diumenge, 30 d’octubre del 2011

PASTÍS PEIX DE XOCOLATA

Avui hem celebrat l´aniversari d'en Joan, el meu nebot i fillol. I per bufar els 4 anyets he portat aquest pastís peix de xocolata. La idea la vaig extreure del bloc A la cuina amb un  parell d´ous. La Belén el va fer també per celebrar els 4 anys de seu fill. És un pastís que queda molt bo, que agrada a tothom i en què la seva recompensa és la cara dels nens quan el veuen.



Ingredients
Per un motlle de 26 cm
-200 gr. de xocolata de postres.
-200gr. de mantega.
-200 gr. de sucre.
-180 gr. de farina.
-6 ous.
Pel farciment (opcional)
-melmelada; crema de cacau; trufa...
Cobertura
-150 gr. de xocolata de postres.
-150 gr. de nata per muntar.
-75 gr. de mantega.
-Lacasitos; uns 40 per color.

Preparació
-Preescalfeu el forn a 160ºC.
-Foneu la xocolata al bany maria; un cop estigui a punt de fondre's hi afegiu la mantega trossejada. Remeneu fora de foc fins que es desfaci. La deixeu entebeir.
-Mentrestant, separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb el sucre que afegireu de mica en mica i en forma de pluja, fins que doblin el seu volum i quedin molsosos.
-Un cop la xocolata estigui tèbia, l'afegiu a la crema de rovells. Mescleu bé.
-Seguidament, afegiu-hi la farina tamissada. Mescleu bé.
-Munteu les clares. Un cop muntades les barregeu de mica en mica en la mescla anterior de forma envolvent perquè no s´abaixi.
-Aboqueu aquesta massa en un motlle desemmotllable, prèviament untat amb mantega i farina i el fiqueu en el forn on haurà de coure a 160ºC uns 45'. Feu la prova de l´agulla.
-Un cop cuit i fred el desemmotlleu; i, si fos el cas, el talleu transversalment per farcir-lo.
Preparació de la cobertura:
-Poseu-hi el pastís sobre una reixeta. A sota d' aquesta poseu-hi paper d´alumini o una safata.
-Escalfeu la nata fins que arrenqui el bull. La retireu del foc i afegiu-hi la xocolata i la mantega trossejades.Remeneu fins que obtingueu una crema homogènia.
-Aboqueu-hi la crema des del centre del pastís a fi que s´escampi amb l´ajuda de copets que donareu amb la reixeta. Els costats els podeu cobrir amb una espàtula.
-Deixeu quallar la crema fins el punt que es puguin "enganxar" els Lacasitos. Feu la prova amb el dit. Si no s'enfosa i té la textura de pegament, ja podeu començar la decoració de les escates del peix amb imaginació. Ah! i no us oblideu de fer la cua!.



Bon profit!

23 comentaris:

  1. con este peix pastis esta claro que triunfastes y ademas con ayuda eso quiere decir que os lo pasasteis bien todos.MUy bonito te ha quedado ademas de bueno
    bona castanyada

    ResponElimina
  2. Quina carona d'il·lusió que fan tots, i no m'estranya amb aquest super pastís!! A veure si l'any que ve li vaig al petit de la família, li encantarà!
    Petonets i felicitats al Joan!!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Que vistós!!! Quina careta els nens jejeje...... moníssims.... T'ha quedat genial!! Felicitats a en Joan!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  4. Quina cara de felicitat tenen els nanos.
    T'ha quedat un pastís molt vistós i amb tant de xocolata es irresistible.
    Petons.

    ResponElimina
  5. No hi ha res com veure la cara de la canalla.
    Segur que varen passar-s'ho molt be amb aquest pastís tan guapo
    Bona cuina

    ResponElimina
  6. Hola Cristina,
    Espero que pel meu aniversari me'n facin un d'igual!
    Quin dia més bonic.

    ResponElimina
  7. Uau Cristina! Amb pastissos com aquest jo també voldria tornar a ser un infant!! Quina delícia més divertida. Segur que aquests petits la recordaran durant molt anys. Gràcies per compartir aquesta dolça experiència! petons

    ResponElimina
  8. Hola Cristina, guapa tu

    que maco, anoto la idea, es Super 3

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Precioso, ingenioso y con una aceptación muy concurrida por lo que se ve, muchas felicidades!!!

    Petons

    ResponElimina
  10. Apart de ser un pastís de xocolata molt bo, es perfecte pels nens, segur que es devien quedar amb la boca oberta.

    ResponElimina
  11. Que xulo que t'ha quedat, m'agrada com ho has decorat.
    Petons

    ResponElimina
  12. T'ha quedat molt maco i acolorit.
    Als nens el si encanta.
    Petonets

    ResponElimina
  13. Cap altre apstís li hauria fet més il·lusió!!! Quina monada!!!
    Petons

    ResponElimina
  14. M'encanta aquest peixet!!!! Ja l'he vist a uns quants blocs icrec que és molt divertit!!
    Petons

    ResponElimina
  15. Preciós! Ja tinc ganes que la neboda em començi a sumar anys i fer-li aquesta preciositat ;)

    ResponElimina
  16. Quina cucada de pastís! I quina cara de felicitat que fa la mainada!!

    ResponElimina
  17. Visca les padrines que fan pastissos pels fillols!!! Segur que el Joan va quedar ben sorprès amb aquest pastís tan bonic. Et va quedar preciós :)

    ResponElimina
  18. Es absolutamente genial!!!Me encanta tu blog y me voy a quedar a seguirte!
    Un beso, Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponElimina
  19. Dona una mica de feina pero quan veus la cara dels nens... val la pena. M'agrada com t'ha quedat aquest pastís !.
    Petonets.

    ResponElimina
  20. Una presentació de 10, segur que esta tan bo com bonic, els nens deurien gaudirne molt
    Petons

    ResponElimina
  21. Felicitats al Joan! Tens raó, amb la seva careta ja n'hi ha prou!
    Petons.

    ResponElimina
  22. Hola Cristina,

    Estava convençuda d'haver-te deixat un missatge fa temps. Bé, només dir-te que t'ha quedat preciós i dóna gust veure com gaudeixen els nens! Me'n alegro molt que t'hagi inspirat el meu.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...