Ahir, en el marc dels tallers monogràfics que s´organitzen mensualment des de Taller de Postres ,vaig tenir l´honor de col.laborar amb en Narcís, del blog La lionesa, en el taller dedicat a la mousse de xocolata.Vàrem elaborar dues mousse; una de xocolata negra a la taronja i, aquesta mousse de xocolata blanca amb gelatina de maduixes.
Jo em decanto més per la xocolata negra i, com més percentatge de cacau millor però he dir que aquesta mousse de xocolata blanca amb la gelatina de maduixa va ser una delícia suau i fresca que va agradar moltíssim a tots els assistents.
Ingredients
Per a 6-8 persones.
Per la base de gelatina
-400 gr de maduixes.
-75 gr de sucre.
-3 fulls de gelatina.
Per la mousse de xocolata blanca
-250 gr. de xocolata blanca de cobertura.
-100 ml de llet.
-1 full de gelatina.
-200 ml de nata per muntar.
-2 clares d' ou.
-1/2 culleradeta de cafè d'extracte de vainilla o sucre avainillat.
Preparació
De la base de gelatina.
De la base de gelatina.
-Netegeu les maduixes. Traieu-les el capoll i talleu-les a trossos. Tot seguit i afegiu el sucre.
-Reserveu-les en la nevera 1/2 a fi que absorbeixin el sucre.
-Transcorregut aquest temps, tritureu-les amb el túrmixi passeu-les per un colador o passapuré per eliminar les llavors.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts i, mentrestant escalfeu el puré en un cassó.
-Transcorregut aquest temps, tritureu-les amb el túrmixi passeu-les per un colador o passapuré per eliminar les llavors.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts i, mentrestant escalfeu el puré en un cassó.
-Un cop escalfat el puré i, hidratada la gelatina, afegiu-la escorreguda al puré i remeneu fins que aquesta es dissolgui.
-Afegiu la gelatina en copes o got i deixeu-la refredar a la nevera perquè qualli.
De la mousse de xocolata blanca:
-Hidrateu el full de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts.
.Escalfeu la llet i la vainilla fins arrencar el bull; retireu-la del foc i afegiu-hi la gelatina hidratada i ben escorreguda, i la xocolata blanca trossejada. Remeneu fins que es fongui. Deixeu-la temperar.
-Munteu les clares i reserveu.
-Munteu la nata.
-Mescleu la nata i les clares amb la xocolata blanca, suaument i amb moviments envolvents.
-Introduïu la preparació en la nevera i reserveu unes 3 hores. Un cop transcorregut aquest temps podeu afegir la mousse en un mànega pastissera amb un cornet arrissat i omplir els gots o copes amb gelatina.
-Decoreu amb xocolata negra ratllada i una fulla de menta.
Ostres Cristina! No havia vist que havies fet l'apunt. Ahir va ser tot genial!
ResponEliminaI les postres fantàstiques. tu et decantes per un i jo m'enganxo a tots dos.
Una forta abraçada
Hola Cristina
ResponEliminaMoltes gràcies per tot, va ser tot un plaer compartir el taller amb tu.
Com ja saps no soc gaire amant de la xocolata blanca, però aquets mousse amb el punt de vainilla i la maduixa estava boníssim.
Quan tu vulgui repetim
Bona cuina
A veure si amb les teves súper indicacions m'atreveixo a fer la mousse, cristina! Repte? Penja la de xoco negra, que a mi també m'agrada més! QUines delicies, mareta... petonet!
ResponEliminaMira que no sóc de xoco blanca, però després de tenir la sort de provar la de la Gemma, tingues clar que m'apunto aquesta mousse! Ha de ser boníssima!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jo també sóc de xocolata negra, però aquesta mousse te molt bona pinta, s'ha de provar.
ResponEliminaUna abraçada
Veig que des que a sortit la xoco blanca per postres, a tots ens pica la curiositat per provar-la.
ResponEliminaEncara que ens agrada mes la negre.
Jo ja la he comprat, igual la provo fen aquesta mousse, encara que no en quedi tan be com a tu.
Em dones permis???
Petonets guapa
Hola,
ResponEliminaJo també sóc més de xocolata negre, però aquesta mousse segur que és molt refrescant i deliciosa.
Petons
Queda una presentació molt bonica.
ResponEliminaEncara que jo també soc més de xocolata negra, no m'importa gens agafar un d'aquests gotets, demà la meva recepta del blog es amb xocolata blanca.
Petons.
Em feu envejeta, la majoria heu provat la mousse i jo la trobo realment difícil per als parcs coneixements que tinc sobre postres.
ResponEliminaTé un aspecte sorprenent. I el gustet de vainilla a la xocolata negra l'ha de fer boníssima.
Besets.
Dons si que va anar be el Taller...
ResponEliminaUna altre manera de fer una mousse de xoco blanca amb maduixes...jeje
Petonets
tampoco he probado una mousse de chocolate blanco pero este con el gusto de la vainilla y luego la gelatina de fresas tiene que ser muy buena.
ResponEliminaY la presentacion asi en gotet y con la hoja de menta y el rallado de chocolate negro queda genial Cristina
bona setmana
JO em quedo amb la mousse de xocolata blanca, que és més suau, ja que no la negra no m'entusiasme massa!! té una pinta..petons
ResponEliminaEl contrast àcid de les maduixes i la dolçor de la xocolata blanca ha de quedar deliciós.
ResponEliminaI la presentació en gotets queda super elegant.
Quina delícia de postres! El contrast del gust dolç de la xocolata blanca amb l'àcid de les maduixes i el de textures entre una mousse i una gelatina ha de ser molt interessant al paladar.
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat hem optat per uns muffins de préssec que esperem que us agradin molt! www.esfruita.com/assessorem/muffins-de-pressec
Sóc com tu, més de xocolata negra, però com que la combinació amb taronja no m'agrada hauria triat aquesta.
ResponEliminaA mi també m'agrada més la xocolata negra i com més negra millor. Però a aqueta mousse de xoco blanca amb el contrast de la maduixa ha de ser u pecat.
ResponEliminaPetons
A mi m'agrada negra, blanca, freda, calenta,...de tota manera!
ResponEliminaPetó!
Ha de quedar boníssim el contrast de la xoco blanca amb la gelatina de maduixes... ja m'ho estic imaginant...
ResponEliminaTe una pinta espectacular, la xocolata blanca, la vainilla i la gelatina de maduixa Ummm
ResponEliminaPetons
Quin postre més maco!
ResponEliminaJo també soc més de xocolata negre, però aquesta recepta t'ha quedat preciosa i imagino que molt bo!
Que maravilla de mousse y de presentación.. Bss
ResponEliminaQuina proposta per l'estiu tan excelent! M'encanta! Petons
ResponEliminaMe parece un postre muy rico y además fácil! Besos.
ResponEliminaJo, al contrari que tu, no m'agrada la xocolata negra, sóc mes de xocolata amb llet, per tant aquesta *mousse" sembla feta expressament per a mi. M'encanta
ResponElimina