria un bon tros per animar aquest diumenge de pluja!
ResponEliminaQuina delícia!!! quan hi ha atmetlla en pols a la massa transforma totalment aqeust postre, però si a mes li poses carbassa....ha de ser increible aquest pastís! i perfecte per aquest temps! apuntat! petons
ResponEliminaMmmm! Aquest pastís ha de ser boníssim! I m'encanta la decoració de la nou...! Petons
ResponEliminamuy buena pinta tiene este pastis de carbassa y te salido muy bien el aire otoñal que le has dado a la foto
ResponEliminaQue bonic que t'ha quedat!! I te que estar deliciòs a mi m'agrada bastant la carabassa i encara tinc pendent fer un pastis també.
ResponEliminaPetons
Ara si que puc publicar un comentari!!!!
ResponEliminaQue et deia que t'ha quedat super xulo. Tot i que a mi no m'entusiasma la carbassa, li pegaría una caixalada,jaja.
Petonets.
Quin gustet més bó carbassa cuita i un bon grapat d´avellanes. Tinc una carbassa de l´hort del pare i segur que els hi faré així.. petons,
ResponEliminaA mi la carbassa m' agrada molt, tot i que no n' he fet mai pastís. Hauré de provar-lo que aquest té un pinta excel.ent...
ResponEliminaCristina, la combinació de carbassa i avellanes és deliciosa!! I si la recepta ve d'un mestre com en PH, èxit absolut! Has fet un pastís preciós!
ResponEliminaPetons!
Hola Cristina
ResponEliminaQuantes coses que s'aprenen en els blocs. Mai he menjat un pastís de carbassa.
A mi també m'agraden els pastissos que porten avellanes i canyella.
El teu es veu molt maco i bo.
Bona cuina
T'ha quedat un pastís molt bonic amb les tiretes de xocolata. La carbassa la faig servir molt per fer cremes.
ResponEliminaPetons.
Quin pastís més rebó! Tinc moltes ganes de fer dolços amb carbassa, té una pinta espectacular!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jo fa molt poc que vaig fer el meu primer pastís de carbassa i em va encantar el gust. Amb les avellanes ha d'estar encara més bo. La pròxima vegada n'hi posaré.
ResponEliminaPetons!
Hola Cristina, guapa tu
ResponEliminaquin pastis més preciòs, et venen ganes de mossegar la pantalla, la copio
mil petonets Susanna
Està de pel.licula!, quina foto!, venen unes ganes de fer-hi un tall!...L'any passat vaig fer unes magdalenes de carbassa i van quedar fantàstiques així que m'imagino el gustet...Una abraçada!, ens veiem el divendres,no?, ja et donaràs a conèixer!A reveure.
ResponEliminaTampoc són molt de carbassa però estic veint que es poden fer molts dolços i que queden tan bons.
ResponEliminaPetons.
Doncs a casa sí que som de carabassa, així que segur que ens encantaria! De fet, n'he fet un de molt semblant que enlloc d'avellanes portava festucs. Ha de quedar boníssim!
ResponEliminaCrec que les fulles te les deixo parteixi tu ... el pastís de carbassa (ara quan et donis la volta) m'ho porto.
ResponEliminaEm passa com a vosaltres, no soc massa de menjar carabassa.
ResponEliminaAixí i tot, el pastís que presentes es fa mirar. Molt ben acabat i unes fotos molt bones.
Aquest pastís a casa no arribaria al dia següent...
ResponEliminaNani
A casa també som de carbasa! de tota manera, n'hi ha unes que són dolces, especials per a fer al forn...sensacionals! Aqiest pastís segur que no va durar gaire...
ResponEliminaAiiii, a vegades ja passa que alguna cosa de menjar queda eclipsada enmig d'un gran banquet... jaja segur que estava boníssim!! :D
ResponEliminaUn petonàaas! :D
No he menjat mai pastis de carbassa, a la vista esta preciós, ara per esmorzar no em faria res menjar-ne un tallet Ummm
ResponEliminaPetons
mmm.... a mí me encanta la calabaza!!! aunque nunca la he comido así.... a ver si nos invitassssss...
ResponEliminaQuant de profit se li pot treure a la carabassa!!
ResponEliminaL'hem tastat de moltes maneres però encara no amb pastís, serà qüestió de posar-s'hi
Una abraçada
Cristina, sembles la fada de la ventafocs! D'una carbassa en fas un menjar diví!
ResponEliminaUna abraçada!
Va sense llevat?
ResponEliminaSÍ.
Elimina