diumenge, 17 de juny del 2012

MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA AMB GELATINA DE MADUIXES

Ahir, en el marc dels tallers monogràfics que s´organitzen mensualment des de Taller de Postres ,vaig tenir l´honor de col.laborar amb en Narcís, del blog La lionesa, en el taller dedicat a la mousse de xocolata.Vàrem elaborar dues mousse; una de xocolata negra a la taronja  i, aquesta mousse de xocolata blanca amb gelatina de maduixes.



Jo em decanto més per la xocolata negra i, com més percentatge de cacau millor però he dir que aquesta mousse de xocolata blanca amb la gelatina de maduixa va ser una delícia suau i fresca que va agradar moltíssim a tots els assistents.

Ingredients
Per a 6-8 persones.
Per la base de gelatina
-400 gr de maduixes.
-75 gr de sucre.
-3 fulls de gelatina.
Per la mousse de xocolata blanca
-250 gr. de xocolata blanca de cobertura.
-100 ml de llet.
-1 full de gelatina.
-200 ml de nata per muntar.
-2 clares d' ou.
-1/2 culleradeta de cafè d'extracte de vainilla o sucre avainillat.


 

Preparació
De la base de gelatina.
-Netegeu les maduixes. Traieu-les el capoll i talleu-les a trossos. Tot seguit i afegiu el sucre.
-Reserveu-les en la nevera 1/2 a fi que absorbeixin el sucre.
-Transcorregut aquest temps, tritureu-les amb el túrmixi passeu-les per un colador o passapuré per eliminar les llavors.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts i, mentrestant escalfeu el puré en un cassó.
-Un cop escalfat el puré i, hidratada la gelatina, afegiu-la escorreguda al puré i remeneu fins que aquesta es dissolgui.
-Afegiu la gelatina en copes o got i deixeu-la refredar a la nevera perquè qualli.

De la mousse de xocolata blanca:
-Hidrateu el full de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts.
.Escalfeu la llet i la vainilla fins arrencar el bull; retireu-la del foc i afegiu-hi la gelatina hidratada i ben escorreguda, i la xocolata blanca trossejada. Remeneu fins que es fongui. Deixeu-la temperar.
-Munteu les clares i reserveu.
-Munteu la nata.
-Mescleu la nata i les clares amb la xocolata blanca, suaument i amb moviments envolvents.
-Introduïu la preparació en la nevera i reserveu unes 3 hores. Un cop transcorregut aquest temps podeu afegir la mousse en un mànega pastissera amb un cornet arrissat i omplir els gots o copes amb gelatina.
-Decoreu amb xocolata negra ratllada i una fulla de menta.


Narcís, quan repetim?

Bon profit!

24 comentaris:

  1. Ostres Cristina! No havia vist que havies fet l'apunt. Ahir va ser tot genial!
    I les postres fantàstiques. tu et decantes per un i jo m'enganxo a tots dos.
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  2. Hola Cristina
    Moltes gràcies per tot, va ser tot un plaer compartir el taller amb tu.
    Com ja saps no soc gaire amant de la xocolata blanca, però aquets mousse amb el punt de vainilla i la maduixa estava boníssim.
    Quan tu vulgui repetim
    Bona cuina

    ResponElimina
  3. A veure si amb les teves súper indicacions m'atreveixo a fer la mousse, cristina! Repte? Penja la de xoco negra, que a mi també m'agrada més! QUines delicies, mareta... petonet!

    ResponElimina
  4. Mira que no sóc de xoco blanca, però després de tenir la sort de provar la de la Gemma, tingues clar que m'apunto aquesta mousse! Ha de ser boníssima!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Jo també sóc de xocolata negra, però aquesta mousse te molt bona pinta, s'ha de provar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Veig que des que a sortit la xoco blanca per postres, a tots ens pica la curiositat per provar-la.
    Encara que ens agrada mes la negre.
    Jo ja la he comprat, igual la provo fen aquesta mousse, encara que no en quedi tan be com a tu.
    Em dones permis???
    Petonets guapa

    ResponElimina
  7. Hola,
    Jo també sóc més de xocolata negre, però aquesta mousse segur que és molt refrescant i deliciosa.
    Petons

    ResponElimina
  8. Queda una presentació molt bonica.
    Encara que jo també soc més de xocolata negra, no m'importa gens agafar un d'aquests gotets, demà la meva recepta del blog es amb xocolata blanca.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Em feu envejeta, la majoria heu provat la mousse i jo la trobo realment difícil per als parcs coneixements que tinc sobre postres.
    Té un aspecte sorprenent. I el gustet de vainilla a la xocolata negra l'ha de fer boníssima.
    Besets.

    ResponElimina
  10. Dons si que va anar be el Taller...
    Una altre manera de fer una mousse de xoco blanca amb maduixes...jeje
    Petonets

    ResponElimina
  11. tampoco he probado una mousse de chocolate blanco pero este con el gusto de la vainilla y luego la gelatina de fresas tiene que ser muy buena.
    Y la presentacion asi en gotet y con la hoja de menta y el rallado de chocolate negro queda genial Cristina
    bona setmana

    ResponElimina
  12. JO em quedo amb la mousse de xocolata blanca, que és més suau, ja que no la negra no m'entusiasme massa!! té una pinta..petons

    ResponElimina
  13. El contrast àcid de les maduixes i la dolçor de la xocolata blanca ha de quedar deliciós.
    I la presentació en gotets queda super elegant.

    ResponElimina
  14. Quina delícia de postres! El contrast del gust dolç de la xocolata blanca amb l'àcid de les maduixes i el de textures entre una mousse i una gelatina ha de ser molt interessant al paladar.

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat hem optat per uns muffins de préssec que esperem que us agradin molt! www.esfruita.com/assessorem/muffins-de-pressec

    ResponElimina
  15. Sóc com tu, més de xocolata negra, però com que la combinació amb taronja no m'agrada hauria triat aquesta.

    ResponElimina
  16. A mi també m'agrada més la xocolata negra i com més negra millor. Però a aqueta mousse de xoco blanca amb el contrast de la maduixa ha de ser u pecat.
    Petons

    ResponElimina
  17. A mi m'agrada negra, blanca, freda, calenta,...de tota manera!
    Petó!

    ResponElimina
  18. Ha de quedar boníssim el contrast de la xoco blanca amb la gelatina de maduixes... ja m'ho estic imaginant...

    ResponElimina
  19. Te una pinta espectacular, la xocolata blanca, la vainilla i la gelatina de maduixa Ummm
    Petons

    ResponElimina
  20. Quin postre més maco!

    Jo també soc més de xocolata negre, però aquesta recepta t'ha quedat preciosa i imagino que molt bo!

    ResponElimina
  21. Que maravilla de mousse y de presentación.. Bss

    ResponElimina
  22. Quina proposta per l'estiu tan excelent! M'encanta! Petons

    ResponElimina
  23. Me parece un postre muy rico y además fácil! Besos.

    ResponElimina
  24. Jo, al contrari que tu, no m'agrada la xocolata negra, sóc mes de xocolata amb llet, per tant aquesta *mousse" sembla feta expressament per a mi. M'encanta

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...