Aquest any no he fet el típic panellet amb codony perquè el volia provar d'aquesta manera: convertit en gelat, un gelat de tardor deliciós. Al principi pot sorprendre però enganxa; cullerada que menges que es multiplica per dues més.
El codony no conté colesterol i tampoc gluten. És ric en fibra natural. Té un contingut de fibra superior a la que té un albercoc, un préssec o una pruna. I a més conté fosfor, potassi i ferro; uns minerals que ajuden a mantenir en un estat òptim els nostres músculs i ossos.
Ingredients
Per a 4 persones
-4 iogurts grecs sense sucre.
-150 gr. de nata per muntar.
-100 gr. de codonyat.
-35 gr. de sucre.
-15 gr. de sucre invertit*.
-2 cullerades de suc de llimona.
*El sucre invertit té propietats anticongelants que evita la seva cristal.lització i dóna una textura cremosa al gelat. És molt dolç per tant s´ha de substituir fins a un 30% la quantitat de sucre que requereix la recepta. En aquesta si no en teniu sucre invertit heu d´afegir 50 gr de sucre.
Preparació
-Piqueu el codonyat (reserveu alguns dadets per la decoració final). Seguidament en un bol, afegiu-hi el iogurt amb la nata sense muntar, el sucre i el sucre invertit, el suc de llimoa i el condonyat picat.
-Bateu-lo amb unes varilles fins que estigui ben cremós.
-Afegiu-hi la mescla en un recipient apte per la congelació i el deixeu en el congelador, si el voleu consumir ràpidament, unes 2 hores. Cada mitja hora retireu-ne el gelat del congelador i el bateu enèrgicament a fi d´evitar que es cristal.litzi.
-A l´hora de servir decoreu-lo amb els dadets que heu reservat.
Bon profit!
Quin gelat més original! La combinació del iogurt i el codony ha de quedar bpníssima. Jo també prefereixo un gelat com aquest que el típic panellet, je je je... ;)
ResponEliminaUhmmm!!! Gelat de codony!!! Una recepta molt original. Em guardo la recepta per l'estiu vinent...
ResponEliminaPetonets guapa
ha d'estar boníssim!!! m'encanta el codonyat. Molts petonets
ResponEliminaQue original!!! I moltes gràcies per la informació, no ho savia i m'ha agradat molt.
ResponEliminapetons
original y bueno este helado que nos presentas ,pero yo prefiero las dos cosas panellet i gelat
ResponEliminaAquesta recepta és fantàstica!! Però... on el trobes, el sucre invertit? Ja sé que dius que ho podem fer amb sucre però m'agradaria investigar-lo... petons
ResponEliminaEm sembla molt original, ha de ser molt bo! Abans no m'agradava gens el codonyat i ara, des de que el vaig començar a fer a casa ja m'agrada.
ResponEliminaPetons.
Marina, jo el vaig comprar a Gagdets. El pot és de 300 gr. i a un preu raonable.
ResponEliminaSuper original, segurament t'el copio, sino t'importa.
ResponEliminaA més un gelat amb moltes propietas.
Felicitats Cristina ets una crac!!!!!!!
Que original Cristina!!!
ResponEliminaPetons!
Pero que original!!! Amb el bon temps que fa, jo també prefereixo un gelat...
ResponEliminaFins demà..
Petonets.
El codonyat m'encanta, però en gelat deu d'estar boníssim!
ResponEliminaNani
No se m'hauria ocorregut aquest sabor i es veu molt cremòs.
ResponEliminaPetons.
Això és super original!!!! A mi tampoc se m'hauria acudit fer un gelat amb el codonyat, i això que en menjo a vegades perquè m'encanta!
ResponEliminaPetons
La primera vegada que veig aquest gelat, molt original, i amb les propietat que te el codony, s'haurà d'afegir a la dieta diaria.
ResponEliminaM'encanta la teva recepta!! jo tambe preferixo menjar aquest gelat mil vegades abans que els panellets!!! quina pinta que té! això del sucre invertit mai ho he provat i potser és la clau perquè els meus gelats no siguin un desastre....m'ho apunto!! petons
ResponEliminaUmmm aquest el provaré molt aviat, tot i que els panellets també m’agraden, el gelat es un altre cosa
ResponEliminaPetons
Pues habrá que probarlo!!! Nunca había comido un helado de membrillo... Besos.
ResponEliminaHola Cristina
ResponEliminaEns has sorprès gratament amb aquest gelat. Quina pinta!!
Aquesta sí que és una recepte per provar.
Bona cuina
La meva mare está fent aquests dies codony cassolà, aprofitaré per fer aquest gelat i deixar-la ben parada.. Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaGràcies Cristina! Entenc que és per Internet, doncs? Petons
ResponEliminaOoooole tu!! Quin gelat més original, m'encanta!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Seria genial, Cristina. Si me'n pots fer arribar... només m'has de dir quan ets per Sabadell, i quan aniràs a buscar-ne. Ara, ja em puc afanyar a buscar receptes amb sucre invertit! Alguna idea? a més d'aquesta teva, és clar? Petonets
ResponEliminaHola Cristina,
ResponEliminaCaram, tot té molt bona pinta! No se m'hauria acudit mai que es pogués fer un gelat de codony.
Seguim llegint-nos!
Núria
Pastissera, em trec el barret. Crec que el provarem!!
ResponEliminaM'agrade molt la textura, suau.Ho provare amb el teu permis
ResponEliminapetonets
PLUGIMDECOLORS
Quin gelat tan sorprenent, molt bo i original.
ResponEliminaQue gelat tan especial ... mai l'havia vist amb codony i ha de tenir un sabor molt ric.
ResponEliminaHola Cristina, guapa tu
ResponEliminaquina bona pinta que te , segur que esta de 10x10, anoto la teva proposta
avui hem estat a Barcelona convidats, i me ha sorprès molt el postres que ens han presentat, un conjunt de fruites fresques amb gelat de festucs i mango , estava tant bo que he demanat la recepta , li he fet fotos amb el móvil, per fer-lo jo, quan els faci , doncs paraula que el penjaré....
mil petonets maca, Susanna
Que idea tan buena, a mi marido le encanta el membrillo pero jamas lo ha provado en helado, geial. Besos
ResponEliminaostres! quina bona idea! A mi el codonyat m'encanta, però com que ma mare ho sap, no para de prepara-ne per mi...així que ja sé què faré de la terrina que m'ha donat avui!
ResponEliminaGràcies per la recepta!
Ho trob molt original.
ResponElimina